U Click Me...I Click U Back

Monday, October 27, 2014

Minggu Exam

As salam..
Dah mula minggu busy untuk cikgu cikgi..
Minggu marking paper..
Minggu key in markah..
Minggu yang agak kelam kabut la jugak..

Tapi minggu exam pun..
Cikgu2 masih lagi ada kursus kat luar..
Sampai kul 12 tak selesai2 lagi buat relief..
Fenatt ahkak!!

Sebab minggu exam..
Kelas wajib ada guru yang jaga..
So akula kena pastikan setiap cikgu yang tak datang tu ada gantinya..
Giteww..
Sebab tu hari ni lambat update..
Hehehehe..

Dah nak akhir tahun ni camginila life seorang cikgu..
Lepas ni busy dengan perkhemahan murid selama 3H 2M..
Pastu PaK Nazir nak datang sekolah..
Katanya 3 hingga 7 November..
So standby ajela..

GB aku bagitahu kemungkinan besar datang on 3rd (Isnin) tuh..
So nak taknak aku kena standby la sebab kelas aku setiap isnin penuh..
Kotla dia nak observe guru sains..
Kompem aku kena!!
Ketaq dah lutut aku la2 ni..huhu

Jadi cikgu benda2 camni memang ko tak boleh ngelak la kan?
Apa yang patut ko buat??
Standby je apa yang perlu..
Buku rekod mesti ada perancangan PdP..

Jangan kekwat dengan nazirun2 tuh..
Takde paedah ko nak tunjuk ego ko..
Bukan aku suruh menunduk ke apa..
Tapi kita sebagai seorang guru..
Tunjukkan contoh yang baik..
Even ko rasa nazir tu pun belum tentu mengajar lebih bagus daripada ko..
Just follow the rules..
And be nice as u can..

Wahh..cakap macam bagus je ko kan?
Hahaha..

Sebenarnya aku tak sabar nak tunggu on7th tu..
Nak rehat2kan minda pun iye jugak..
Nantila aku cerita..
Sekarang tak sesuai..
Biarla rahsia dulu naa..

Ok..sekian ngomelan chekgu bedah..
Ngeee

8 comments:

Allene said... Reply Comment

selamat kerah tenaga chekgu... =D

Diana Rashid said... Reply Comment

Siapa kata kerja cikgu mudah..kan??

Kesuma Angsana said... Reply Comment

cukup salute pd cikgu cikgi yg berdedikasi ni, mggu exam utk anak2 doakan yg terbaik aje

CikNaa said... Reply Comment

wah 7th? ehem-ehem..

Nadiah Hanum Wahab said... Reply Comment

Semoga Allah membalas jasa cikgu2 dgn sebaik-baik balasan...

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

bertabah lah cikgu.. bukan mudah jadi cikgu kannn.. all the best to you my dear friend :))

Naemah Umi said... Reply Comment

jasamu cikgu dikenang sampai bebila... :D

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Bertabahlah cikgu..hehehe