U Click Me...I Click U Back

Tuesday, October 28, 2014

#AishIskandar - His 2nd Birthday Cake

As salam..
Haihh...tak nyempat nak update..
Banyak cerita tertangguh nih..
Huhuhu..

Nak cerita pasal dak Aish punya birthday celebration pun tak sempat..

Hari ni aku cerita pasal kek birthday dia jela ek..

Cerita pasal kek ni..
Actually ada yang sponsor kek ni..
Aku tak boleh nak cerita sangat siapa yang sponsor..
Sat gi stalker nyibuk plak bergosip..
Hahaha..
So aku tak payahla sebut kat sini..

Cuma aku nak ucap terima kasih bebanyak sebab sudi sponsor cash..
Dapatla aku beli 2 kek untuk dak Aish..
Rezeki dak Aish la..
Semoga terus murah rezeki ye yang tukang sponsor tuh..:-)



Kek atas ni aku beli a day before his birth date..
Birthday dak Aish on 21st..
Aku beli 20th tu..
Aku beli yang display je kat pistachio taman permata..
Totally recommended..
Kek dia semua fresh..
Memang bukan stok lama bak hang!!

Aku beli bagi kat yumi untuk dak Aish celebrate dengan gang2 kat umah pengasuh dia..
Aku rasa lebih meaningful la kan..
Kalau dia tiup potong kek tu among his peers..
I mean dia lebih happy..
Banyak gambar sekali dengan video yumi bagi aku..
Nanti aku create entry khas ek..



Atas ni kek ke-2 aku tempah khas untuk nak sambut dengan kakak2 dia plak kat rumah..
Adala aku ajak SIL aku..
Parents aku..
Masak sesikit je..hehe
Nak buat besaran belum ada rezeki..
Plus rumah aku kecik je..

Dak Aish suka frozen..
So aku tempah kek frozen giteww..
Jugak tempah kat pistachio..
Kena 3 hari awal..
Ko boleh rekues any designs and flavours..
Tapi aku cakap pasal pistachio taman permata..
Tempat lain idokle aku tau ek..

Aku tempah choc flavours je..
Senang budak2 suka..
Aku actually nak tempah red velvet sama macam kek birthday dia yang setahun dulu..
Tapi dah kakngah dia tak makan plak..
Peghak ke hape..pffttt...
So tempah je cokelat..senang!!

Sekian cerita kek birthday dak Aish..
Tq untuk yang sponsor..
Hehe

15 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Happy Birthday Aish..
(Nak kek yang muka Elsa tuh..)

Julia Johari said... Reply Comment

Best yer kek besday aish di taja...fuhhhh syiokkk...cantik la kek aish...happy birthday aish...aunty nak sepotong kek boleh...dap yerrrrrrrr

mommycha a.k.a kak jenab said... Reply Comment

happy birthday Aish.
menggiurkan both kek.
untie ni memang lahai batu ngan kayu celup krim pon nmpk menggiurkan ahaks!
:)

Kesuma Angsana said... Reply Comment

wah seronok dier dpat 2 cake sekaligus ... hehehe

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

cantik kek frozen tu.. kemas je.. suka tgk..

Hepi bufday Aish comey.. :D

ameris said... Reply Comment

happy birthday daik aish sayang. jadi anak soleh tau.

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

bestnya ada yang sponsor kek...cantik kek tu..sesuai sangat ngan budak2...hepi besday ye dari acik ida

Diana Rashid said... Reply Comment

OO..kakangah tak makan red velvet??kenapa ye??kalau ada cheese je kot tak makan..anak saya red velvet ada cheese dia tak makan.kalau tak de cheese dia makan je.jadi kalau buat memang tak bubuh cheese la..togel gitu je kek..heheh

Falsya said... Reply Comment

Happy birthday dak aish..

Byknye kek aish..siap ado yg sponsor lagik..;)

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

happy belated birthday comel.. moga membesar jadi anak yang baik, penyejuk mata & jiwa kedua ibu bapa

amal said... Reply Comment

terliurnye tgk strawberi tuu hehe.. happy birthday aish! jadi anak yg soleh ye :)

LadyBird said... Reply Comment

Hppy belated birthday... :)

Salam knl sis..

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Banyaknya kek dia! Lapar pula tengok.. :)

MizzTina said... Reply Comment

waaaaaa..dak aish layan frozen gak ke?? cayalaaaa...

selamat ulangtahun sayang..moga jd anak yg soleh ye..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

comel dua2 kek tu.. gerammmm. aish mst tagum nih.. sampai dua kali kena ptg kek hehe