U Click Me...I Click U Back

Thursday, November 6, 2014

Camping 3D2N ~ Part 1

As salam..
sebut pasal camping konfem ramai yang teruja..
dulu masa sekolah2 dulu aku la ratu camping...hahahha
meratala aku pergi..
tak silap aku sepanjang aku sekolah menengah..
memanjang muka aku je yang banyak join camping...
aku dulu2 memang suka aktiviti2 lasak..
suka sangat okeh..
ke mana sungai gunung aku turut serta campingnya..

sekarang suka tak??
sekarang aku dah jadi perempuan melayu terakhir abad nih..
sila muntah hijo skang!!!

sesi memasang khemah

khemah yang siap dipasang...homei..homei..

baru2 ni sekolah aku anjurkan satu perkhemahan antara unit2 uniform
berkhemah di sekolah aje pong..
tapi ko taula budak2 dengar je perkataan camping..
teruja yang hamat!!
tak nyabo2 nak pergi katanya..
anak aku pun si atirah gelupor mintak duit nak cepat2 bayar sebelum habis tempat...
semua gedik2 tak nyabo nak hantar borang penyertaan...
biasala kanak2 ribena kan??
eleh..korang pun dulu2 camtu jugak khen??


budak2 yang menyertai camping kena daftar dalam pukul 4 camtuh
tapi sebab mostly budak2 ni ada exam kat sekolah agama termasuk kakngah
aku suruh dia datang daftar lambat sikit..
so aku hanta dia dalam kul 5:30 camtuh..
masa aku hanta tu dah ramai la budaknya tengah berkumpul kat dewan terbuka..
ada sesi ice breaking oleh penyelaras camping...

lepas letak kakngah aku balikla..
aku punya tugasan bahagian dokumentasi..
so snap2 gambar gitu2 jela..
pastu nanti sediakan laporan aje...
aku datang pun sebab nak tengok keadaan athirah je la..
hubs aku la dok tanya2 makan ke anak dia tuh..
aku tanya bebudak yang pergi camping nih
semua cakap makan banyak kali la pulak
sengkak perut2 derang...
so balik dari camping sure berat sorang2 naik mendadak..
sebab aku rasa ada la dalam 4x kot dorang makan sehari..
alhamdulillah rezeki dorang la kan?

so malam jumaat tu aku tak join the activities..
but through the pictures that they shared on telegram..
i can see that they were really enjoying the activities that nite..
memang happening sangat aku tengok..
mungkin sebab masih malam pertama campingkan?
memasing cikgu dengan murid2 teruja..
aku solute betul cikgu2 sanggup berkorban masa dengan keluarga untuk sesama datang..
bagi memeriahkan aktiviti murid2...


malam jumaat dimulakan dengan solat maghrib dan isya' secara berjemaah...

antara aktiviti2 yang dijalankan malam sabtu tuh..(hari jumaat)









aktiviti kembara si buta






habis aktiviti untuk hari pertama (jumaat)

sambung day 2 plak

esok tu baru aku datang jenguk athirah
aku datang pun dah 10.30..
sebab dak Aish takmo mandi
payah sungguh nak diajak mandi tau..
manjang je dia jawab "taknak...taknak"
pffttttt

ok..hari kedua ni aktiviti yang diadakan ialah ikatan dan membina gajet...
masa aku datang derang dah terus ke aktiviti ikatan..
sekolah ada panggil orang luar dari persatuan pengakap malaysia untuk menjadi fasilitator dalam aktiviti nih..







 dak Aish rindu sangat kat kakngah dia..
nampak je terus terpa je...hehehehe

gajet2 yang selesai dibina oleh unit uniform memasing..

sementara tunggu derang semua selesai aktiviti kat dewan terbuka..
aku terjah dapur kak limah nengok apa yang ada untuk dibedal...hehehehe
biasala bab2 makan ni aku memang tak dapat nak pisah...ngeeee..

 memang rezeki sebab akak2 manis ni tengah kupas buah mangga nak buat jeruk asamboi

 kecur liur aku...hahahaha

time bebudak makan plak..

 athirah in the house...menyengih je manjang...

athirah and the gang...

setel part 1
dah tak larat sangat nak lambakkan dalam 1 entry
nanti aku sambung lagi k...

5 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Betul2 syiok camping kt sekolah ni sis...seronokkk...yg ptg selamat

lieyalatif said... Reply Comment

e'eh rin...kite berbeza...hhaahahah kalo rin ratu camping dulu lieya plak palng tak suke gi camping...risau tempat mandi hahaha nampak tahap gediksnyer tu.... mmg penah gi sekali jek tu pun tobat sbb leceh rase nak mandi tukar baju bagai ...adoi nampak sgt ni lieya tak suke cabaran kan haahahhaah

siap ade mangga asam boi tuh! best2..

Amalina Hussain said... Reply Comment

rindu pulak zaman camping kat sekolah dolu dolu..ehehehe..

Syima Syaz said... Reply Comment

Haha rindunya camping sekolah

Sekolah saya depan rumah je, tp malam2 rindu juga kat mak. Pagi2 keluar kemah nak tgk mak sidai baju... Adoi gile hapa...hahahhaa....

LydSunshine said... Reply Comment

Nampaknya aku je yg tak normal, sebab aku tak minat gi camping. Hehehe.. Sejak skolah dulu, kalo nama naik kena pegi camping, mmg aku paling sedih. Hehehe. Org lain berebut nak pegi. Aku plak ngs tanak pegi. Sbb aku mmg jenis slow, tak aktif. Kalau ajak aku menjahit aku suka le. Hahahah.