U Click Me...I Click U Back

Thursday, November 20, 2014

Realiti Bukan Mimpi

As salam..


ye..aku tak nafikan memang camnila kami bila nak habis sekolah
realiti seorang cikgu bila dah sampai akhir tahun
tapi alhamdulillah banyak kerja dah setel..
pelaporan KSSR pun hampir nak siap nih..
dok pulun beri skala mengikut topik..
yang paling pasti cuti sekolah ni seminggu memang kena datang jugak sekolah..
minit meeting guru yang terakhir pun belum siap lagi nih
haih...pendek kata memang banyakla benda yang dok berlegar2 kat kepala nih..

lagi 2 hari je tinggal sesi persekolahan..
but sabtu ni kena datang ada hari anugerah cemerlang..
alhamdulillah datang sebagai cikgu yang bertugas..
dan juga sebagai parents yang anak dia dapat anugerah
nantila aku buat satu entry khas ye pasal benda nih...


bahagian aku dah setel dah selamat masuk dalam bilik GB pagi nih..
setel printed lebih 300 sijil untuk hari anugerah cemerlang..
hopefully takde apa2 masalah berbangkitla lepas ni...
berpinau mata2 ngadap komputer...
lega dah siap sebab ai is risau..
ketua hari anugerah cemerlang is garang...
kang dia bebel2 dalam telefon keje ahkak tak sempurna di mata dia plak..agagagaga
..sory kak rose...i luv u kak rose...!!!
tetiba!!


last tuesday punya cerita..
we were having jamuan akhir tahun..
aku kan tak pegang kelas..
so dok merayapan dengan cikgu syikin (tudung oren) gi kelas2 yang jemput kami..
sampai sengkak2 perut banyak sangat makan...
pastu mula la bising berat dah naikla apala..
tapi makan tak pernah sedo diri...
eh..ada banyak gambar2 masa nih..
that was the candid one..
budak2 kelas anak aku yang ambik..
ko tengokla yang posingnya pun sapa...hahahahaha

akan ada entry khas aku buat nanti2 la ek..
which is entah bila tuh..
memang banyak sangat benda nak cerita tapi tula..
masa sangat dengki dengan aku tau...hahahaha
alasan!!!


comot je aku punya agar-agar roti
buat pun dah malam2 badan letih sangat..
takpela asalkan rasanya sedap khennn???hehehehe
aku buat untuk jamuan kelas kakngah ngan aku bawak sikit untuk dijamu cikgu2..
resepi ada aku share kat [Link] nih...


budak rambut perang kat atas nih sekarang dah panjang akai
sekarang dah pandai main sorang2 pastu tidur lambat..
aku dah malas nak layan okeh..
aku tidur je and aku tutup lampu gelap2 pun dia main jugak..
pastu bila dia boring dia selak baju bf..
pastu sambung balik main..
kalau malam aku rasa ada 4 helai baju kena tukar sebelum dia tidur..
sebab dia suka sangat minum air sembur2..
habis basah baju..
makan tak payah cakapla..
10x ko makan..dia pun nak tumpang jugak..
pfffttttt...

ni pun salah satu faktor buat aku penat sangat kat rumah sebab melayan boboy ni sorang..
eh memang boy ni lasak lain macam la kan..
tu nasib la sorang je..
aku terpikir2 camne la yang ada anak laki semua tuh..
fitammmm 48x kot...hahahahaha

11 comments:

MizzTina said... Reply Comment

untung la makannnn je..hahaha.. yela kak, anak laki ni lasak.. even anak sy bru 7bulan, dia punye lasak, kusss semangat

TeacherAzimah said... Reply Comment

Hahaha..rine oi i is terasa anak semua lelaki tu hahaha...mmg memanjang aku jadi singa betina. Terkebil2 baby irfan tgk mamanya menjerit2 hahaha..pheewwwwww

Fuza Musa said... Reply Comment

Cikgu is BUSY!!

Falsya said... Reply Comment

nasib bai byk dh setel so pasnie lps je settle keje yg lain boleh bercitu dgn tenang..hehhee..

mek pun lasak dh kak..xlarat kadang..

eima said... Reply Comment

sekejap je aku rasa setahun .. ari tu rasanye br daftar fahim tup2 dah abis tahun dah .. huhuhu

TQ cekgu2 sekalian .... kerana mendidik anak bangsa kita

Diana Rashid said... Reply Comment

siapa kata cikgu pun cuti bila anak murid cuti..kan?/hakikatnya tetap kena pi sekolah..heheheh

Diana Rashid said... Reply Comment

siapa kata cikgu pun cuti bila anak murid cuti..kan?/hakikatnya tetap kena pi sekolah..heheheh

Cik Aann said... Reply Comment

rajin cikgu azrin ni..busy2 pon masih sempat update blog.. sbnrnye benda tu kalau dah jadi rutin mmg akan menjadi je keje kan walau sibuk cmn skali pon..
saya yg mengajar kt kolej swasta ade 3semester.. cuti pon kdg 2 atau 3 minggu je. tapi konon cuti smester tapi macam2 file la kena buat lepas dah abes sem..xsempat nak bernafas masuk balik semester baru.. lemah rasa badan..huhu

Pre-Menstrual Syndrom Vs Post-Menstrual Syndrom

LYAfrina said... Reply Comment

Mcm sdp je agar2 roti tu...

Kesian jgk cikgu sekarang kan. Tugas bkn skadar mgajar.. byk lagi y lain. Kalahkan keje ofis dah...

Bunda a.k.a KN said... Reply Comment

Assalam cikgu...
InsyaAllah di cuti panjang nantii cikgu bolehlah berehat...sementara ada tugasan baru pulak ditahun baru nanti kan...

Salam Jumaat dari Bunda..

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

melting tgk agar2 roti..nampak so yummy.. dah share resepi ek..jap nk pi skodeng..=D