U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 11, 2014

Ke Wangsa Walk Je Kita!!

As salam

Cerita last week nih..
Hubs aku kalau boring2 mula ngajak ke sana ke mari..
Dia boring takde job..
Aku kan ada peel kadang2 kurang suka nak berjalan2 nih..
Sebab duit tak berapa nak ada..
Maklumla duit nak guna untuk bukak sekolah ni banyak..
So berjimat sikitla bulan nih..

Kira ko YES sana sini pun...
Aku tak berapa nak layan sangatla..
Hahahaha..
Bagi aku anak2 aku punya keperluan lagi penting..
So pendamkan hasrat dulu nak beli barang sendiri..
Sedihhh!!!

Mula dah drama...kikiki

Takpe tunggu bonus bulan 1 la..
Bonus pun satu..awatla bagi bulan 1..
Bagila bulan 12 khenn??
Bolehla guna utk beli keperluan sekolah anak2..
Pfftttt...

Panjang daaa mukadimah..

Wangsa Walk ni lebih kurang 10 minit je dari rumah aku..
So ke sini jela kita..
Jejalan cuci mata aje..
Nak cuci poket tak berapa nak tebal sangat habuknya..
Bahahahha...

Plus aku niat nak beli buku untuk Yaya..
Hari tu dia dapat no.1 dalam pra sekolah..
So mohla kita bagi dia reward..
Senang aje reward dia buku je..
Dan aku janji nak beli kasut kat dia..
Nak pegi BBW macam tak dapek je..
Tiap2 tahun pasang niat nak pegi..
Tak penah ada rezeki..
Kenapa BBW ni tak buat kat sebelah umh aku jek ek..
Miahahahaha..
Soalan mintak lempang kot ko nih..


Sampai sana je jom kita ambik gambo sedas...
Deko krismas on going...
Belum siap lagi...


Kakcik Yaya yang dah tembam..
Dok umah keje dia makan jek..
Makan nasi bertambah2 sampai aku tak bagi dah tambah2 nih..
Risau makan banyak sat gi jadi pemalas..




Ko tengokla kalau melayan buku..
Semua buku dia nak..
Lama plak melayan dia kat situ..
Dak Aish lena dalam stroller..
Abah dia jaga..
Aku suruh ambik buku BI n Math je untuk buat masa cuti sekolah nih..
Bagi tak terkejut nanti bila masuk Tahun 1..
Tahun 1 nanti ada ujian diagnostik..
Hopefully she can do the best!!
Wish her luck ok...

Harap2 cemerlang la dunia akhirat untuk Yaya dan semua anak2 aku..
Aminnn..

12 comments:

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

Adoi... mmg bercinta nak g BBW tu.. tapi rasa cam nak pegi jugak lah.. saja.. menyemak kat situ. Padahal buku yg beli masa pergi tu hari pun tak abis baca. Hihik.

Utk kakcik Yaya.. belajar rajin2 tau.. takpe makan byk pun..pastu gi joging.. :D

Falsya said... Reply Comment

Suke yaya dpt buku ye smp silang2 kaki..hehehe..

Falsya plan nak gie BBW jumaat nie..gie tgh2 malam..dh lama dh rasenye xjadik kelawar kuau tgh2 malam..tuh yg plan nak ke sana time2 tuh..kihkihkih..

eima said... Reply Comment

bgs la CIKGU reward buku kat anak2....
cam fahim hari kena kerah buat homework ... risau nk darjah satu .... nasib la fahim ....org cuti kamu ttp tak cuti2 belajar ....

Nur Inani said... Reply Comment

suka pergi kedai buku je dekat wangsa walk. haha

syawalsimpsons said... Reply Comment

TAHUN NI TAK g PON KAKAK....

ameris said... Reply Comment

bagus rine. asal reward je bagi buku...

Diana Rashid said... Reply Comment

bagus nya yaya..nak buku je..kalau anak saya ,buku nak benda lain pun nak..huhu..

Ann said... Reply Comment

opis kite sebelah dgn wangsa walk kak..hehehe..

blk keje klu rs nk cuci mata xwangsa walk or jusco..care4 tu jatuh last..hehehe...

bbw tak pergi la thn ni..mood xmari..

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Wah bagus la akak kasi reward anak dgn buku.. nnti nak practice kat Emir jugak la..manfaat sikit kan drp dok bagi menan..=D

Julia Johari said... Reply Comment

Best kan pi wangsa walk...mcm2 ada...buku dengan anak jgn pisahkan...seronok leka dok dalam kawanan buku2 weeeeeee

Syima Syaz said... Reply Comment

Good yaya.... Saya pun nak biasakan anak dengam buku. Saya suka buku, tp bukan novel la.. Kalau start membaca mmg boleh leka cuma start dah ada anak, lambat gilw habis. Sian buku saya banyak pending baca, yg hilang pun boleh tahan.. Geram rasa

LydSunshine said... Reply Comment

Mudahnya nak reward Yaya. Bagus kalau suka buku.

InsyaAllah Yaya akan jadi anak solehah yg berjaya, ddi deunia dan akhirat.