U Click Me...I Click U Back

Friday, October 3, 2014

#Kelantan2014 ~ Aktiviti Kami

As salam..
lambat bersiaran..
pepagi dah mengadap kerja kat ofis dulu..
pastu kul 9 baru setel..
pergi mengisi perut dulu...
bila ramai cikgu2 takde kat sekolah..
macam nila keadaan aku..
hahaha..
janganla sampai berpencen...uhuk

***************************************************

sambung cerita #kelantan2014
sebelum meneruskan penceritaan..
mehla kita tempek dulu makanan fofular ore kelate nih...

gapo dia nih???

aku rasa semua orang pun tahu kot...
hahahaha..
aku makan laksam ni dekat pasar pasir puteh..
aku gi bertiga je ngan hubs aku ngan dak Aish
konon pergi nak cari toto (tilam / lembek)
satu hapah pun tak jumpa..
pfffttttt...
at last dak Aish dapat mainan lori je aku beli atas pasar...
hahahahaha
tapi laksam tu sedap sampai pejam2 mata aku makan...
sila imagine!!

dua hari kat sana..
kami breakfast kat kedai yang berlainan..
takdela gambo aku ambik
cuma tempat ni memang ramai orang..
aku rasa orang Besut memang taula kedai nih..
sori ek nama aku memang tak ambik tau dah...hahahaha

sebabkan kat KL biasanya kami kalau sarapan luar biasanya pergi kedai mamak..
Kelantan takde pulak jumpa kedai mamak
even di Besut ke memana lah..
so kesimpulannnya...
kalau nak sarapan luar makanan dia heavy2 la jugak style kelate kan..
makan nasi dagang..nasi berlauk ke nasi minyak ke..
but to be frank..i cannot go with their kuah nasi dage..
uiittstsss..manis leting!!!
hahahahaha
no offence ek ore kelate..
my parents oso kelantanese...
piece....larikkkkk!!!

lori mainan untuk dak Aish
aku actually jarang sangatla..
boleh kira la aku beli mainan untuk dak Aish
sebab dia pun bukan suka sangat main..
main 5minit pun tak sampai...
pfftttttt...
aku rasa dia lagi suka tengok kartun...

kat sana kami takde berjalan mana2 pun..
sebab tujuan utama balik nak visit my step grandfather je...
so nak berjalan ke KB pun tak nyempat ko..
so aktiviti kami banyak di habiskan dengan...




melayan anak2 main kat luar jek..
kakak kemahen lagi mengayuh basikal carry kakcik yaya
kalau kat KL tak dapatla nak buat camnih..
sebab kereta banyak la..
takut kena culik la..
alahai..kesian budak bandar nih kan??

ni salah satu contoh budak bandar bila balik kampung
mulut tu dokla kok..kok..kok..
panggil chicken...
memang kejar je manjang kalau jumpa...
geli hati tengok...
hhahahaha

ko nampak tak tangan dak Aish?
dia dok panggil2 cats kat tepi kanan tu
ada aku bulatkan dengan warna merah...
kemahen lagi panggil2 camtu jek..
dia nak pegi sana nak main aku haip2kan..
sebab kotorkan??
dak Aish kalau jumpa kucing habis dia buli2 kucing tuh..
alahai anak!

dah macam abang kawasan plak...
hahahaha...
kemahen berjalan sakan tunggu chicken tak kua2...
besar kecik besar kecik mata dia geram nak rembat chicken...
hahahaha

tu jela aktiviti2 kami kat kampung...
selain daripada..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v











aktiviti mandi laut...
hubs aku malas nak pergi ke bukit keluang..
sebab jauh sikit..
yang ni dekat je dengan area motel kami...
setakat dia nak kenakan badan dia dengan air garam laut tu jela..
sebab hubs aku pesen kulit dia kurang garam...
macam cuaca tepi laut ni cepat betul kulit dia gatal2..
penawar dia bagi kulit ko kena air laut
baru hilang gatal2 tuh..

so sepanjang 3 hari kat sini..
setiap hari hubs aku turun mandi sekejap kat laut nih..
last day je aku tak teman sebab unwell...
aku lepak dalam motel jek dengan dak Aish
hubs aku bawak anak2 gi mandi..

gambar memang tak banyak sangat..
banyak gambar syiok sendiri jela..
tokse la aku letak kat sini...
takde paedah la plak khen...

panjang berjela dah nih..
nanti aku sambung dekat next entry ye...

11 comments:

mama tisya said... Reply Comment

laksam fav....sronok la ank2 main2 kt pantai

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

seronoknya pantai timur.. makanan mmg mcm pesta.. pagi2 dah makan heavy2..
I pun suka pergi negeri pantai timur.. I suka makan laksam, nasi dage, nasik berlaukm nasik kerabu, sata.. errghh sedapppss.. kat KL pn ada jual.. tp feeling makan kat negeri pantai timur tu sangat lain macam.. kena pla angin pantai sepoi2 bahasa.. hehehe

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

bes kot..

sy tak berapa suka laksam.. tak berapa la.. tapi kang sok sok ter suka pulak. haha..

tapi, kuah dia..suka.. hihi

Falsya said... Reply Comment

sedapnye laksam..lama dh xmakan...seronoknye cuti2 akak...nak gie pantaiiiii...

Diana Rashid said... Reply Comment

macam gitu panggil kucing ye?/macam panggil geng je..heheh

Julia Johari said... Reply Comment

Seronokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Jeles tgk sis pun kaki jalan ni tau tak...bukan julia sorang tau hahahhaha

Laksam tu buat terliurr....amboiii abg kawasan aish ni geyam nak kejar cat ngan ayam ye...tggu berentap ngan Qi baru lah syiokkkk...hehheheh

Gambar last tu tak menahan...mandi pantaiiiii....i need vacationnnnnnnnn plsssssss hahahhahha gila!

TeacherAzimah said... Reply Comment

Tak penah lg smpi kelantan ni huhuhu kesian i kan huhuhuhu..
sonok baca citer rine. Amboi aish tu..sonok beno dia ngejor ayam kucing semua tu ya.

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

LAKSAM TU MENYELERAKAN....yummyyy

Syima Syaz said... Reply Comment

Huu suka sangat laksam. Org belakanh ni ore kelate dia jual laksam. Tapi saya mcm akak jugak tak boleh masuk kalau manis2 ni... Husband, saya n aisya lagi la haiii... Hehe... Tp teringin nak pegi kelate.

Umie Sapidah said... Reply Comment

umie suka gak laksam, nasi berlauk, nasi kerabu.. tp nasi dagang xpernah try lagi tp mungkin blm masanya kot sb mcm xreti pulak mak makan nasi tu..heheh.. sama mcm nasi kandar.. sb kuah campur..lagipun umie x suka makan makanan yang berkuah byk... In shaa Allah bulan 12 ni nak g Kelantan for the 2nd time..hehhee

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

faveret kita jugak nie laksam.. kalau mkn kat tempat asal mesti lagi umphhh nie.. amboii aish kemain panggil meoww yer..berani dia.. anak farah penakut kucing..nampak jer kucing dari jauh terus mtk dukong..aduhaiii tak kental langsung..=D