U Click Me...I Click U Back

Thursday, November 27, 2014

Tempat Shopping Best!!

As salam..
Firstly aku nak say tq kepada kekawan..
Yang banyak bagi aku nasihat pasal kisah semalam..
Actually aku takdela nak berlagak kijam dengan anak2 aku..
Cuma aku nak dia jadikan pengajaran atas apa yang dia dah buat..
Next time apa2 tanya orang dulu baru bertindak kan?

Ini cara aku cara orang lain tak sama..
Semalam pun hubs aku yang pujuk2 aku suruh cukup2la marah..

Aku bukanla marah sangat..
Cuma aku kecewa je sebab perangai anak aku yang careless tuh..
Aku dah pasrah dan redha je gambar2 tu tak dapat balik..
Infact gambar2 lama dalam tu semua ada backup actually..
Gambar2 yang latest tu je yang takde backup..
Sebab 2minggu akhir sekolah tu aku busy sangat..
Mana sempat nak kelebek gambar2 tu masuk lappy..
Lappy pun aku tak bukak langsung kot..
Aku buat keje pakai pc sekolah je..

Takpe2..
Aku nangis sebab gambar2 kakcik Yaya hari anugerah cemerlang tu banyak sangat..
Nasib sebahagian tu aku dah masukka dalam fb hari tu jugak..
Pasti ada hikmah atas kejadian tuh..

Ok..mukadimah kemahen panjang nau..
Aku nak citer pasal tempat shopping best..
Aku tau perempuan dengam shopping memang tak dapat dipisahkan..
Takyahla nak memalukan.
Sure ramai je nak tau tempat ni kat mana
Korang jangan marah aku pulak kalau korang rasa tempat ni tak best plak..hahahaha

Pagi tadi aku ngan hubs setelah sekian lama tak pergi sini..
Telah selamat datang ke sini untuk shopping lauk basah..
Welcome to Pasar Borong Selayang
After so ages not been here..
Adalah dalam 10 tahun kot..

Dah lama planning nak datang sini..
Tapi masa tu asik dengki je kat aku..
Ni dah cuti sekolah dapatla aku ajak hubs aku beli lauk basah kat sini..
Aku tak bawak purse..
Aku just bawak rm100..
Aku dapat beli lauk basak stok seminggu..
Ayam sekor, daging sekilo, ikan kembng 2kg, ikan bawal 1kg, sotong ngn udang sekilo, ikan tenggiri 4 potong ngan sayuran..
Berbaloikan??
Tu pun ada balance rm5..

Kalau kat area umah aku rm30 untuk stok 2hari..hehehe
Tapi memangla dah katanya borongkan
Lagi murah la kan..
Cuma aku nak bagitahu ko kat sini..
Kita bolehla berjimat kalau datang sini..
Dok dekat2 sini bolehla korang datangkan?
Since aku anak 4 dah besar2..
Memang satu penjimatan yang besarla untuk aku..
Tambahan lagi cuti sekolah ni lagila..
Pagi petang malam nak kena masak


Pecah rekod hari ni aku masak siap kul 10.30
Hubs aku sempat makan sebelum keluar job ke Kuantan kul 2..
Gigih bini mithali (lalala) ni masak sebab hubs aku ni pesen hardly makan nasi kat luar..
Kalau ko tanya dia manjang dia jawab makan roti canai je even lunch..
Kesian je bila dengar..
Dia pesen tak lalu makan kat luar mungkin atas faktor umur jugak kot ek..

Okla..
Nak zohor nak gi sekolah jap gi..
Ada kerja nak setelkan sikit kat sekolah..
Biasala banyak je undone works even sekolah dah start cuti kan?

9 comments:

Diana Rashid said... Reply Comment

Memang jimat..saya dengan suami pun kadang2 beli barang basah kat pasar..lebih murah.tapi kalau beli kat kedai biasa ni..50 ringgit tak sampai seminggu.

eima said... Reply Comment

Sy x bc lg kes ank akak tu ..td bz sikit....tp bab gambar hilang...sy penah rasa 2 kali huwwwaaaaa

eima said... Reply Comment

Sy x bc lg kes ank akak tu ..td bz sikit....tp bab gambar hilang...sy penah rasa 2 kali huwwwaaaaa

Allene said... Reply Comment

sotong tu, bukan main mengoda kak...

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

perasaan jugak perubahan laki den.. sejak 4 tahun kawen dia lebih suka masakan dirumah berbanding dulu masa zaman cintan cintun.. manjang makan luar. sampai mak bapak dia cakap dia jarang nak makan kat rumah.. air tangan bini ada magic katanya. Yup nak jimat pasar borong kalau pasaraya memang econsave pun tak save mana hahahaha

Falsya said... Reply Comment

Last falsya gie pasar borong 13 thn lps..hamboiii kemain lama..kihkihkih..gigih pagi2 buta bgn nk teman mak ngan abah gie pasar borong selayang..tp sekali tuh je gie sbb xtahan asal lalu je kene ngorat..mak beli ayam semua pekeja ayam duk kerumun dpn mak ngan abah sbb nak sakat..tuh last ikut mak ngan abah..kihkihkih..

LYAfrina said... Reply Comment

serius.. bila pangkat mak-mak ni.. tmpat best shopping mesti la pasar2.. rsa nak beli semua n masak mcm2 lagi kan..

olor kak.. x cuba cara lya tu ye?/ klo dekat..lya dh tlg akak.. sbb y hp kwn lya aritu semua terdelete jugak..lya just cari folder thumbnail tu..alhamdulillah blh dpt semua.. sbb semua pic DCIM akan backup kat thumbnail atau 100NRO rasanya

Julia Johari said... Reply Comment

Kak rine pasar borong selayang tu dekatttttttttt je ngan umah ju tau hahahhaha tp org yg dekattttttt tu pun jarang nak pi...ju pi NSK je kak...senang nak bawa anak kecik tu sumbat dlm troli hehhehe mmg abah julia pun suka borong kt pasar selayang mmg murah sgt2 banding ngan pasaraya jauh mahai sikit...lg satu kt sana ikan fresh2 berbaloi beli....alahaii kesian plak dengar suami sis mkn roti canai je kt luar...betul kak orang laki ni mkn asalkan kenyang je kalao kt luar...kita sebagai isteri mesti nak sediakan makanan jika sempat kan...air tgn isteri mmg pengikat kasih utk suami...cayalah akak mmg pandai masak...sukaaaaa

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

pasar borang selayang mmg femess sampai utara nie..tapi sayangnya jauh..tp berbaloi2 la akak beli semua tue harga masih tak sampai seratus pun..