U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 24, 2014

#AishIskandar - Peel 14 Bulan



As salam..
Bersiaran lambat hari nie..
Been busy..
Sakit pale..
Pening kepala dengan macam2 hal..
Nanti2la aku cerita pasal kisah nie ek..

Meh nak update sikit pasal anak bujang aku buchuk macham aku yang sorang ni..

Ok..aku akui dak Aish ni diterlebihmanjakan oleh hubs aku..
Ikut kering hati aku malas sangat nak layan perangai ngada cranky dak Aish..
Tapi hubs aku ni lain macam betul melayan anak kecik dia nih..
Eh..aku peratikan aje tau..
Beso kecik beso kecik mata aku..
Pffftttt

Peel baru dak Aish sekarang kalau gi kedai nak cari peti ais aiskrim..
Tak pun peti air tin/kotak tuh..
Masukla kedai mamak ke..
Kedai melayu ke mesti nak cari jugak nak ambik air atau aiskrim..
Aku perati dak Aish ni memang ko tak boleh ajar dia..
Cepat je dia akan ikut..
Contoh macam bila masuk kedai nak bagi dia dok diam ko gi ambik air dalam peti ais bg kat dia..
Haa..nanti esok lusa ko pegi dia akan mintak ko layan dia gitu jugak..

Takpela nasib la ni sorang je yang kecik..
Bolehla ko layankan aje kan??

Peel ke-2 ni dia pantang ko benti kereta..
Sesapa yang nak turun dia cepat2 pegi kat orang tu nak ikut..
Tindakan dia pantas sampai tahap tudung sapa2 yang nak keluar tu dia tarik okeh..
Sebab dia takut orang tu nak tinggal dia..
Dah jadi tabiat dia nak ikut sesapa yang turun..
Bab2 ni memang aku takde ajar..
Abah dia pun takde ajar..
Ni peel budak cerdik namanya..
Kaki berjalan kot dak Aish nih..
Lagi sekali pffftttt

Memang takde apala yang pelik..
Cuma kakak2 dia masa kecik memang takde perangai camgini..
So RARE la sikit perangai dak Aish ni bagi aku..

Tak dapat barang yang dia nak..
Dia guling2 je kat lantai..
Ikut suka dia jek..
Tak guling pun dia lembikkan badan dia bagi jatuh atas lantai..
Ko ghase???
Kalau ada abah dia..abah dia layan..
Kalau aku kadang2 aku biarkan aje..
Tapi tengok tempatla..
Kalau tempat awam takde la kijam sangat umminya nak tinggal gitu jekan..
Kalau kat umah aku gunakan jugak kekijaman tu sikit..
Sebab aku takmo biasakan perangai dia tak elok camtuh..

Sayangkan anak tangan2kan jugakla..
Tapi aku takdela gunakan tangan pun..

Bila dak Aish merajuk..
Mengamuk atau apa2 perangai yang dia buat..
Laki aku selalu psiko aku..
"Ala..yang ni jela yang u penat nak layan pun..nanti aish dah besar u takde dengar dah dia mengamuk menangis macam ni..nanti u mesti rindu ada anak kecik"

Ko rasa aku nak menangis ke nak tepuk tangan bila hubs aku cakap camtu??

7 comments:

Aeen said... Reply Comment

memang budak besar2 dak Aish ni tengah melasak kak...kite kena la sabar..walaupun kadang2 xleh sabar gak kan..heheh

Syima Syaz said... Reply Comment

lelaki memang macam tu kan kak... husband saya pun sama dia yang mengajar Aisya makan jajan. after 2 years saya struggle avoid makanan camtu depan Aisya, dia boleh selamba ajar makan Mr Potato tu.. start tu Aisya kalau keluar, esp dengan abah dia, dia akan pow Mr Potato. kalau dengan saya, sdia mintak nak kopok.. saya bawa dia gi beli roti je.....

Diana Rashid said... Reply Comment

hahahah..bijak la dia sebenarnya..tengok muka pun tau nih..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Inilah peel budak llk rine oiiiii hahahaha...klu dia ada kawan lagiiiiiii menjadi peel dia hahahaha...setakat air dan mknn tumpah masa kat restoran itu perkara biasa hahaha

mamabeauty said... Reply Comment

memang betul.. nanti bila diraong dah besar kita akan wendu saat2 masa kecik ni..

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Semakin byk akai yer aish.. mentang la dia sorg jer yg kecik..heheh tapi farah setuju apa yg husband akak ckp.. nnti dh besar mesti rindu nak anak kecik lagi. .so layankan jer la akak..=D

Falsya said... Reply Comment

Muke budak byk akal..anak bongsu n anak lelaki sorang yg tersgtlah manjanye..