U Click Me...I Click U Back

Thursday, November 13, 2014

Sepanjang 16 Tahun

Alhamdulillah
syukur kepada Allah kerana masih lagi memanjangkan nyawa aku dan hubs..
masih memberi kami keberkatan dalam hidup berumahtangga..
masih diberi kebahagiaan yang inshaAllah tidak akan ada titik noktahnya..
masih meminjamkan kami 4 amanah yang kami sangat sayangi..
Ya Allah...sesungguhnya aku bersyukur pada MU..

fuhhh...macam tak percaya je dah 16 tahun kami bersama..
rasa macam baru je nikah setahun tau...ecececece..
kang kalau cakap semalam nampak no menipunya..
hahahahah

hubs aku pun bila bagitahu pasal kita dah nak masuk tahun ke16
dia pun macam eh yeke??
macam eh lama dah kita kawen...
tapi rasa macam tak lama je kan??
nampak tak..nampak tak..
tiap2 tahun bila bagitahu tu je jawapannya..
derr...lelaki katakan
langsung tak sensitip
aku peratikan aje perangai hubs aku nih tau..
tapi takpe bang..boleh pejam2 mata je perangai abang camtuh
dah paham sangat dahhh!!!!


kalau teringat zaman masa baru nikah dulu2..
ish..rasa nak gelak pun ada..
maklumla kawin dengan budak hingusan cam aku..
ate umur den masa tu 18 tahun...
kalau gaduh takmo kalah je manjang...
majuk pun macam budak2..
terus lari dari rumah tumpang bilik kawan kat UiTM..
ish..ish..durhaka sungguh aku dulu...
hahahaha

sekarang ni dah baik dah..
nak melawan cakap pun dah takde sangat dah
kalau tak puas hati pun kena slow down the tone
sebab nanti husb tak suka
kepantangan dia bercakap kasar2 nih
baik dengan dia or dengan anak2

aku kan cikgu
suara cam halilintar pun ye jugak
aku tak biasa cakap2 slow nih
sebab dah terbiasa cakap kuat macam petir
gelak pun besar la jugak
memang tak sempat nak cover

ai is bukan perempuan2 yang alahai..
lembut2 camtuh tau
berjalan pun jenis laju jek..
memang semulajadi
tu kadang2 aku suka tengok orang yang bercakap slow jek..
sebab aku nak jadi macam tu kim salam je kat mamak katanya..
hahahaha
aku teringin jugak nak jadi ala2 perempuan melayu terakhir khas untuk laki aku la..
at least i'm trying..kan

nak ucapkan jugak terima kasih kat hubs aku..
sebab tolong jaga anak2 while im busy with my study..
even masa degree dulu pun dah ada 2 anak
bagi jugak aku sambung belajo buat cikgu...

habis degree sambung master plak..
masa tu baru habis bersalin Yaya
teman aku gi kelas tunggu sampai aku habis kelas kat UKM
bila aku ngadu aku malas gi kelas sebab mengantuk malas nak drive
dia tinggalkan kerja dia drive untuk aku ke UKM semata2 utk aku attend kelas..
terharu sangat...
memang tulang belakang aku yang paling kuat sekali sampai aku grad master..
bila ko sambung belajo peringkat pasca siswazah nih...
ko kena pegang dengan 1 benda jek..commitment!!!
it's all about commitment..
when u don have that..don't ever dream to further your study..
seriously..

sebab aku dah pernah rasa semua tuh
kalau takde hubs memang tak habis la master aku kot..hahahaha
pendek citer dia memang penguat semangat aku untuk aku berjaya..
alhamdulillah..

terima kasih Allah sebab bagi dia kat aku
pinjamkan aku suami yang sesuai dengan aku..
dia bukan sempurna
tapi kami saling melengkapi...

kalau ikutkan panjang lagi karangan aku nih..
banyak benda nak share tapi tunggu next year punya ulangtahun pulak la..
hahahahaha boley???

harapab aku semoga kita akan dapat menjaga diantara satu sama lain..
husb aku dah umur 61...
alhamdulillah masih steady dan sihat...
semoga Allah sentiasa memberi kesihatan yang baik untuk hubs aku
dimurahkan rezeki untuk dia terus berbisnes...
dan semoga Allah merahmati rumahtangga kami hingga tiada lagi nyawa kami dalam dunia nih..
aminnnnn....


mehla aku share gambo kami berdua fefeling gatai di tepian pantai nan indah
blueekkkk
geli heh aku!!!hahahaha

v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


jangan marah nanti cepat tua...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v
v
v
v














gambar paling latest masa gi kuantan last weekend...

ye..suami aku takdela handsome..
tapi dia tetap handsome di mata aku..

19 comments:

Aeen said... Reply Comment

selamat ulangtahun perkahwinan akak...semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat....

mommychaa said... Reply Comment

awal kawin yer kak?
umo 18 kite masih menggediks bersama boipren keliling pinggang hahahahaha.
moga rumahtangga akak bahagia sampai ke akhir zaman.

Ann said... Reply Comment

alhamdulillah...happy anniversary kak...

harini dh 2 entry cerita psl study ni..eh..bkr smngt ke ape ni..heheh..

Allene said... Reply Comment

happy anniversary chekgu....
suka baca entry ni. untuk kami yang br 3than kahwin dan panjang lagi nak capai 16 thun tu... semoga sis sentiasa happy disamping suami tercinta...

Falsya said... Reply Comment

Happy 16y anni kak rin n hubs..suke ayat akak tang hubs akak xperfect tp saling melengkapi..auwwww!!!..

Betul kan kak..somi nie boleh jadi penguat semangat kite..tetibe mcm nak fefiling bertuah pulop sbb dpt somi mcm mok mok..hikssssss..

Tina Othman said... Reply Comment

happy anniversary rin, bestnya dah 16tahun kawin, untung kawin awal ni kan anak pun dah besar2

.ieLah. said... Reply Comment

Selamat annibersary kak! Fuhh fuhh besa dah no 16 tuhh.. kite jauh lg nak menapak

Julia Johari said... Reply Comment

Akak, terharu saya baca entry sis ni...masa umur 18 thn akak dah galas tggjwb...terbaiklah...saya masa tu dok keje sambilan kt pasaraya cari duit lebih nak masuk universiti...pastu boipren tukar je selalu hahahahha...hakak happy annyversary yg ke 16 tahun ye...mmmuuahhh kakak gojes

Mimy Hamid said... Reply Comment

wow 16..tahniah kak...its a greay year.....happy annivesary..

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

alahai dah 16 tahun.. selamat hari ulangtahun perkahwinan.. berkahwin dengan orang lebih berusia itulah kelebihannya.. lebih matang & sabar kan? lari2 pun dia still tau macam mana nak handle bini dia sehingga bertahan 16 tahun. Semoga akak & abang kekal bahagia ke akhir hayat & limpahi rezeki & kasing sayang yang tiada akhirnya.. amin

Rai OurKizuna said... Reply Comment

tahniah kak.. happy anniversary.. bestnya kawin muda2.. anak pun nampak cam sebaya je.. hehe

eima said... Reply Comment

nak nagis plak baca entry ni kak ..part akhir tu ... wu wu wu

kak cer cite cam ne cinta korg berputik ... nk tau jg .... cambesh je

Diana Rashid said... Reply Comment

macam sama je perangai kita..ekeke..

selamat ulang tahun perkahwinan..:)

umie shahidah said... Reply Comment

selamat ulang tahun kak azrine.. yg ke 16 gitu... mmg thorrbaeekkkk!!!..
tabik spring la sbb akk dpt asben gitu..pnguat semngat yg bgitu semngat... alhamdulillah.. untung oitt kawen mude.. anak dh beso..senang nk jaga adik2 nye.. :)

LYAfrina said... Reply Comment

alhamdulillah..16thn tu..sau tempoh y amat pnjang..

kisah cinta akak n husb sgt menarik.. mcm novel la rsanya..mesti byknya bersabar husb akak melayan perangai muda2 akak dulu..

tp suka tgk akak sekarang..buktinya sgt bahagia & muka akak pon berseri-seri je. tanda bahagia dgn kasih sayang husb kan..

x hensem xpe..asal menyenangkan hati kita..apa guna senang di mata..tp susah di hatikan kak..

MizzTina said... Reply Comment

selamat ulangtahun kak.. 16tahun lama tu..moga berkekalan, bahagia selalu.. 18thn sy msh terkinja² lg kak..

QasehnyaRania said... Reply Comment

alhamdulillah.
selamat ulangtahun akak :p
satu jangka masa yg panjang..
smga Allah sntiasa merahmati suami istrri ini.aamiin

sy hri ni ulangtahun ke 7
dpt raikan bsama pertama hati yg dinanti..
alhamdulillah :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Happy 16th anniversary buat akak n hubs.. semoga kebahagian sentiasa milik akak..
farah pn kawin awal.. umur 19thn dh kawin.. itu yg tak sangka pejam celik dah 12thn kawin..dok rasa mcm baru kawin jer..hehehe..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Happy anniversary! 16thn...hebat! Kami yg 9thn ni pun mcm2 dugaan dtg huhuhu...16thn apatah lg ya?