U Click Me...I Click U Back

Monday, November 24, 2014

Saya Betty, Yang Hodoh

As salam

Korang masih ingat tak dengan perempuan hodoh nih?
Hahaaha..
Dulu masa aku tengok cerita ni tahun 2002-2003..
Masa tu aku belum lagi sambung belajo kat UPSI kot..


Memang tak pernah missed..
Dulu telenovela dari Columbia ni memang popular kot kat Malaysia..
Cerita korea belum serang Malaysia lagi masa tuh seingat aku..
Semua kegilaan terhadap cerita venezuela
Aku ingat lagi viral Rosalinda menyerang...
Dasyat!!!

Sekarang cerita ni main balik kat siaran Bella (133) Isnin hingga Jumaat jam 5ptg..
Eh..kebetulan cuti sekolah plak dia main balik..
Boleh la tengokkan?
Dan molek sangat la waktu santai2 camni dia main..
Aku suka konsep cerita camni..
Ala2 makeover pulakkan?
Mula2 hodoh lepas tu gojes jelita sampai meleleh2 ayaq liur jantan..


Sapa kata Betty ni hodoh??
Lawa apa kalah kita..
Ala2 miss world dah..

Tak silap aku cerita ni ada sekuel..
Tapi sekuel dia tak sehebat Yo Soy Betty La Fea ni la..
Dalam sekuel tu penceritaan dia more to kehidupan dia selepas kahwin dan ada anak sorang..

Hah lagi 1 Ugly Betty pun aku suka..
Tak missed okeh..
Hat ni cerita omputihla..
Ada la 2 musim je kot main kat Malaysia..
Sekarang tak tahu la xpenah tengok dah musim2 yang lain..
Ke memang until season 2 aje ek?

10 comments:

Falsya said... Reply Comment

Dh lama sgt dh kak cite nie..dulu antara cite yg falsya suke..

Shark Kay said... Reply Comment

rasanya shark pn pernah terjebak dalam cerita nie.
x pernah miss rasanya.
ingt2 lupa.

eima said... Reply Comment

aku klu ko cite cite omputeh cenggini mmg la aku nengok nye .. klu cite yg drama melayu mmg tak leh nk komen .. hihihi
dedulu betty ni lepas rosalinda kot rasanye ... tp tak sehebat rosalinda la penangannya sampai aku ponteng kelas ... hahahh

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

A'a dulu selalu layan citer nie..best!!! skrg dah kureng nak layan telenovela.. siap waktu tayangan dia ptg2 time keja..huhuhuh

Syima Syaz said... Reply Comment

Tengokkk.... Tapi dia nak cantik tu lambat bebenar. Nak kawim tu pun still pakai braces lagi. Nampak real sikit la...
Tapi saya paling minat cerita venezuela rasanya... La usurpadora dgn mistreshermanas apa benda ntah....

Diana Rashid said... Reply Comment

saya pun tengok dulu..memang antara drama yang paling suka la..tak pernah tertinggal episod pun..heheh

shera haifa said... Reply Comment

dulu masa cite ni ngah ON masih lg skolah.. balik skolah cepat2 je mnd smbahyang. lps tu apa lg ngadap tv ler..

LYAfrina said... Reply Comment

salah satu drama y diingati selain rosalinda.. hehe

mommychaa said... Reply Comment

betty ni best.
sebab tak sabo nak tg dia transform, tapi lurus bendul nau-nau...alahai!

LydSunshine said... Reply Comment

Saya tak tgk citer la fea ni. Cite ugly betty saya tgk la, cuma kadang2 rasa mcm menyampah pun ada tgk cite betty tu, sbb dia mcm perfect dan bagus sgt [kecuali part dia tak cantik tu je].