U Click Me...I Click U Back

Friday, September 12, 2014

School's Out...Yeahhh!!!

As salam..
hari ni aku bangkit terlewat sikit..
semalam tidur kul 1 pagi..
melipat kain..
pastu packing beg anak2 dulu untuk balik penang malam ni..
inshaAllah..kalau larat la..
kalau tak esok pagi2 buta dah kena calo sebab ada kenduri kat kampung hubs aku..
so memang kena betul2 awalla gerak..

hari ni last sekolah sebelum sekolah mula bercuti selama seminggu
seminggu pun dah syukur sangat tau..
dapatla rehat2 sikit even dah tau kompem next week tu kena jugak datang sekolah..
huhuhu

perit tekak nih..
dah banyak kali togok air putih..
hadoii..janganla melarat..
sebab nak berjalan jauh ni badan kena mantap..

bukan apa..aku kisahkan dak Aish tu jek..
bukan boleh baca sangat perangai dia..
kalau ok..okla dia dok dalam kereta..
ada2 masa dia ajak ko kua dari kereta even kereta tengah berjalan pun..
dak Aish ni cepat borink..
perangai memang lain sikit dari kakak2nya..
dah katanya boy sorang kot..
layankan ajela..

hubs aku kalau aku lepuk dak Aish kat bonts pun dia bising..
pfftttt sangat anak abah nih
tapi abahnya takde aku lepuk2 je jugak..
tapi jangan ko tak tahu dia bab membalasnya no.1
dia lepuk ko balik!!!
hahahaha

sapa suka nasi dagang ganu??
aku ingat lagi masa mengandungkan yaya aku makan ni beria2..
hahahaha..
ma aku selalu buat bila weekend..
ni aku makan semalam..kantin sekolah aku punya main dish semalam..
boleh tahanla cuma kuah tu masin sangat...uhuk

tetiba rindu sangat nak balik kelantan..
giler lama aku tak balik sana
last was in 2009..
masa tu kak cik Yaya sebaya dak Aish sekarang nih (nak masuk 2tahun)
kalau ikutkan yang tinggal kat sana pun tok tiri aku (bapak tiri ma aku)
yang lain2 dah takde dah -al-fatihah
tapi kami semua rapatla even dengan tok tiri (menetap di besut)
so kalau ada keizinan nak jugak pegi melawat dia kat sana
semoga diberi kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur..
inshaAllah...
normally setiap ahad aku akan gi pasar nearby rumah aku...
inshaAllah akan singgah kedai ni makan nasi lemak ngan rendang ayam dia..
entah..aku rasa kena je dengan tekak aku..
pastu minum plak dengan neskepe..hahahaha
tutup2 mata aku bila makan...hahaha
nampak sangat menipu!!!

seram tengok banyaknya ubat..
rasa fobia sebab lama sangat hari tu kak cik Yaya demam
pastu beralih plak kat dak Aish
alahai..
semoga semua anak2 ummi diberikan kesihatan yang baik...
aminnnn...

alhamdulillah dak Aish dah sepenuhnya sihat..
senang hati sikit nak gi jejalan...
lepas ni aku nak bagi dia makan meal shake..
aku baca review ramai yang cakap bagus..
takpe kita cubala kan?
selain meal shake aku nak bagi dia makan vitamin C jugak
sebab aku memang ada bagi dia makan minyak Scott tu 
tapi dia rejected sebab dia ingat aku bagi makan ubat..
susah la plak nak paksa2 kan?
so bagi dia makan dalam bentuk tablet kunyah
anyone yang nak share anak2 dia makan apa untuk kuatkan antibodi
nanti share ek kat sini

aku buat last 2 days..
anak2 aku ni jela fav derang..
sekali sekala twistkan dengan nasi kan?
tiap2 malam makan nasi pun muak jugak kot..
kalau kakak dia makan sampai 4x tambah..
pffftttttttt
dak Aish pun makan banyak..
aku ingat hat putih je makan banyak
hat ni pun sama naik..
alhamdulillah!!

my sweet kak cik Yaya
she said she wanted to be a paed..
kemahen lagi tinggi cita2..
dia yang cakap sendiri..
"dah besar Ya nak jadi DR baby..."
hahahaha..
semoga dimakbulkan Allah

nak jugak menyelit gambo tuan komah..eh tuan rumah...hahahaha
tengok dak Aish gedik sungguh..
sekarang ni nak suruh dia posing sorang2 pun payah...

semalam abah dia bawak dak Aish berjalan kat luar rumah..
pastu aku tengok eh hilang dah abah dia ngan dak Aish
rupa2nya dia bawak anak bujang dia p potong rambut 
jalan kaki je tapi dok ngadu jugak lepas balik tuh
penat dokong dak Aish..hahahaha
konon nak seperais aku la tuh
tapi bila tengok rambut baru dak Aish..
nampak makin comel plak sebab nampak muka dia sebijik giteww..
nampak la dia tembam sikit
tak dan ambik gambo sebab dah nak malam masa tuh..
nanti2la aku ambik tempek sini ek..

makin handsomela dak Aish

*bagilachancepujianaksendiri

16 comments:

athi FATHIYAH said... Reply Comment

wahhh
kak cik yaya punya cita2 sama dgn aunty
tp aunty nye cita2 je la..
last2 x masuk medic pon..

apepun moga berjaya

eima said... Reply Comment

kak utk mealshake tu leh PM ai ai bg promotion price with free postage .... sbb this month bln promo mealshake .. hhihihihihihihi
muraahhhh byk ...


semoga cepat sembuh ....
bila anak2 x sihat mak die pun silap boleh tak sihat juga sbb penat

Nad MamaZN said... Reply Comment

bestnya nak balik penang!
aish rambut cemana pun tetap ensem! :)
moga dimakbulkan impian kak yaya :)

Ratu Hatiku said... Reply Comment

Semoga sihat selalu semuanya.. Saya amalkan bagi scots emulsion pd anak2...

Umie Artoqiemie said... Reply Comment

Salam jumaat.
Alolo sama fvourite dengn kite spaghetti ! Yuuummms. Jaga kesihatan!! Rajin2 makan ubat.

Allene said... Reply Comment

bagus yaya.. cita2 kelass.. untie dlu nak jadi ustazah je.. hohoho... last2 ustagajah jadinya. tp tak pe... kejar jgn tak kejar...

sape lagi nak puji anak sendiri kak oiii...

MizzTina said... Reply Comment

epi oliday kak..bestla dia blik kg.. jeruk sekilo kak..kekeke.. pastu sj nk test keimanan kak, up gmbr makanan byk².. sy peminat nasi dagang ganu..perghhh..

kak, jgn lupa up gmbr dak hensem tu ye.. nk tgk!!!

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Tengah kusyukk baca entry tetiba terliur tengok makanan yang awak post tu..dugaan betul orang berpantang macam aku ni..huh!

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

apa2 pun take care yer Rine..sakan ko cuti sekolah yer.. Bila u tulis kata nxt week cuti skolah terus mata I pandang calendar.. aáh lah nxt week cuti sekolah.. tp I tetap kerja sebab I bukan cikgu heheh..

Rine, nasi dagang tu nampak drooling sgt babe.. terus esok nak gi cari nasi dagang hehehe.. pasta tu.. kemain lagi.. arrgghh kena tahan napsu :D

Falsya said... Reply Comment

Wahhhh blk penang..bestnyeee..boleh jalan2 carik makan sekali..hehe..

PinKy MoMMa said... Reply Comment

happy skul holiday kak..saya pn tak sabar nak tnggu esok..sbb tak yah pegang stereng ekeke...takyah bgn pagi sangat..amboi dasar sgt kan..

Yana Ujang said... Reply Comment

tempias cuti sekolah akn kena kt org keje opis cam sy..sbb jln biasanya x jem pepagi tu..kehkeh ^_^

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Selamay bercuti, moga selamat smpi ye rine. Stok ubat sgt penting kena bawa gak takut ank demam tgh malam.

syawalsimpsons said... Reply Comment

moga semua2 sihat belaka....sue lak tgk cik yaya tu, cumil sgt

Diana Rashid said... Reply Comment

sama dengan anak2 saya cukup tak mau makan ubat...tapi mujur laa scott tu depa makan jugak.hari2 kalau suap nak je..sejk mkan scott tu l jarang2 anak sy demam.

LYAfrina said... Reply Comment

selamat bcuti akak comel..
owh..nasi dagang ganu mmg sedak laa