U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 31, 2014

Kadar Kelayakan Baharu Pinjaman Perumahan Perbendaharaan Malaysia dan Pemansuhan Wang Proses

As salam..



Rasa sayang sebab aku dah beli rumah guna bpp..
Kalau tak boleh dah beli rumah harga tinggi sikit..
Fuhh banyak beza kelayakan sebelum ni dengan kelayakan baru nih..
Tapi takpela kan..
Bukan rezeki aku la..

Dah kata harga rumah semakin naik kan?
So lorat la beli rumah..
Kalau tau memang tunggu tahun 2015 baru beli rumah..
Nak tunggu gaji naik..
Tak naik2 pun..
Hmmm..

Apa2 pun syukur alhamdulillah..
Lagi 2 tahun inshaAllah dapatla merasa dok rumah sendiri..

14 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

saya punya layak coloum no.9 je kak...kalo combine ngan en asbeen..tak tau...kikikiki...sebab en asbeen saya pon lebey kurang saya je

CikNaa said... Reply Comment

saya ni pun teringin nak duduk umah sndiri kak.. termenung nengok rege skrg..

Aeen said... Reply Comment

aah la kan kak..kalau tau tunggu je taun depan...loan rumah husband ain ni pun baru je lulus bulan lepas..tp xpelah kan..taun depan ramai lah dpt beli rumah sendiri..

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

me beli guna loan MOF ni jugak. tahun 2008. masa tu lagi la rendah. me amik mmg amik max lah. lps tu bila dah start bayar (dia 18bln lps sign agreement baru start bayar) dpt rezeki naik gred.. jadi, tak la terasa sgt nak bayar kan.

Tapi, lagi besar kelayakan tu, lagi besar lah nak membayar nya. Kalau rumah 200k, byr dalam 1k per month. Kalau 400k - 2k.. huhu.. mmg tak mampu la den.. mana nak saving duit nak gi jalan2 lagi.. ngeee..

mama tisya said... Reply Comment

nk jugak dok umh sendiri...bila kah akan tercapai ni

Lynn Hamzah said... Reply Comment

berhajat nak beli rumah guna loan perumahan nie...tgk kewangan tahun depan macam mana...kalau okey insyaallah nak apply juga...

Mar Mansor said... Reply Comment

harga rumah makin melambong2..tu yang payahnye..kalo ada rezeki, in sha Allah dipermudahkan urusan

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

harga rumah semakin naik.. tak pe la.. at least kita dah ada rumah sendiri kan..=D

eima said... Reply Comment

klu ikut kelykan br ni ai tak yag topup duit sendrik ...buat buat full loan je .... huhuhu

DYatie ABakar said... Reply Comment

Nilai loan tu kak tak dapat gamaknya rumah mcm akak. Huuuu.

CikAnie said... Reply Comment

salam kenalan
#1158
http://www.coretanhatiibu.com
i follow

eamy milea said... Reply Comment

dalam proses lagi..huhu

Diana Rashid said... Reply Comment

Makin lama makin naik harga rumah..saya dengan suami beli rumah masa tahun pertama kawen..atas nasihat kawan2 la..

Falsya said... Reply Comment

Rege umah dh mahal sgt dh la skang nie kak rin..xpe la kak rin..janji kak rin dh beli umah nad tunggu umah siap je skang nie..yeayyy!!!..;)