U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 3, 2014

Aish Iskandar dan Kucing

As salam...
Nak cerita pasal dak Aish..
Alhamdulillah dah 2tahun 1bulan
Bila dah makin besar..
Makin banyak lagila akai dia..
Sekarang ni peel paling WIN dia adalah mengamuk..
Silap sikit ngamuk..
Ko pujuk lagi tambah dia jerit masa dia ngamuk tuh..

Eh..dak Aish ni very RARE la sikit..
Banding dengan kakak2 dia..
Mungkin sebab dia lelaki kot ek?
Takpela..yang penting aku sayang semua anak2 aku...
Gitewww...ngeee...


Dak Aish ni pantang jumpa kucing..
Jumpa kucing mesti dah tak layan dah benda lain..
Macam kakak2 dia semua geli dengan kucing especially alya..
Macam aku suka la jugak..
Tapi takdela tahap nak membela..
Sebab belum cukup gigih nak cara ke berak kencing kucing ni..
Memang idok le kan?

Aku penah dengar orang cakap..
Kalau kita suka kucing..
Itu menunjukkan kita ni penyayang..
Correct me if im wrong..
Tapikan bila aku aplikasikan dekat dak Aish..
Dak Aish ni garangnya bukan kemahen..
Aku harap garangnya masa kecik ni jela..
Sebab sekarang ni aku haipkan dia..
Dia datang pedepuk aku balik..
Ko rase??

Tapi bila jumpa kucing terus jadi lembut je...hahahaha
Ni perangai menurun abh dia..
Abah dia suka giler kucing..


Disebabkan suka sangat kucing..
Abah dia belila hat kucing tipu..
Pun jadila kan?
Tak dapat bela kucing betul..
Hat tipu pun boleyla dak Aish ek...

14 comments:

Allene ALineWorks said... Reply Comment

lin dlu pernah terfikir nak beli kucing mainan tu tau kak.. tp bila tgk hafidh pernah campak.. terus tak jadi. memang membazir je.

syawalsimpsons said... Reply Comment

GAMBA YANG ATAS TU TAK MENAHAN...GAYA MACAM BERCAKAP NGAN KUCING..n KUCING PAHAM

juelee said... Reply Comment

macam mayyah, suka kucing tapi mama tak suka kucing... so no pet di rumah huhuhu...

Julia Johari said... Reply Comment

Aish...awak ni comel la...nak tempah jadi kekasih anak auntie boleh...sbb awak ni penyayang hehhehehe...ayat drama mak mertua lebey2 plak hahahha...bagus la aish suka kucing mmg betul sis rasullulah pun suka kucing, Qi pun ada kucing tipu tu kak...tp sekejap jd mangsa hilang ekorlah...bateri ilanglah...grrr

MizzTina said... Reply Comment

mksdnya dak aish ni penyanyang..hehehe

Diana Rashid said... Reply Comment

Sama dengan anak saya la..dia start suka mengamuk ni masa umur 2 tahun..sampai sekarang la silap sikit memang semua kena pukul.tak tahu la dia takut kat siapa..tapi dengan kucing alahai..siap peluk macam peluk bantal je..

eima said... Reply Comment

anak2 ai pun suka tapi ai tak bg sangat nk main .. risau bulus2 tu ... huhuhu

mmg anak abah die ni

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

ufairah ade 3 ekor kucing mainan tu.. tapi 3 3 dah lingkup.. haha..

Time Traveller said... Reply Comment

aloooo cian adik aish smapi abah belikan patung mainan :D

by the way salam kenal juga :D

http://timetravelafif.blogspot.com/2014/12/jordan-part-4-river-trekking-wadi-al.html

Tina Othman said... Reply Comment

bab pedepuk balik yg tak menahan tu, kita tak gemar kucing tapi org lain kat rumah ni semua suka kucing, klu boleh mmg nak bela tapi mmg taklah sapa nak handle terutama bab berak tu kan

LydSunshine said... Reply Comment

Good idea jugak beli kucing tipu ni. Luth pun suka sangat kucing, malahan, semua haiwan pun dia suka. Boleh la belikan jjugak kucing tipu ni. Boleh geng dgn Aish.

Rin, saya rasa wp Aish garang, tapi hati dia lembut kot.

lieyalatif said... Reply Comment

alahai pic aish dgn kucing tipu tu comel...mcm redhooo jek bela kucing tipu ekekekeeke

tu laaa rin, same laa mcm dayyan..suke kucing...ikut papanyer...lieya ngan miamija takut kucing...same laa mcm anak dare rin heheheeheh

Falsya said... Reply Comment

qisya tuh falsya xsure die suke kucing ke x?..kalau die suke boleh la beli yg tipu tuh..kihkihkih

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

hehehe..aish tertipu jugak la dengan kucing tipu tue..emir pulak naik kalau nampak kucing mesti nk mintak dukung.. dia penakut kucing..geli la kot.. hehehe=D