U Click Me...I Click U Back

Wednesday, November 12, 2014

Review Makanan di Cafe De Rhu Resort, Kuantan, Pahang

As salam...

hari jumaat tu aku gi sekolah macam biasa
mintak permissionk kat PK aku nak balik awalla sebab nak kena ada kat kuantan sebelum kul 5 kononnya
tapi disebabkan aku tak habis packing lagi..
balik rumah nak dekat kul 12..habiskan packing baru gerak ambik dak Aish..
then terus gerak ke Kuantan..

aku sampai De Rhu Beach Resort about 6 p.m. camtuh
sekejapan jek cek in masuk bilik..
pastu dapat message dari group whatsapp..
katanya makan malam boleh makan kat cafe
kul 7 dah boleh makan malam..
sebabkan malam tu aku dah start bengkel at 8:30 pm
so aku setel solat2 dulu semua baru aku turun makan kat cafe..
then terus pergi bengkel..senang tak payah turun naik banyak kali kan

untuk makan kat cafe hotel aku je yang dapat
untuk family members pihak organizer order makanan siap2 kat luar..
sebab katanya makanan kat hotel ni mahalla sikit
actually yang aku bayar tu tak cover pun untuk makanan family members..
hanya cover untuk aku sorang jep..
tapi 2 days before gi sini..
admin whatsapp aku bagitahu Dr Mahzan nak bagi semua family members makanan jugak..
tak perlu tambah bayaran apa2 la katanya
alhamdulillah...suka la aku..
sebab terfikir jugak hubs aku kenala keluar cari makan untuk anak2 aku kan?
namanya nak makan kat hotel...kopak husb aku...hahahaha
dahla nak bagi 5 mulut yang makan...

 dinner day 1...

bagi aku sedapla jugak..
nak kata sedap sangat sampai terpejam2 mata tu idokla kan
tapi masih boleh telan la..
mungkin sebab penat dengan long journey from KL to Kuantan
so rasa macam tak berapa boleh nak telan la plak...hahahaha
pastu silap plak p dok betul2 bawah ekon..
sejuk nak mamps..
nak makan pun tak boleh nak fokus...
behehehehe

aku bawak si Yaya teman aku malam tuh..
sogan haih aku nak p makan sorang2 plak..
sebab tak tau kekawan aku ada sekali ke makan kat situ...hehehehe

 breakfast day 2.. aku suka kopi derang sedap!!!

actually breakfast day 2 and 3 repeat menu yang sama..
nasi lemak ngan mee goreng..
adala lagi banyakla menu lain..
but yang berat hanya nasi lemak dengan mee..
not badla sedap jugak aku makan..
habisla..ambik sesikit sebab nak rasa semua..
ai is tamak sikit..
cuma aku perati lambat sikitla pekerja hotel dia top up makanan
contohnya aku tengok bebudak makan cereal camgitu je takde susu
bekas fresh milk tu kosong je aku tengok..
tak top up2..
same goes to juices..
pun lambat jugak top up..
tapi still top up la jugakkan?
mungkin pasal ramai sangat orang kot...


 lunch Day 2...

pencuci molot katanya...
cepat habis sebab dia buat sikit2 tapi banyak jenis..
so kena cepat2 la pergi cafe kalau ko hantu dessert..hahahaha

 masa lunch day 2 tu aku bawak dak Aish dengan kakngah teman..
derang dah makan pun kat bilik hotel
tu saja aku bawak turun meneman ummi dia..
kelentung kelentang dak Aish dok main pisau tuh..
habis jatuh2 banyak kali
nasib takde orang sangat sebab aku turun pun dah lewat masa tuh...

nak posing kat dalam cafe ai is segan..
so posing kat luar depan signboard pun jadila...hahahaha

secara keseluruhan bagi aku makanan derang okla..
makanan dia pun freshla...
pasal makanan takde apa yang aku nak komplen sesangat

cuma cafe dia bila time weekend ramai and penuh orang
nak dapat tempat duduk macam susah sikit la..
so aku rasa cafe derang kena bagi besar sikitla..
rasa sempit sikit and berlanggar2 bahu jugak ko..
kalau weekdays mungkin selesa la kan?
sebab de rhu ni memang ramai yang organize seminar kat sini..
bilik seminar dia banyak..
padat jugakla masa kami pergi hari tuh...
mungkin boleh perbaiki bahagian tu..
the rest semua ok la..
not a big deal la..
nothing to gembar gemburkan...
saje nak sharing is sexy kat sini..
Kot membantu uols yang ada planning nak overnite kat sini ke kan?

Harap membantu..:-)

12 comments:

eima said... Reply Comment

boleh jd panduan kot2 nanti nk buat kursus kat sini plak ...

mommychaa said... Reply Comment

sambil menyelam minum air kak..
sambil seminar bercuti sekali.

Falsya said... Reply Comment

Falsya dulu penah makan kenduri kat situ..kazen kawen..makanan not bad jugak la kan kak..tp breakfast xpenah rase sbb kiteorg breakfast kat luar hotel..hehe..

CikNaa said... Reply Comment

seronoknya bebudak tu yer kak..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Nmpk sdp kek dpn yaya tu. eh tetiba teringin kek pulak.

Syima Syaz said... Reply Comment

Kalau gomen best kan seminar blh bawak fam. Macam MIL, masa muda dia selalu lari dari seminar n kursus alasan anak2 kecik, la ni dh tak blh lari dahhh.... Hehehhe.... Tapi syok tgk dia gi langkawi, kuantan, pd bagai tp dia kata dia tak sonok... Hehe

Julia Johari said... Reply Comment

Byk kali dh mkn kt cafe the rhu ni sis...boleh tahan gak la...waaaa berskirt merah menyala hakak kita ni tau...mengancam jiwa...aish how are you dear? Sonok teman mommy jenjalan sambil berkursus yeyyy

Diana Rashid said... Reply Comment

Asal jangan sudu melayang masuk pinggan orang dh la ..kan Aish??heheh

LYAfrina said... Reply Comment

a ah kan.. boleh la kan.. nk kata x sedap x jugak..nk kata sedap sgt2..x jugak..

nadiah hanum said... Reply Comment

Saya lagi prefer makanan kat gerai2 biasa dari yg kat hotel...my tekak is very2 orang kampong!hahaha

QasehnyaRania said... Reply Comment

hihi aish :p
tgk gambo pon mcm sedap je..
kalau ke sana blh la singgah bmalam di sini

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Harap pihak hotel take note komen akak nie.. jgn la namanya mkn kt hotel tp servis serupa makan kt gerai pulak kan...=D