U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 30, 2014

'Kawan Paling Baik'

As salam...
Hari ke2 meeting..
Tapi ada LADAP..
Tapi tak borink..
Sebab penceramahnya ialah Guru Besar Cemerlang..
Memberi inspirasi sungguh!!
Ngeee...

Ok..nak cerita pasal kawan baik...
Kawan baik aku ialah anak2 aku..
Ke sana ke mari memang dok usung depa2 ni jela..
Kalau ada rezeki lebih pun aku memang akan kongsikan dengan anak2 aku dulula..
Aku akan tanya dorang nak makan mana?

Anak2 aku kalau bagi makan kfc pun dah kira syiok dah sangat...
Hahahaha..
Kesian anak2 aku..
Nak makan best2 pun kena tunggu ummi dia dapat gaji..
Kalau abah dia suka beli baju2..
Macam aku more to bawak dorang makan best2


Dalam seminggu sesekali jugak aku bawak derang breakfast luar..
Selebihnya aku buat sarapan kat rumah..
Lebih jimat la sebab ank2 aku makan banyak..
Tiap2 hari kaluuu...sarapan luar..
Hujung bulan korek duit bawah bantalla kot..
Tu pun kalau ada...
Muehehehe..


Derang kalau aku bawak tempat stationeris macam nih..
Terus terbuntang mata2..
Bila aku cakap pilih jela nak yang mana nak..
Excited sampai tak tahu nak pilih yang mana?
Sesekali aku kedekut jugak..
Tapi sesekali aku bagi jugak derang reward..
Aku kedekut bersebab..
Aku takmo ajar apa yang dorang nak sesenang hati je boleh dapat..
Aku jenis kering hati sikit..
Ko jangan abh dia..
Semua benda 1 kedai dia nak bagi..

Macam baru2 ni beli beg sekolah..
Abh dia cakap ambik je hat mana derang berkenan..
Aku besarkan aje mata aku kat anak2 akh..
Suruh ambik yang tak lebih harga rm100..
Hahahaha..
Aku takmo derang ambik kesempatan kat abah derang..
Abh derang bukan makan gaji kot..
Kerja siang malam baru boleh dapat duit..
Aku selalu pesan2 gitu kat anak2 aku..

Kakcik Yaya selalu jugak tanya..
"Abh ada duit banyak ke sikit hari ni"
Abah dia tanya kenapa?
"Nak mintak abah beli cd Rapunzel"

Nampak tak?
Hahahaha..
Mesti tanya abah ada duit tak baru mintak benda yang dia nak..
Kikikiki..


Kalau bab2 posing gedik derang WIN
hahaha..

Alhamdulillah..
Ank2 aku nih sekarang dah pandai sound aku..
"Ummi dah solat"
Malu aku weyhh..
Sebab ank2 aku jenis solat awal..
Ummi dia banyak kerja nak setel..
Kadang2 lambat sikitla solatnya..
Jangan ikut tau korang..
Hahaha..

Kadang2 sesama derang..
Kakak ngn kakngah eksyen sapa solat dulu..
Sapa bangun solat subuh dulu..
tu pun nak gaduh..
Tapi aku layankan aje..
Jangan ko gaduh bf sapa lagi hensem sudaaaa..
Ummi sepuk mulut hampa dua!!

Memang tak terlayan actually..
Tapi bila anak2 ko ramai..
Ank2 ko dah besar..
Tak payah dah nak cari kawan2 luar untuk hang out dengan ko..
Bawak anak2 sendiri lagi best kot..
Nak sakit hati pun sekejap je..
Kan??
Betul kan aku cakap..
So kesimpulannya..
Beranakla banyak2 selagi mampu..
Eh???hahaha


Last but not least..
Ini bf aka kawan baik cilik aku..
Bukan je kawan baik..
Kawan gaduh aku jugak sekarang..
Aku memang suka gaduh dengan dia..
Sebab dak Aish je bila gaduh aku puk dia puk aku balik pastu aku cium dia kuat2..
Dia je yang dapat chance macam tu tau..
Hahaha

7 comments:

Nazima said... Reply Comment

Dekat mana ni ye?

syawalsimpsons said... Reply Comment

suke tgk anak2 akak....nampak rapat je memasing

Ann said... Reply Comment

mak dan anak2 mcm adik beradik je..seronok tgk..harap ada la rezeki sy nak merasa cmni jugak..insyaAllah..amin:)

ameris said... Reply Comment

rezeki kawen muda... anak dah besar boleh jd bff dgn anak.

MamaAliya said... Reply Comment

bila anak2 dah besar boleh jadi teman berbicara dan juga shopping.masa kecil pun seronok juga.jadi kawan main boxing atau bergumpal..hihi..

LydSunshine said... Reply Comment

Seronoknya baca... nak anak ramai... tapi.... kalo sekarang anak kecik2, bila anak dh besar nnt umur saya pun dah berapa. Dah jadi mcm nenek plak. Huhu... Maklum saje la... Kita ni kan ke 'berusia'.

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Best la mak muda lagi tp anak2 dah boleh dibuat BFF..hehehe