U Click Me...I Click U Back

Wednesday, November 5, 2014

Tempias Viral

As salam..
kalau dah namanya viral...
memang entry yang ada kena mengena turut terkena tempiasnya..
dalam masa seminggu..
entry Resepi Jeruk Mangga Asamboi sekejap je viewed 1k lebih...
viral betul!!
pepun syukur alhamdulillah...

 kalau rujuk dekat blogger punya statistik..
sekejapan je dah lebih 1k yang viewed..
jika dibanding dengan entries yang lain yang dah berbulan2 updated
alhamdulillah...

keyword dinuffnang as per last week..
memang betul2 viral dah..hahahaha

tapi pada aku..
aku tulis blog bukan nak kejar pengunjung pun..
cuma rasa kepuasan yang kita dapat bila kita dapat shared something yang orang luar perlukan..
share maklumat2 yang selalunya reader akan cari..
kadang2 aku tulis pun cerita entah hape2...hahahaha
dan pada aku dalam dunia maya ni kita jangan sombong..
kawan dengan semua orang..
ada banyak blog yang aku kunjung tapi aku takdela tinggalkan komen...
dan mostly yang aku tinggalkan komen tu sebab dah kenal each other..
kalau tak kenal pun jika perlu aku komen aku akan komen..
gitewww...

kalau blog2 yang ada kat bloglist aku nih..
inshaAllah memang aku akan visit bila derang updated..
even takde tinggalkan komen..
sebab to be honest aku memang banyak BW guna hp aku jek..
aku bukan orang yang selalu ada depan lappy or pc..
and aku selalu update blog guna hp aku jek..
kalau setakat 1 gambar je la..
sebab tugasan sebagai guru mana tentu masanyakan?

kalau ada ribu2 lemon gambar tu selalunya scheduled entry la..
memang jarang sangat aku keluarkan entry yang fresh unless updated guna hp...

untuk yang suka datang blog Chekgu Azrine ni terima kasih ek korang...
terima kasih baca entry aku..dan tinggalkan komen..
even ada yang tak sempat pun aku balas kunjungan..
tq so much..
really appreciated that..

11 comments:

Aeen said... Reply Comment

salute kat akak...hari2 update blog...rajin sesangat...heheh..

Falsya said... Reply Comment

Falsya kan smp skang kempunan nak makan jeruk tuh..penah beli tp dh xelok..sobsssss..

Tq jugak dekat akak sbb selalu singgah blog falsya..muahxxxx..

mommycha a.k.a kak jenab said... Reply Comment

fuiyooo tahniah kak!
kite gak tak terbuat jeruk mangga tu.
kihkih!

MizzTina said... Reply Comment

rs seronok bila dpt share something dan org tercari² kan kak.. smla mcm sy, xdela target pengunjung sgt.. hehehe

Shark Kay said... Reply Comment

mmg ramai minat jeruk asamboi nie.
shark sampai sekarang x dpt rasa2 lg.

eima said... Reply Comment

ai mmg suka blog cikgu .. wlupun slalu baut aku terliur tambah2 time tu aku tgh lapo ...

Syima Syaz said... Reply Comment

Saya pun skrg 100% blog n bw pakai hp je. Blog akak mmg dah set dalam hp saya.

Dulu saya blog ikut sedap jari je tp skrg kalau blh benda yg saya tinggalkan bagi orang baca tu biarla something yg ada info. Saya pun tak kejar traffic atau apa tapi atas dasar suka2. Lagi pun duduk rumah dah tak kerja so takde kawan, blog n anak lah kawan baik saya skrg ni.....
Thanks kak sebab selalu dtg blog n share benda best sgt kat blog akak.

LYAfrina said... Reply Comment

tu dia.. fenomena skarang ni

Balkidz Hunny said... Reply Comment

rajinnnyaaaaaaaaaa! alahai ape yg best sgt ni jeruk asam boi nie. sampai skrg tak merasa lagi.

nini said... Reply Comment

tak pernah try pon lagi ekceli

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

dengan adanya kecanggihan internet zaman skrg ni cpt betul viral.. hehe