U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 2, 2014

HITEA @Kelab Darul Ehsan

As salam...
Sebelum aku cerita further..
Aku just nak habaq kat hampa gambar2 yang ada dalam entry ni mostly gambar tuan tanah posing syok sendiri..
Sebabnya gambar2 makanan..view kat KDE nih semua selamat dibuang oleh anak aku..
Huwaaaa!!
Memang sayang 1000x sayangla kan..
Gambar2 yang ada ni awal2 masa aku snap kat KDE tu selamat aku transfer ke gmail aku..

So korang hadap jela gambar2 muka aku sampai muntah naa..
Sory!!

Ok..seperti biasala kan
Setiap tahun BKGK sekolah memang akan buat jamuan akhir tahun..
Ni kira kali ke2 dibuat kat sini..
Tapi untuk aku first time ive been here..
Even hitea je pun ..we had really enjoyed..
Suasana pun selesa sangat..
Sebab tempat ni besarkan?


Di sebabkan kakak dah penah attend hitea pengawas dia dulu kat sini..
So aku cakap kakak tak payah ikutla..
Aku bawak kakngah jela sebab boleh tolong aku jaga dak Aish..
Kak cik Yaya pun aku tak bawak sebab sebelum hitea dia dah penat kat sekolah untuk majlis anugerah cemerlang tu (nanti aku cerita kat lain entry)
Btw..bawak anak2 bawah 5 tahun FOC..
So aku bayarkan hitea tu untuk kakngah jela..


Kakngah ngan dak Aish upon arrival..
Dak Aish tu sleepy sebenarnya..
Pagi tadi aku tinggal kat tok ayah ngn nenek dia..
Mungkin tak tidur la tu sebab seronok reramai k


Actually hitea nih kononnya ada tema biru kuning..
Tapi mana kuningnya?
Hahahaha..
Alah bedal jela labu...
Asalkan ada la biru kan?
Penuhi tema jugakla khennn??


We-fie tu acara wajib..

Kat sini makanan untuk hitea pun heavy jugak..
Ada nasi ngn lauk2..
Salad segala bagai..
Yang paling Win adalah laksa johor (my fav ever)
Aku ni pantang jumpa laksa johor..
Meleleh2 ayaq liur kalau tak dapat makan..
Ok..itu tipu!!!
Alahai sayangnya gambar2 makanan tak dapat tempek sebab dah gone!!:-(

Pastu palingggggggggg sedap aku rasa dia punya sup mushroom..
Weyhh..memang TERBAIKKKKKK la pernah aku makan..
Selamba je 2x aku repeat..
Dak Aish masa ni tido..
Lepas tu sejam dia bangun aku suap dia mushroom sup ni..
Banyak dia makan...
So kesimpulannya adala makanan yang sedap2 kat sini..
Yang tak sedap tu boleh pejam mata jela...hahahaha


Gang dok semeja..iftitah, aku, azwa, hajar and safi


Aku dengan safi..
Anak2 kami diasuh oleh pengasuh yang sama...


Ada dapat jugak hadiah cabutan bertuah..
Shake n take..
Guna pun belum lagi..hahahaha

Dah takde apa nak cerita sangat...
Layankan aje gambar kenangan tuan rumah kat sini..
Sebab ini je yang ada pun...huhuhu



Aku dengan kak hamizah..
Sejak aku mengajar sesi pagi
Aku suka bekawan dengan akk sorang ni..
Sembang dengan dia rasa banyak ilmu yang aku boleh dapat...



Bergambar lagi sebelum gerak balik..
Hujan lebat masa nih..
So lepak tunggu sampai hujan reda sikit baru pergi ambik kereta..

Kat sini banyak event yang boleh korang buat..
Ada je yang buat birthday celebration jugak..
But time aku datang memang banyak event hitea dari pelbagai sekolah..
Selesa kot buat kat sini kan?

Okla..sekian laporan hitea dari chekgu azrine..ngeee

14 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Kerlas tau sis ngan aish sedondon pakai warna sama...ada kak ngah jaga aish senang mommy nak beramah mesra kan...best yer gambar jamuan...julia pernah ke kelab darul ehsan ni lama dh 13 thn lepas ada jamuan sempena tamat form 6...besttt

Zila Mahadi said... Reply Comment

Bestnya dpt gi Hi-tea.. kita tak pernah merasa hi-tea ni.. sobs! Hi-tea kt umah ngan adam jer lah. hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Sakan aih tuan tanah berposing.. as usual..akk maintain cun!.. =D

~ NANA ~ said... Reply Comment

cun sgt akak ni tau!

MizzTina said... Reply Comment

gmbr akak duk berdua dgn dak aish tu comel..sopan je dia duduk.. kekeke

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

kakngah macam nak pergi perhimpunan Umno pulak temanya.. kikikiki.. wah dengar menu telan air iur belum tengok gambar menunya

Diana Rashid said... Reply Comment

Macam adik beradik pulak..heheh..

Hana Syed said... Reply Comment

wah syok hi tea kat darul ehsan club..

Falsya said... Reply Comment

mmg sedap nyeah kak makanan kat situ..haishhh..aci x kalau ajak somiku hitea di sana..ewahhh..ade hati tuh..hahahahaha..

Ahtzelin Ahchai said... Reply Comment

Salam perkenalan...baru baca blog cikgu. Hihii...sama2 kita cikgu. Cikgu, sudi2 jenguk blog saya n follow saya ye...thanks a lotsss!

ieza ashaari said... Reply Comment

Dulu za pnh buka puasa kt sni. Rugi sbb byr mhl, mkn skit. Dlu perut kecik. Lol. Tp tmpt ni mmg best.

syawalsimpsons said... Reply Comment

BESTNYA DAPAT HI TEA NI

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

bestnye dapat hi tea.. fifi kalau hi tea suke desert je.. sebab tu badan kembang.. hihi..

LydSunshine said... Reply Comment

RIn, pernah tak org kata muka RIn mcm artis? Sekali sekala saya tgk mcm Emilda Rosmila, isteri Adlin Aman. Santek.