U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 2, 2014

Sepanjang Perjalanan Penang - Kelantan

As salam..
actually aku tak tahu pun hubs aku nak bawak kami semua ke kelantan dari penang
sebab hari tu hubs aku cakap mungkin tak jadi
tapi instinct aku kuat sikit mengatakan dia nak buat surprise kat aku kot
so aku bawak balik siap2 baju lebih jika jadi ke kelantan

dan fyi..
dah lama dah aku rasa ada la dalam 2 tahun dah kot perancangan nak ke kelantan nih
nak melawat tok tiri belah ma aku kat besut, terengganu..
tapi asyik tertangguh je..
banyakla kekakangannya..
akhirnya ada jugak rezeki kami untuk ke sana..

kesayangan aku...masa ni still in Kepala Batas
kami keluar bersarapan dulu...
then balik rumah angkat beg masuk bonet baru gerak ke Baling dulu...

sebelum kami gerak ke kelantan
kami singgah dulu kat baling..
hubs aku nak gi membayar cukai tanah kat sini
boleh bayar online
tapi hubs aku ni old skol sikit
dia nak jugak bayar kat tempat dia sendiri..
okla bang!!*bajetsiterisolehah

bila dok menunggu hubs aku gi membayar cukai tanah tuh
kami dalam kereta dok bergambo jela..
hahahaha..apalagas!!



takde keje lain la tuh..
gambo ntah hape2 ntah..
memang banyak tapi muntah hijo nak tempek2 banyak kat sini...
masa ni dak Aish tido so takdela gambar dia..

our journey to kelantan was starting...

bismilillah...

tu hah gambar tu hubs aku suruh ambik sebab banyak sangat bukit2 tu dah kena tarah..
huhuhu..
takpe..takpe..Malaysia masih aman katanya..
oppss!!!


masa nak ambik gambar nih...
hubs aku dah terlepas signboard nih actually..
then dia benti and patah balik just semata nak nak suruh aku snap gambar
ate bukan selalu kot ko nak lalu sini khen??
hhahahaha
sporting laki i!!
*kelip2mata

dalam perjalanan tu adala singgah2 beli buah murah..
Ada cempedak goreng ngan pisang goreng murah...ada aku share dalam entry nih [Link]

then dak Aish memberak...
sempatla menyinggah kat tempat nih..
aku memang tak tahu la kat mana
RnR la kot..tapi sebab bukan hiway..
takdela semenggah sangat..
kat daerah Grik jugak kot...hehe

kami takdela makan apa yang heavy kat sini
sebab pagi tadi memasing dah membedal nasi kandar
hahaha...
hubs aku jela minum neskepe buat bukak mata mengantuk...
aku pulak gi menyetel membasuh kuih dak Aish
dan tukar pakai singlet je sebab cuaca panas...

dak Aish dok busy explore tempat ni
aku cuak betul sebab kawasan ni tak rata
kang mendapat luka lebam semua...

 tak bagi kakak dia pegang...

 sempat posing ko kakak...
dah la view kat belakang tu alahai...
kahkahkah...
pun boley...

ada monyet2 belaan kat sini...
so sakanla anak2 aku penuh kejakunannya..
ngeeeee...


to be continued...

20 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Selfie tu yang maheii

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

jauh perjalanan kuas pemandangan.. hehehe.. Cantik gambar view bukit tu Rine..

lieyalatif said... Reply Comment

seb baik tegerak hati nak bawak baju lebih ....kalo lieya tu rin mau tak bawak hahahaha...siap lee...alasan leh soping baju baru kat sane akakakaakakak...

cantik pic pemandangan bukit bakau ditarah tu...... sayup2 jek pemandangan....lieya pun ade impian nak ke kelantan....dulu penah dook sane 5 tahun ....abah pencen jek askar balik johor ...dah berpuluh tahun tak kesane...tingin nak pergi bawak mak abah tgk umah lame kiteorg kat sane.....

Norliney Ghazali said... Reply Comment

assalam..

salam perkenalan, mcm mana trip ke kelantan? sy org kelate.. hihi

jemput singgah umah sy jugak. http://lineyghazali.blogspot.com/

ameris said... Reply Comment

pemandangan kt bukit2 tu cantik laa rin.. pakai camera apa yer?

Diana Rashid said... Reply Comment

selalunya kat kedai makan ada kucing..kali ni ada ayam pulak.lain dari yang lain..heheh

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Fuza Musa

Mahal tang tembam kat muka tuh.heheh

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Zaza Abdul Latif

Tula..lagipun pemandangan sekitar ni memang lawa pun zaza..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@lieyalatif

Rin suka pegi kelantan..
Sebab jarang dapat pegikan..
Lieya mmg wajib la kena pegi nih..
Nanti blh la melawat tmpt2 yg jatuh lagi dikenang giteww

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Norliney Ghazali

Hai org kelate..salam perkenalan..tq dtg singgah sini

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@ameris

Rin pakai kamera hp note 3 je amy..hahahaha...rasanya sebab pemandangan dia yg mmg dh cantik semulajadi kot kan

Julia Johari said... Reply Comment

Lama yer julia tak ke bumi kelantan...syokkkkkkk yeeeee

Lihat anak2 sis semua membesar dgn baik melalui blog...alhamdulilah

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Diana Rashid

Banyak je kucing kat sini..beruk ada..ayam ada..hahaha...syiokla utk dak Aish

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

hahaha..mmg terbaik posing berlatar belakangkan jamban..

berapa jam ye kalau dari Penang ke Kelantan tu?

Falsya said... Reply Comment

Yg tang seprise gitu la best kak..tp kan kak bende yg dirancang jarang nak jadik..bende yg xdirancang yg selalu jadik..hehe

Ibu Fahim said... Reply Comment

Happy family...:-)

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

Lalu kut Gua Musang tu yer..
Pernah lalu skali je situ.. tp dari Grik la.. pastu cam.. errr.. no more lah.. gi Kelantan naik bas je lah.. huhu..tkpun, flight.. :D

TeacherAzimah said... Reply Comment

Rine..bestnya cuti2 dgn anak2 mcm ni ek. Tp klu i, di samping best tu, i juga akan kepenatan amat sgt hahahha

eima said... Reply Comment

kat R&R grik tu ade laksa belut ....
dulu la ... 10 thn dulu la ...

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

pemandangan dh mcm kat obersea dah.. hehehe.. teringin nak ke kelantan jugak..pernah pi sekali jer rumah kakak angkat..kat macang..tue pn masa zaman sekolah dulu..huhuhu