U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 10, 2014

#AishIskandar - Update HFMD

As salam..

Update sikit pasal dak Aish punya HFMD..
Syukur alhamdulillah sepanjang dia kena ni dah masuk 4 hari..
Takdela nangis2 kesakitan ke apa..
Makan minum pun still lalu la..

Tiap2 hari aku bagi dia makan ice cream vanila tu sikit2..
Nak bagi mulut dia sejuk..
Supaya ulser dia tak melarat..
Make sure bagi minum air banyak..
Pagi petang aku bagi makan bubur boh bebanyak bawang putih..
Giteww..

So far dak Aish getting better..
Glad..
Alhamdulillah..







Dia punya gatal2 tu pun dah kering..
Calemine losyen banyak membantu..
Sebab aku memang terpaksa boh..
Dia dok gatal2 garu tu..
To avoid from that..
Have to la kan..

Aku harap dak Aish cepat sembuh..
Nasib baik kena waktu cuti sekolah..
Kalau tak payah jugak tuh..
Huhuhu..

Tq ramai yang doakan dak Aish cepat sembuh..
Yang tanya khabar aish tu pun tq..
U know who you are...

10 comments:

Balqis said... Reply Comment

hai kak,
alahai..cian aish akak ye..
aisy sy dulu kena siap warded..akak try tnye doc if nk sapu ubat sapu "fucidin ointment" ni aisy guna la..
nk bg mkn prebiotic :) cm yakult kak..
insyaallah kak..tp aish nmpk aktif

MizzTina said... Reply Comment

alhamdulillah makin ok tu..

Falsya said... Reply Comment

Alhamdulillah..tang gatal tuh mmg tersgt gatal kan kak rin..kesiannye aish..aish kene nie sbb berjangkit ngan sape2 ke kak?

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

semoga cepat sembuh adik aish...

syawalsimpsons said... Reply Comment

alhamdulillah dah nak baik..ok la tu kakak

eima said... Reply Comment

alhamdulillah ....
hfmd ni ...paling kesian klu ulcer byk dlm mulut la .... yg kat kulit luar tu tak risau sgt ..

tp aish kuat .... antibodi pun kuat ...minum susu ibu kan ....cepats embuh

Rai OurKizuna said... Reply Comment

kesiannya.. cepat sembuh ya aisy..

Diana Rashid said... Reply Comment

kesian nya ..sedih tengok kaki.tapi tengok gambar last dia senyum rasa lega pulak..ekkeke..

mana dia dapat tu?/berjangkit dari siapa?

TeacherAzimah said... Reply Comment

Ya Allah...kesian nya aish. alhamdulillah getting better. ntl tu rine mujur kena time cuti sek, blh sentiasa berada di bawah jagaan ummi dia.
insyallah takde apa tu ok.

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Alhamdulillah aish dah beransur sembuh.. kalau tak kesian jugak tengok tue..mesti gatal2..