U Click Me...I Click U Back

Wednesday, October 15, 2014

#Kelantan2014 ~ Penginapan di Taman Azimos Chalet | Our Last Day

As salam...

sambung cerita #Kelantan2014..
dah carca merba dah jadi entry kelantan nih...
hehhehe...
takpela..asalkan aku update untuk kenangan..
nak kata banyak info dalam entry nih tak jugak..
sebab aku pergi kelantan pun hanya untuk melawat tok tiri aku jek...
so gambar2 pun mostly yang syiok sendiri jela..hikss...

masa kat sana aku tak stay rumah tok tiri aku..
sebab parents aku ada..
husb aku segan nak tidur bergelimpangan kat luar..
bilik plak dah ada yang tidur..
so hubs aku cakap takpe kita sewa bilik yang dekat2 jela kat area sebelah kampung tok tiri aku tuh..

so kami dok la dalam 2 malam kat Azimos Chalet
berdekatan dengan Pantai Air Tawar
harga pun murahla tapi bergantung kepada kebesaran bilik
yang aku ambik ni RM70 satu malam...
okla setakat yang nak tidur aku, yaya, aish dengan hubs
anak2 aku yang besar derang dok ngan parents aku...

korang kalau2 la nak stay sini...
boleh korang cari alamat ;-

Taman Azimos Chalet
489, Jalan Rumah Tumpangan 
Pantai Peranginan Air Tawar, Besut Trengganu
22200, Malaysia

09-695 7405 / 09-695 6530 (fax)

Check in time - 3:00 pm
Check out time - 12:00 pm

meh aku share sikit2 gambar yang sempat aku snap

ni ruang bilik...
lengkapla tapi aku tak ambik keseluruhan gambar..
mood demam masa ni...
so takdela manjang nak ambik gambar...
sayang plak bila pikir2
sebab entah bilala nak datang balik

actually ada ruang tamu kecik je..
ada kerusi dan tv
tapi aku tak ambik plak gambo..
korang2 kalau nak tengok boleh tengok kat SINI

ruang dapur dan bilik air kat belah kanan...

bahagian luar chalet...
sorry sebab blurry plak..
asal boleh je la ek..

bersama model cilik aku..
dak Aish in the house...
heheheh

ni masa dah siap2 nak balik dah 
suruh anak2 aku posing2 dulu kat luar...

suka gambar ni even candid sebab dak Aish menyengih tuh...

with my beloved hubs and kids

yang sempat snap pun gambar depa 3 nih aje..
kakak still bersiap kat dalam chalet..
so takde la gambar kakak...

kakcik Yaya dah tak berapa suka posing2..
muka camtula kalau kena paksa posing..
mana boleh camtuh..
sat g satu gambar masa kecik pun takde nak belek2..
aku paksa jugak sambil beliakkan mata aku...
haahhhhhh

selepas setel check out semua..
kami gerak ke rumah tokayah aku..
nak mintak diri nak balik KL dah...

lepas tu kami singgah dulu ke kampung abah aku kat Pulai Chondong, Machang..
kenangan mengusik jiwa bila datang kat sini
nila tempat aku beraya aidilfitri dengan raya haji..
adala kampung nak balik untuk beraya
memandangkan tokayah ngn mek belah abah ngan ma aku takde dah..(al-fatihah)
so kami memang hardlyla balik kelantan..
macam abah aku setahun 1-2 kali adala balik
tapi balik dengan ma aku jela..
tapi parents aku dah beli rumah kat KL since aku kecik lagi..
jadila kami warga KL

so aku bila balik kampung memang teruja lain macam sikit
al-maklumlakan...
peghak sebab jarang balik kampung...
bahahaha...

tanah abah aku kat pulai chondong, machang..
dulu kawasan ni tapak rumah kedai..
memang dari hujung kedai sampai tapak rumah tok ayah belah abah aku terbakar hangus
abah aku warisi tanah ni daripada ibu sedara beliau..
memang besar la sebab keseluruhan tapak kedai tu tanah abah aku...

peristiwa tragis 2010

lepas tu kami singgah sekejap dekat Kok Lanas..
melawat sepupu abah aku yang bukak motel dekat bandar Kok Lanas
Mutiara Ma Inn (09-7889 826)
kot2 ada sesapa nak stay sini ke..
aku kalau stay FOC..
tu sebab aku tak mo stay sini..hikss...

setel lunch kat sini..
aku gerak balik dulu..
ma abah aku stay kat Ma Inn ni 1 night
pastu esok tu baru derang balik KL


perjalanan back to KL was smooth..
alhamdulillah...selamat sampai at 12 am
penat memang penat tapi aku rasa berbaloi sangat short vacation ni
sebab dapat jugak aku melawat orang2 tersayang nun jauh di sana...

anak2 aku once kami bertolak ke KL je dari Kelantan
terus dok sebut2 rindu kat Tokwan dia..
rajin betul anak2 aku melayan Tokwan dia..
Tokwan dia tu macam tak bagi kami balik..

inshaAllah TokAyah..
till we meet again...
wahhhh...cakap omputih dengan TokAyah aku...
rindu nak datang sini lagi..
hari tu datang aku demam..
gambar pun takde sangat sebab tak ke mana..
inshaAllah..tahun depan ada rezeki nak pegi sana lagi...


entry2 #Kelantan2014 :

13 comments:

eima said... Reply Comment

ooo kak rine ni org kelantan rupenye nye .. ingatkan org KL

MizzTina said... Reply Comment

hubby sy org kelantan, tp sy blm pernah balik sn.. ada la hri tu balik sn, tp dia sorang..sy x ikut.. teringin giler nk sn.. xtau nape.. hehehe

syawalsimpsons said... Reply Comment

wah jalan jauh ni kakak

Falsya said... Reply Comment

Sonoknyeeeee akak jalan2..

Hana Syed said... Reply Comment

Bestkan jalan-jalan sambil ziarah keluarga

Tihara said... Reply Comment

seronok kalau dapat beraya di kampung ni kan,
nampak selesa chalet tu :)

mrs kayrul said... Reply Comment

bestnya..jauh jalan tue...kecik2 dulu jer sampai kelantan..dah besar nie x pernah pergi lagi

Allene said... Reply Comment

seronknya jalan2 ni.. lin tak pernah jejak kelantan lagi.. ohhooh dah 28 tahun. kecian kan...

Julia Johari said... Reply Comment

Syoknya akak pi Kelantan...oh my berepisod haa baru syok nak baca puas hati...wah ramai yer peminat tok ayah nih ye...semua dok kerumun kt tok ayah...rindu kan...

ameris said... Reply Comment

bila nk gi kelantan lg rin? leh konvoi sesama

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

kat kelantan mmg banyak chalet & motel kan Rine.. lama dah tak pergi kelantan.. kot lah sesat2 nnt ke sana bleh stay kat chalet yg u recommend tu.

Haisa Yusoff said... Reply Comment

saya dok kelantan...jemputla datang negeri kami lagi...:)

Syima Syaz said... Reply Comment

Ooo akak ore kelate upenye... Eh campur bahasa perak pulak...hahhahaa