U Click Me...I Click U Back

Friday, October 24, 2014

Lorat La Hang Nih!!

As salam..

salam jumaat semua..
yeayyy...esok cuti..
hahaha..sabtu memang sokmo pun cutikan..
ish..tak sabar betul nak cuti sekolah..
sebab banyak korje nak setelkan sebelum masuk tahun baru..

ni cerita semalam..
eh..aku kan bangsa jenis cepat gelabah cicak tau..
pesen cepat melatah jugakla..
tapi bukan semua angle aku camtuh..
kalau kena marah ke kena sound ke aku jenis tak suka nak balas balik..
tengok keadaan la kalau nak balas tuh..
mungkin dah 3-4x orang tu sound aku baru aku balas balik...giteww...

meh2..aku tunjuk tahap kegelabahan aku tahap mana...
hahahaha

at fisrt lagi dah buat aku cuak dah..
tetiba nak mintak tolong aku nih..
macam kes berat...hahahhaa
lurus betulla ko adah

 series aku tak perasan pun perkataan reader kat situ..
sebab aku baca memory card jek..
aku biasa guna perkataan 'card reader' jek..

pastu aku terus letak hp..
gi kat bonet kereta aku..
punggah habis dalam pencil box aku kot2 ada kat card reader adah tuh..
tapi takde ko..
pastu aku punggah2 handbag aku..
nasib ada satu je handbag..
punggah sampai tahap kemas handbag terus..T____T
maklumla beg cikgu ni semua barang ada..
kalau dulu2 zaman ngepam susu kat aish..
botol susu tu is perkara biasa okeh...
tu ko belum tengok bonet kereta aku..
boleh jadi car boot sales...
bahahaha

lepas hampir 20 minit punggah..
aku decided "takpela aku ganti jela yang baru"
kata aku dalam hati la..
pastu aku pun ambik hp nak balas kat adah bagitahu aku tak jumpa memory card dia tuh...
pastu aku bacala ayat dia yang aku unread tuh...


 ko rasa???
cisss...buat cuak aku jek!!
ko nampak tak dia kata aku lawak..
hahahaha..aku memang kadang2 macam pelawak pun ada...
terus rasa macam nak lempang diri sendiri pun ada..
hang gelabah tak tentu pasal pe kes??

 kan..aku memang cepat melatah sikit...
maksud aku bukan melatah bab2 tuduh orang ke apa
bila aku pinjam barang orang nih
memang cepat2 aku nak pulangkan balik
sebab tahap ketindakingatan aku sekarang makin meninggi 
orang bukan tahu aku ni bangsa jenis forgetful.. 
so daripada orang buat assumption yang machem2..
baik aku bagi cepat2 bila aku pinjam barang orang..
duit pun camtuh jugak...
tu ko tengok bila aku gelabah mulala ayat pun salah kat atas tuh
patut nak cakap ada dalam pencil case..tapi cakap dalam meja..
celah mana la meja ada dalam2 nih...
tepuk dahi!!!


aku memang pesen lorat sikit
cepat gelabah!!
memang dah tak boleh blah dah tahap keloratan aku nih..

eh...korang2 cam aku tak??



5 comments:

Falsya said... Reply Comment

Hahhaahhaa..kelakar la akak nie..falsya ade skit la mcm akak..bile mcm hilang ingatan kejap boleh jd gelabah tahap max smp kalau toreh muke xkuau darah..ahahahhaha..

Falsya pun jenis pelupa kak..sbb tuh xsuke pinjam duit org..kecuali duit kawan baik n family..kihkihkih

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

hahahha kalut betul lah cikgu azrine ni... lain yg di minta lain yg dia pikir..

Syima Syaz said... Reply Comment

Hahaha... Saya tak macam tu. Saya jenis cool sikit kot. Tapi crpat angin kuskus. Biasa orang macam akak ni bkn jenis baran kan, jenis innocent gitu...hehehe

Julia Johari said... Reply Comment

Hahahha kelakar la sis ni tau...awat kalut sgt...ju pesen cm ni bila mai emosi tak stabil...mula ar kalut terima salah info kahkahkah...sis nanti baca wassup elok2 naa...kang stress makan diri kang...aish plis take care of ur mother...she need a lot of rest hehehhe

nadiah hanum said... Reply Comment

hahaha...series kelakar la cikgu azrine ni...baca tajuk entry ni jer, cik nad dah tersenyum...errr tapi kadang2 ai pon camtu jugak...kihkihkih