U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 18, 2014

#JJCM ~ Restoran Sate Kajang Hj. Samuri

As salam..
Actually dah bertahun tak merasa sate kajang Hj. Samuri nih..
Ingat tak hari yang aku turun ke BBW tuh..
Lepas keluar je dari semenyih..
Hubs aku ajak pekena sate kat kajang..
Aku okkan ajela..
As anak2 aku semua suka sate..

Tapi kami takdela kelaparan..
Sebab kat KL Sentral kami dah membedal kfc..
So setakat makan sate pedehal..
Memang dasar ko kaki makan kan?

Sampai sini dah pukul berapa..
Aku pun dah tak ingat..
Tapi dah petang la..
Mungkin dah lepas kul 4ptg kot..
Masa ni orang tak ramai pun..
So takde la rasa tak selesa..
Plus restoran dia besar..
First time aku datang makan kat sini..
Sebelum ni aku penah makan sate kajang Hj. Samuri tapi kat tempat lainla..

Gambar pun takde ambik..
Mana nak sempat..
Dak aish kemahen lagi tak dok diam..


Credit : www.foodpoi.com

Macam tula keadaan restoran dia..
Besar dan selesa la..


Hubs aku suruh order 30 ayam 30 daging..
Aku reducekan 20-20..
Sebab anak2 aku tak lapar sangat..
Memang nasib baik order tak banyak..
Sebab nak menghabiskan tu jenuh..
Hahahaha


Layan jangan tak layan...
Sate2 dia pun besar2..
Harga aku tak ingat..
Tapi habisla rm50 tu sekali dengan air dan aku order 1 abc...

Kalau korang tak penah datang sini..
Tapi nak try makan sini..
Bolehla datang ke alamat

Lot 1,2 & 3 Tingkat Bawah & Tingkat 1,
Bangunan Dato’ Nazir, Jalan Kelab,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan


Waktu operasi dia..
Credit : www.foodpoi.com

Pendapat aku sapa nak makan sate yang sedap kat sini pun ok..
Kuah dia bagi aku sedap..
Sambal dia pun sedap..
Campur kedua2 tuh meletup terus..
Jangan meletup perut ko sudeee...
Hahahaha

7 comments:

Allene ALineWorks said... Reply Comment

tempat fav lin sekeluarga ni kak... =D

ameris said... Reply Comment

lama jugak tak makan sate kajang ni.
tp lagi suka sate yg depan sogo tu. sate dia moist je. bakar pakai arang bukan dapo gas mcm hj samuri

MizzTina said... Reply Comment

kak, ada lg satu tmpt sate sedap kt bangi, sate willy.. pernah masuk jjcm rsnya.. hehehe

syawalsimpsons said... Reply Comment

lama tak datang sini

Nana said... Reply Comment

ada gak 4,5x g sini tu pon klw kebetulan g area sana
kalau tak rasa nk makan sate kajang g kat tmn melati tu je branch dia situ

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

kalau farah akak..10 cucuk farah sorang jer sekali hadap.. sedap kot sate hj samuri nie.. =D

eima said... Reply Comment

Kami kat sini suka kan sate willy ramal junction lg sedap dr hj samuri ...sate hj samuri x garing bakar guna oven ....