U Click Me...I Click U Back

Wednesday, October 8, 2014

#Aidiladha2014 ~ Kami Yang Sederhana

As salam..
masih ada lagi yang bercuti sakan ke?
syiokla kalau macam tuh..
hari ni sekolah aku dah mula bersekolah seperti biasa
urusan SYMP pun berjalan seperti biasa..

macam mana dengan raya haji korang?
meriah tak?
sure korang makan sakan nih..
yang balik kampung yang buat korban
sampai tak hingat2 dah kat kami yang tak balik kampung nih...
makan sup daging pun dah tak angkat2 kepala dah nih..
hahahaha

aku raya kat KL jek..
dah namanya pun orang sini jugak..
ada kampung pun sebab hubs orang Penang..
kalau takde buat korban memang takde la balik ke Penang tuh even aku cuti panjang..
so raya la kami di Subang..

berkumpul2 dengan anak2 hubs aku sebab derang nak celebrate birthday hubs aku on 5th tuh
haah...hubs aku punya birthday jatuh on the same day..
so dah alang2 derang masak2 tuh..
mohla kita suruh hubs aku tiup2 lilin..
aku takde beli apa2 pun kat hubs aku untuk birthday dia..
memang selalunya camtuh la..
kasih sayang je la yang mampu aku beri padamu abangku..eceh..
tapi tak bermakna aku tak pernah bagi dia hadiah..
tapi aku tak tunggu pun birthday dia nak bagi hadiah..
rasa nak bagi somthing bagi jelakan...
gitewwww.....hehehehe..

malam raya tu aku siap masak2..
ala buat rendang daging ngan rendang ayam
anak hubs aku ada sorang tu tengah mengandung 5 bulan..
dia bagitahu aku ada beli ketupat palas hat yang instant tuh
so aku pun buatkan la rendang..
pagi esk tu aku bangun kul 5 buat rendam ayam seekor..
so tu jela aku masak..
takde beria pun...uhuk..

selepas tunggu hubs aku balik solat...
aku kat umah siap2 kan anak2..
siapkan barang2 nak bawak ke Subang..

wajib tempek gambar tuan tanah kedaung dulu..
hahaha..
raya haji takde tema sebab hubs aku balik je dari solat terus tuko t-shirt..
so takde sesi2 bergambar sesama pun..
ini je pun gambar yang sempat kami snap2
ko tengok dak Aish setiap kali bergambo..dah pandai buat sign peace...

tak cukup korum sebab kak ngah yang tukang ambik gambo..

ni masa dah sampai subang...
kakcik Yaya dipaksa ambik gambar...hahaha
kat luar rumah pun boley...

mamat tecik ni pun aku paksa ambik gambar jugak..
jenuh aku panggil dia buat derk aje..
dia marah sebab aku letak dia atas kereta tuh..
kerja nak suruh berdokong jek...

10 minit lepas tu baru mood dia ok..
siap sengih menggoda lagi...auwwwww!!!

aku tak kemana pun..
pastu sesi2 potong kek hubs aku pun takde gambar proper yang aku ambik..
sebab kecoh dengan anak cucu semua nak tiup lilin...
hahahaha

dikesempatan ini (walaupun husb aku tak baca blog aku)
aku ingin mengucapkan selamat hari lahir untuk suamiku..
dengan doa semoga panjang umur...
murah rezeki..
dan semoga abang sukses dalam bisnes yang abang buat sekarang ye..
azrine sentiasa menyokong abah dari belakang...
terima kasih kerana menjaga azrine dan anak2 sebaiknya..
semoga kebahagian kita berkekalan hingga syurga...
amin...

sempat beraya di rumah fuza masa otw nak balik rumah tuh
tq to ur mom ye fuza sebab masak banyak2 just for serving us..
really appreciated..
tq for having us...

sekian aje dulu cerita raya haji aku yang simple..
simpel2 pun wajib diabadikan kat dalam blog bilis aku nih...
hikkksssss

hah..cerita raya korang camne??
update cepat!!!

18 comments:

Miz Eija said... Reply Comment

Salam perkenalan cikgu azrin :)... wah cantiknya tema warna raya haji.. purple.. my feveret kaler ^_^

Fuza Musa said... Reply Comment

Merelip tu yang i loike tu!!

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

I tak ada cerita raya haji Rine..
hahaha gambar pun non hado :D

ameris said... Reply Comment

tak penah lagi beraya kat kl. asal raya je mesti balik kelantan.... sambil hadap jem miahahah..

LYAfrina said... Reply Comment

ok la tu kak..
ada jugak pic family.. lya mmg x smpat nk snap2 lgsung.. pkai baju kurung pon jauh sekali.. sarung t-shirt je

selamat hari lahir buat husband akak.. moga beliau terus diberikan kesihatan y baik-baik..amin

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

sama ler kite. raya kat kl. mcm tak raya huhuh

Julia Johari said... Reply Comment

Happy belated birthday tu hubs sis ye...wahhh seronok besday jatuh hari raya korban...mmg the best party leh buat...aish kalau senyum mmg menggoda semua org...awwwwwwwwww

Syima Syaz said... Reply Comment

Simple ke? Meriah la jugak dari saya yang sorrowww je sepanjang raya tahun ni.... Huhu

eima said... Reply Comment

ketupat palas segera tu pun sedap ... ry thn lepas dan penah try dah

Mila@Rimbun said... Reply Comment

salam aiduladha
balik kampung pun jem sepanjang jalan.. huhu

Wafee said... Reply Comment

Raya haji saya, every day keje melantak je.. Sebab everyday ada jemputan kenduri... biasalah, raya kat kampung suami kt kelate... dorang memang meriah.. Hehe

Diana Rashid said... Reply Comment

Cerita raya saa sama je macam cerita raya puasa..hahah..boleh giteeww..:??

Falsya said... Reply Comment

haloh haloh comel je dak aishhh..gojes nau ummi..falsya raya balik kg pakcik kek tampin..kg gak tuh kan kan..janji luar dr kl..huahuahua..

happy belated birthday utk husband akak..;)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said... Reply Comment

slmt hari raya sis.
cun la sis nie.. =)

Mimy Hamid said... Reply Comment

macam meriah aje hehe

Wawa Yusoff said... Reply Comment

Salam aidiladha sis..

Cantiknye sis.. sangat cantik!

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Segak bergayaaih satu family.. ala kenapa tak balik Penang..kalau dak boleh beraya sekali..hehehe.. raya haji farah pun besa2 jer.. tak pi mana pun..dok lepak kat rumah jer..tunggu sedara mara mai.. huhuhu

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

raya ni asyik makannnn je.. dari malam sebelum raya..smpai la petang raya.. mmg takde la nak eatclean bagai dah.. huhu