U Click Me...I Click U Back

Friday, November 7, 2014

Camping 3D2N ~ Part 2 | Penutup

As salam..
nak buat sambungan Camping 3D2N ~ Part 1 semalam

lepas setel derang semua makan..
derang rest sekejap dan solat..
kul 2 sambung balik dengan aktiviti pertandingan memasak..
aku plan lepas pertandingan memasak ni aku cabutla balik..
kihkihkih..
sebab malam nanti nak datang balik sebab ada bbq..
ngeeeee

secara langsung di anjung harmoni, SKTM2


 sebelum memulakan pertandingan
dak Aish pun sibuk nak join jugak..
ummi dia bagi sokongan padu untuk anak sendiri..

 goreng....jangan tak goreng...yeahhhh!!!

 tunjuk skill kekdahnya...

ni aku yang suruh derang guna mangkuk tekup macamtuh..
baru ok sikit tang presentation..
nasib juri tak nampak masa aku bagi idea..
bahahahha..

 kumpulan anak aku..
tapi kalah dapat no.4
kata juri rasa nasi goreng tu tawar sikit..
aloh kalah menang tu adatla kan??
next year cuba lagi k...
yang penting lepas ni balik rumah dah boleh masak nasi goreng untuk ummi dengan abah...

setel belah pagi..
aku balik kononnya nak bantai tidoq la..
tapi dak Aish tak bagi aku tido..
ceetttt...terjaga la aku sampai malam..

malam tu aku plan nak gi lewat sikit..
sebab nak tengok live anak che ta dekat Hlive...
hahahaha...sempat lagi...

so dalam 930 camtu sampai sekolah..

aku tengok abang ni dah get ready nak bako kambing dengan ayam...

aku terus masuk dewan terbuka sebab budak2 tengah nak ready buat persembahan ikut kumpulan memasing..
aku nak jugak tengok kumpulan anak aku sembahkan apa khenn??

sambil tengok persembahan sambil lepak2 sembang2 dengan derang yang bertugas malam tuh
actually gambar banyak tapinya tak larat haih nak boh semua
jenuh aku nak tempek watermark...
derrrrrr....


santai je kami...hehehehe

kumpulan anak aku get ready nak buat persembahan
tapi sekejap no buatnya..
kump lain aku tengok lama tau..
tema persembahan derang ni lagu rakyat..
aku dah tak ingat lagu apa depa ni semua nyanyi..
uhukkkk

malas aku nak tunggu semua persembahan habis..
sebab perut dah lapo..
meh jenguk kantin..
malam tu aku bawak pisang cheese lagi..
licin ko!!!
tapi gambo pisang cheese aku takdela..
kira halal!!

eh..adala gambo hakak2 ni posing dengan pisang cheese aku...
hahahaha

kami kenduri steamboat malam tuh....

sebab malam tu kan malam piala malaysia..
so ramai cikgu lelaki yang tak datang join bbq..
so memang takdela makan berebut2 pun kambing bako dengan ayam bako tuh
banyak plak aku membedal...hahahahha
nak dekat kul 12 baru aku balik..
sebab aku tinggalkan dak Aish bagi dia tido dulu..
aku gi dengan kak cik Yaya jek..

esoknya penutup perkhemahan aje la..
aku datang lewat jugak sebab dak Aish bangun lambat..
siap aku bawak mandi kat sekolah...

 konon nak posing dengan dak Aish baru lepas mandi..
sekali dia nampak kakngah dia terus sibuk nak pegi kat kakngah dia..

 my precious ever..

hadiah penutup...

gambar penutup...ngeeeee

dalam kul 2 lebih jugak selesai semua sekali dengan cikgu2 makan..
aku tak join sangat penutup sebab dak Aish mentido dalam stroller..
so aku lepak kat kantin jek...
aku tunggu jugak sebab senang sekaligus bawak balik kakngah..

secara kesimpulannya...













best tak camping nih aku tanya si kakngah..


















jawapannya...











claim tidola sampai esok pagi katanya...

6 comments:

Mama Niza said... Reply Comment

seronok pulak tengok, teringat masa zaman kecik-kecik dulu..

Fuza Musa said... Reply Comment

Hehehe
Lena

eima said... Reply Comment

alahai kesian kak ngah ..tak cukup tido la tu ... amboi aish suka ngan sayang sgt ngan kak ngah ek .. nampak kak ngah terus nk terjah

mommycha a.k.a kak jenab said... Reply Comment

dulu kite pon camping dekat padang sekolah.
mama & arwah baba datang setiap sejam sekali.
adoiyai tak thrill langsung hahahah

LydSunshine said... Reply Comment

nak sikit pisang cheeseeeee....

Rin, pandai pulak kak ngah buat nasik goreng. Warna dan rupa dah ada tu. Tapi kalau kalah sebab rasa tawar tu, maknanya ada potensi lagi tu nak jadi tukang masak kat umah lepas ni.

Seronok la kan BBQ tanpa kaum lelaki. Boleh makan lagi banyak drpd biasa. Hakhak.

Amanina said... Reply Comment

saya masa masuk kolej baru tahu masuk dapur belajar masak T_T manja sgt