U Click Me...I Click U Back

Monday, November 24, 2014

Sepagi di Taman Tasik Titiwangsa


As salam...
actually takde planning pun nak ke tasik pagi semalam..
terpikir semua pakat bangun awal semalam..
why not kita pegi sarapan kat sana..
kita fefeling berkelah even tak dapek berkelah kat tepi sungai...hehehe

beli siap2 nasi lemak..
bawak air putih sebotol..
then here we go...

anak2 melompat la happy...
lama dah kami tak ke sana..
kebetulan pagi lagi..
inshaAllah cuaca tak panas kot..

kami sampai sana dalam kul 9 pagi..
ramai jugak ummat manusia beriadah..
tapi dah namanya outdoor..
takdela nampak sesak ke hape..kan..
nasib tak bawak derang gi karnival upin ipin..
teruk sangat kesesakannya sampai tahap tak boleh benapas katanya ek..
banyak bad review dari good review..
huhuhu..

eh..tercerita pasal karnival upin ipin plak..
behehehehe...


Sampai je kat sana terus cari pot nak lepak sambil makan..
Alhamdulillah nak cari parking pun tak susah..
Dapat parking terus masuk kawasan tasik..
Banyak pulak pot kosong..
Ok..meh kita lepak sini jep...
 

Aish dok tunjuk horse...horse..
Dak aish memang dah kenal banyak nama animals macam horse, cat, bird, coacroach, lizard etc..
Aku pun tak tahu ada program apa kat sini yang boleh ada perarakan berkuda...


Jemput makan bersama tuan rumah semua...
ko mampu makan nasi lemak dengan sunglasses bagai?
Ahkak je mampu dik!
Ayat mintak penampo la tuh...


Setel makan...kita jejalan ke depan sikit..
kak cik yaya nak shishi..
Sambil layan dak aish exercise..kononnya!!
Patutnya ummi diala yang exercise...
sebungkus nasi lemak selamat dah dalam perut..
rugi tau exercise...
hahahaha


Dak aish langsung takmo dipegang..
berlari sakan sana sini..
aku risau je kang terjatuh kat dalam tasik..
alahai..kecut perut ummimu dik..
Non stop plak dia berlari2..
tak reti letih kot..
pastu pandai tu nampak gerai jual aiskrim..
dia terus tuju kat ice box aiskrim..
dah tau dalam tu memang ada aiskrim..
so layan dia makan aiskrim dulu..
semua nak makan sendiri..
xmo suap2la ummi..
tite dah becar tau...



Wajah kesayangan hamba..
deme semua dah malas nak jalan jauh2..
planning nak gi kat area playground tuh..
tapi memasing dah tak larat nak bawak lemak tepu dari nasi lemak tadi..
mohla kita lelepak sat..

ko tengok dak aish tengah buat apa kat belakang tuh?
I told u..dia bukan reti dok diam..


Ni aku try nak snap derang berempat..
tapi dak aish mana nak bagi kerjasama..
as usual!!!
Jom kita balik..
Cukupla sejam kat sini...


Tu dia dah start letihla tuh..
Sekejapan je dia nak jalan pimpin tangan aku tuh..
lepas tu terus hulur tangan mintak dokong..
adik..adik..
kamu ni memacam la..

12 comments:

eima said... Reply Comment

beshkan sesekali sarapan kat luar cam ni ..kami pun dah lama tak pi sini sejak aku dah kawen dulu petang sabtu ahad pi juga sini ...layan detim eh eh tgk org lain berdetim xtreme ...hahahha

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

kite kan.. tetiap minggu plan nak dtg joging kat sini kan..
tapi kan.. semuanya impian saja kan.. akhirnya malas juga yang menang. Huhuhu.

MizzTina said... Reply Comment

ms cergas tu xhengat, duk lari sn sini..dh letih mnta dukung lak..alahai.. cemanala anak sy nt.. anak bujang gak tu..

CikNaa said... Reply Comment

seronok kan kak..sy dah lama tak ke sana.. eh gambar akak tu nampak kulit makin gebu la.. pe rahsia? hihi

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

BEst skali skala lepak tmpat gini.. hihihi... (>_<)

Falsya said... Reply Comment

huiyoooo..beshny..ala2 piknik gitu..falsya penah gak ajak en somi gie situ tp kang ade je tmpt lain yg die ajak..kengkonon nak jogging le..sudahnye jogging dlm shopping mall..kihkihkih

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

baru 1st time tengok pic tuan punya blog.. lawa rupanya.. kekekeke

Diana Rashid said... Reply Comment

sesekali dapat jalan keluar mana nak pegang2 tangan hilang macho tau..heheh

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

pttnya jenjalan dulu baru makan nasi lemak..idak ler semput..hehehe.. tapi apapun suka tgk akak..maintain jelita gitu.. dah macam adik kakak dah dgn anak2.. =D

LYAfrina said... Reply Comment

lepak-lepak santai camni pon best kak

mrs kayrul said... Reply Comment

nasi lemak tue menyelerakan la kak rin..nampak macam banyak..hehe

LydSunshine said... Reply Comment

RIn, budak2 toddler ni mmg gitu kan. Seminit tak diam. Heheh.

Sekali sekala bekfes kat luar seronok jgk. Rin siap sayang lagi lemak2 yg dpt dr nasik lemak tu ye. Heheh.. bagus, kita haruslah berjimat.