U Click Me...I Click U Back

Friday, October 17, 2014

Penyakit Mental??

As salam...

ada kajian yang mengatakan kalau kita suka sangat ambik gambar makanan..
then upload pulak dekat laman sosial..
dikatakan sakit mental??

bergantung kepada niat sebenarnya
tapi macam aku ..
aku suka share info..
share resepi..
share benda2 sedap yang kita makan dekat mana2 restoran..
yang penting makanan yang aku share tu HALAL..
khenn??
pastu barula orang lain dapat tau ..
"oo..rupa2nya sedap ek makanan2 kat sini?"
pastu korang pulak boleh try makan kat situ..

masa aku belek2 hp aku..
banyak plak gambar2 makanan yang aku snap..
macam dah jadi satu perkara WAJIB..
sikit2 sebelum makan snap dulu..
kalau tempat2 orang ramai..
aku seganla nak snap..
kalau tak aku rasa penuh galery hp aku gambar makanan sesajok..
hehehehe

aku takmola terliur sorang2 dok belek hp aku..
so aku share dekat sini...
adalah benda nak up kat blog...*sebenarnya*
skill ambik gambo makanan tu belum terror lagi..
maklumla snap pun guna hp sajok..
tapi kompem korang jejes2 air liur punya!!!
kompem #nangistepibucukatil
hahahaha...kejam!!

 ni masa aku pergi seminar di UKM sebelum raya haji hari tuh
peserta seminar kena bayar yuran pendaftaran..breakfast and lunch included
kemahen sedap lagi lunch dia punya lauk..
memang katering dorang boleh dipuji..
aku kasi 9/10..

 my fav ever..from Sabah
korang mesti kenalkan ikan kat atas nih?
sekejapan je aku habiskan..
dapatnya kemahen besar..
ni yang buat diet ke lautan pasifik nih..
hahaha..so sila salahkan ikan nih...

 kebuntuan idea nak sarapan??
buat ni je senang..
aku tak buat pong..
kakak rajin buat benda ni..
seronok kalau dapat buat...
habis satu buku roti yang kecik tu kalau buat roti celup telur

 ni masa hubs aku job kat Cameron
dapatla bawak balik ubi manis nih..
sedap sangat
bila makan je fefeling ko dok korea..
gitewww...

 dah 3-4 kali repeat makan ni dekat area sekolah aku
tapikan baru ni aku gi makan rasa macam kureng sikit
ke sebab aku flu??
entahla..dulu sedap kemahen..
sampai terbayang2 macam orang gila bayang jek..
hahahha

ni lebihan daging korban..
wat masak daging kunyit jek..
sebab hubs aku tak makan daging goreng cam lain..alahai...
masa aku up kat fb ada yang mintak resepi..
tak payah kot...sebab senang sangat...
macam aku..aku perap sekejap daging tu dengan lada hitam, halia, garam, kunyit dengan bawang putih (tumbuk sekalian)
pastu baru goreng guna teknik rebusan sampai daging empuk air kering tinggal minyak je..
baru masuk bawang holland (kalau ada), cili merah ngan sayuran (ikut suka)
eh..dah terbagi jugak resepi...

nasi dage ganu kan nih??
ni kantin sekolah aku yang buat..
sayang sebab kuah dia masin sikit...
dalam banyak2 yang aku makanla..
ma aku buat paling tersedap dalam dunia..
hahahhaa..
biasala air tangan mak kita kheennn??

15 comments:

Falsya said... Reply Comment

Akaaaakkkkkkkkkkk!!!!..

*nangis smbl pegang enpon*..tsk tsk tsk..

Aeen said... Reply Comment

woiit...semuanya makanan kak...thorbaikkk lak tu...hehe

nadiah hanum said... Reply Comment

sebenarnya siapa yang buat kajian kata yg suka upload pic makanan ni sakit mental ek? nak tau jugak...sumber kajian ni dari mana la gamaknya!Cik Nad bahagia jer tau tgk org upload pic makanan...entry u ni pon i loike sangat..bleh dapat idea utk nak masak ker...nak outing makan2 ker...kannn...









Julia Johari said... Reply Comment

Terliur saya kak masuk baca entry ni...tgk ikan fav dari sabah tu terus perut marah dan dan...kak azrine nak makan nasi boleh hahahahhahah (muka tak malu ni) hahhahahhaha

Tina Othman said... Reply Comment

Rine kita c&p resepi daging tu, penah mkn masak mcm tu tapi tak reti buat

Allene said... Reply Comment

tu dia.. akak mmg suka pos makanan tau...

Wawa Yusoff said... Reply Comment

klu ini yg dikatakan mental.. maknanya tahap mental wa dah kronik. kadang mkn twiestis pun nak amik gambar. ahahah :D

Diana Rashid said... Reply Comment

upload gambar makanan kata sakit mental..upload gambar seksi tak de p0ulak nak kata sakit mental.hehe...

eima said... Reply Comment

kak ko mmg buat org yg baca blog ko sakit mental sbb lapo sgt tgk mknan tu .....

Syima Syaz said... Reply Comment

Saya suka post gambar lauk tanpa resepi bukan apa, sebab saya ni baru pandai masak...so bila menjadi, saya rasa macam wahhhhhh....kihkih....

LYAfrina said... Reply Comment

Haha.. sebenarnya artikel tu silap kak.. dh ade pmbetulan semula. Klo x.. mmg semua rkyt mlaysia la sakit mental. Ha ha

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Post makanan mana ada mental sayang oii. Buat kami rasa lapar adalah..hehe

Mommy Nia said... Reply Comment

sebenarnya sapa yg tak terliur tgk post gambar makanan tu lah sakit mental. hahaha. gurau!

MizzTina said... Reply Comment

dh kenapa buka entry time tgh hri ni.. okla kak, bye

LydSunshine said... Reply Comment

ni aku sentap ni kalo dikatakan yg amik gmbr makanan tu sakit mental. Sbb aku pon tergolong gak. Bukan apa, sbb sejak2 selalu tgk masterchef us, masterchef ozzie, junior masterchef la, dgn sugar genius dan macam2 lagi makanan masak2, rasa mcm nak gak hias makanan ala2 chef wp tak menjadi.