U Click Me...I Click U Back

Saturday, November 15, 2014

Kegilaan Dengan Instant Shawl

As salam..
being me yang nak cepat je siap kalau gi memana..
kalau tak laki muka bengkek je nunggu nak siap
siap cakap tak payah lelawa sangat la..hahahaha
pastu kalau tak lawa2 keluar dengan dia...
nanti si dia dok teleng2 tengok perempuan lawa...
aku plak yang bengkek nanti..miahahahaha
camne tuh??

dulu aku suka pakai shawl..
masa zaman ada anak sorang 2 orang
pastu bila muka dah tembam badan dah berisi
memang tak pakai dah sebab tak suka tengok muka kat cermin..hetchuuuuuu

memang banyak giler koleksi shawl kat rumah..
dah passed kat kakak (anak sulong aku) dah sebab tak gemo dah pakai
sebab lain terkejo2 masa..
so nak senang sarung je tudung awning..
mudah cepat dan tak payah tengok cermin...
tapi tula..sesekali nak jugak bergaya dengan pelbagai variasi tudung
tapi dalam masa yang sama nak cepat mudah..
semudah ABC katanya...



antara shawl instants yang ada di pasaran..

bila dah kat pasaran keluar shawl instant tindih kasih namanya..
why not kita torai sehelai
maka aku pun menerai la membeli untuk sehelai jek dulu...
aku beli kat kawan aku jual kat sekolah..
senang tak payah nak pos bagai..
tapi kalau pakai shawl instant ni aku mesti kena pakai dengan inner magic hat tegak sikit depan
awning dia lembut tapi tegak sikit untuk mengelakkan muka ahkak nampak bolat..
try for the 1st time..
eh..rasa diri nih cantik plak..
mihahahaha...

lepas tu terus beli lagi kat kakrose yang jual kat sekolah..
bila lambat sikit aku direct je beli kat ahkak fb kat atas tu (owner fb ori inner tudung magic)
sebab rumah dia dekat dengan rumah aku..T________T
so apalagas beli je terus dengan dia then dapat free inner lagik..
hahahahaha

so koleksi yang dah ada sekarang lebih kurang 7 helai kot..
tak kira plak bebetul ada berapa..
warna basic2 je aku ambik sebab nak pakai tuko2 gi ngajar kan?

antara yang sempat diselfiekan..
semua aku suka pakai..
nampak kemas kan...

memang dah jatuh cinta la dengan instant shawl nih
sebab serius singkat je masa aku bersiap
nak pakai pun mudah jek..
sarung je dan pin kan kat bawah...
lepas tu kalau rasa takmo serabut dan nak kemaskan lagi
pakai kerongsang dekat bahu bagi nampak lagi kemas la..
tak payah nak peniti2 bagai...
kang tercocok2 sapa susah??
haaaaa....gitewww...

then aku jumpa satu instant shawl yang paling best nak pakai
aku rasa lagi cepat makainya sebab dia stretchable...
pakai and just pin je kat sisi telinga ko..
eh..senang gilos...i likeeeeeeeeeeeeeee....

pakai tak yah tengok cermin bak hang
berapa kali aku repeat pakai masa gi bengkel kat kuantan
tak match dengan baju pun boley...
bedal jela labu sebab senang nak pakai...
hahahaha...

shawl ni aku beli kat kawan aku..
dia baru bukak butik online kat fb nama Moreena 
kalau korang nak tengok2 ada shawl instant dengan jubah2 lelawa..
murah sangat dan berbaloi bagi aku sebab shawl ni sedap gilos..
korang boleh search kat fb atau ig guna nama Moreena
aku dah usha2 cuma tunggu gaji je nak beli nih...hahahaha
ni bukan review atau iklan berbayar ye..
ni memang ikhlas aku review sebab sedap makainya...

sekian entry saya pencinta instant shawl..:-)

28 comments:

ameris said... Reply Comment

haisshhh. apsal mcm kenan lak ni..
kena dgn muka rine

Aeen said... Reply Comment

ain skang berkenan sungguh dgn instant shawl ni kak..tapi x berkesempatan nak beli lagi..teringin nak beli...

Diana Rashid said... Reply Comment

saya tak de instant shawl.masih selesa dengan shawl lilit2 sendiri..hehhe..

kalau pakai instant shawl ni kita masih boleh ejas2 tak dia punya labuh kat depan??atau memang dia labuh gitu je.tak boleh ejas dah??

Julia Johari said... Reply Comment

Akakkkkk azrine...saya pun pencinta shawl instant...sep 10 jari hehehehhe akak ni mmg lawa pakai shawl ish pakai apa pun dh lawa...sukaaaa...akak nak terjebak sama beli boleh... hehehhe

Diana Rashid said... Reply Comment

saya tak de lagi instant shawl ni..masih selesa dengan shawl lilit sendiri.heheh..

Yang instant ni boleh ejas2 dia punya labuh depan tak?

MizzTina said... Reply Comment

sy msh setia dgn bawal..kekeke.. sbb bila pakai, mcm lain mcm je muka.. akak lainla, mmg comel..

LydSunshine said... Reply Comment

Dah berhelai2 dah beli syria tindih kasih tu ye. Untung betul kawan Rine tu sbb ada kawan yg promote bisnes dia kat blog. Ehehe...

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

mmg best sangat kalu instant ni.. xyah belit2 dh.. hihihi.. btambah muda la tgk akk..:)

Mimy Hamid said... Reply Comment

sy pencinta instant shawl....tp lain sikit...sy hantar jahit jadikan instant...hehehe murah sikit dari pasaran...kalau akak ada shawla nk jahit instant roger saya..kawan ofis saya jahit upah RM10

~ NANA ~ said... Reply Comment

kak! thanks sgt2 sbb review moreena dgn ikhlas...hihi...insyaAllah next week ada contest tag & win utk dapatkn jubah, shawl & kinetic sand...pakat2 ajak kawan join ye...hihi...stok shawl baru pon ada...hihi...maceh kak! :)

eima said... Reply Comment

OOOO YG DOK PAKAI TU YG INSTANT LA EK ... NAMPAK KEMAS ...MMG BETUI

nadiah hanum said... Reply Comment

Saya mmg tak pandai melilit-lilit shwal ni...berhajat sesangat la dgn instant shwal...harus nak terjah moreena jap lg!

Syima Syaz said... Reply Comment

Saya mak yang gigih kak... Gigih melilit shawl. Tak kira kemas ke tak ke macam hantu sekalipun saya takkan bukak balik, trus jalannnn.... Hehehhehee.....

Eh akak mmg dah cantik sgt, tp pakai shawl mmg nampak laaagii cantik.suka tgk....

QasehnyaRania said... Reply Comment

alahai comelnya kak..
simple kan tudung gini.snng dan cepat :)

Azwar Syuhada said... Reply Comment

Cantiknya..tapi Azwar lebih selesa pakai bawal je..huarghhh..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Tq rine share info:)

LM bengang kalau belit2 pastu x menjadik. Grrr

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Cantik la...mmg sesuai sgt dgn akak.. farah pn dh terkenan nie..ok jap nk pi skodeng. .hehehe

eamy milea said... Reply Comment

Cantik sis..rase cm nak try jgk la nnti..sblm ni sy minat bawal je huhu

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

cantik.. kene cari jugak ni.. senang.. boleh bergaye dalam mase yang singkat..

LYAfrina said... Reply Comment

waa.. mmg cantik2,
lai2 y memakainya pon cantik sgt

LYAfrina said... Reply Comment

waa.. mmg cantik2,
lai2 y memakainya pon cantik sgt

Naemah Umi said... Reply Comment

instant shawal mmg best...dah jadi kegilaan umi skrg ni utk wat koleksi ehehehe...jap lg nak terjah diorg tu ekekeke

fathiyah jamaludin said... Reply Comment

cantik... ni nak mula beli ni...habis duit aiii

noraziah ahmad said... Reply Comment

Wahh...macam best je...saya x boleh dah nk melilit...my hero suka tarik2... skrg pkai bawal je

noraziah ahmad said... Reply Comment

Moreena ni instant shawl kena guna inner ke?

Nurul Syuhaida Mustafa said... Reply Comment

Oh cantik dan kemas. Harus terjah fb dorang lepas ni .

aisah hanafi said... Reply Comment

jom eca ada jual instant shawl. murah2 je...comei akk belit shawl. inner pon ngam2 dgn instant.

Nurul Aula A'Akif Fadzil said... Reply Comment

Alah orang lawa memang lawa pakai apa jer.
Tapi menarik pulak tudung dia cantikk

PEtua paling sempoi nak hilangkan batuk