U Click Me...I Click U Back

Friday, September 12, 2014

Pisang Cheese Paling Sedap Pernah Aku Makan

As salam..

aku penah terbaca kekawan2 yang share dalam laman sosial
cakap pisang cheese yang derang beli tak sedap..
to be frank aku belum pernah cuba lagi pisang cheese dekat Malaysia
hamboi...kemahen ko Malaysia je tak pernah cuba ek..
tak..tak..maksud aku memang tak pernah makanla..
sebab aku tak pernah jumpa or terbeli ke...
tu kisahnya

pastu masa tahun 2011 aku berpeluang ke Bandung

inila pisang cheese yang aku makan paling sedapla..
pisang dia tu goreng tak boh tepung aku rasa..
boleh je nak buat sendiri kalau rajin...

so kalau nak makan pisang cheese yang sedap..
sila booking tiket ke Bandung sekarang...
hahahaha *ok tak lawak

kat Bandung memang makanan derang bagi aku sedap2..
western dia pun best dan paling penting murah sangat!!

kebanyakan restoran ada menu ni inshaAllah...

kalau kat Bandung nila tempat yang aku makan tuh
entry penuh kat SINI dan SINI

korang kalau pergi Bandung jangan lupa singgah cari pisang cheese..
pastu share2 la kat entry kome plak..
ngeeeeee........

18 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Mak aiii..jauhnya.. tak baik tak mengidam..kalau dak kena fly p bandung dah.. tapi betul la ramai dok kata pisang cheese nie sedap tapi farah tak pernah try lagi..huhuhu...tak boleh jadi nk kena try jugak nie..=D

Syima Syaz said... Reply Comment

Saya cheese pun tak makan... tp husband suka..

Allene said... Reply Comment

blum mkn lin dah rasa lemak2 menari kat perut kak oiii... uhhuhuuh Kenapa Interior Design???

mama tisya said... Reply Comment

kt kl dlu tk jmpa gk pisang cheese...1st time mkn time outstation ke sabah tp skarang dh byk dh ada org jual tp blum try lg yg area kl

Nad MamaZN said... Reply Comment

ok la tu kak.. tak pernah makan kt malaysia, dah makan kt indon.saya ni, kat malaysia oun tak pernah kat indon apatah lagi, hehehe

MizzTina said... Reply Comment

pernah mkn hri tu, mcm muak sgt..

Tihara said... Reply Comment

wow sodapnya piscis :)

Cik Aann said... Reply Comment

tak pernah ku cuba pisang cheese ni..tggu kuruih dulu la nampaknya..
sekarang tgh jaga badan..hehehe

Mealshakes: Boleh atasi anak diabetes tahap 1

nur anis said... Reply Comment

adehh..jauhnya nak ke bandung..

Diana Rashid said... Reply Comment

Anak2 saya tak makan Cheese..jadi ibu dia pun malas nak makan..padahal kalau depan mata ni habis ..cuma nak cari tu malas le..

LydSunshine said... Reply Comment

kalo cheese tu dah cair2 mesti lagi sedap ni. kalo jumpa resepi, nak je aku buat sendiri ni. nak tunggu gi bandung, ntah le bila.

eima said... Reply Comment

komen aku sama cam nad ..sedih wwwuuu wuuu wuuuu wuuuu

lieyalatif said... Reply Comment

lieya setuju dgn rin...yg paling sedap mmg kat bandung sebab dieorg punye resepi asli kat sane... kat sini plak kat bangi pun ade yg sedap...yg kureng kat cibiuk tu sebab die goreng pisang tu dgn breadcrumb dulu..serius pelik rasenyer....

Si DauN CeRi said... Reply Comment

wuuuu nak nangis baca. tetibe rindu time study dlu..


mmg betul kat Indonesia sgt kreatip bab makanan n mmg murah2. tepi2 jalan laaaagi mcm2 ade jual.. *telan ayaq liuq*

Julia Johari said... Reply Comment

Terliuq...cm nak buat sendiri je hehhehe...nanti nak goreng pisang la hahhaha lama x goreng jemput2 ni kekekke

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Rine, kat KL pun ada darling.. kat klang kedai tu.. restoran tu branch kat malaysia tak silap I 1 je ada kat sini.. I dah pergi 2 kali..nnt I ingat kan balik apa nak kedai tu.

Masa I kat Jakarta haritu makan kat tamrin city punya kopitiam.. dia punya cheese melampau2 bersepah hahaha.. Kat bandung yang I selalu makan is dekat Stone Cafe mmg superb..

Baru2 ni I beli kat Danau kota.. hampeh giler!! tak sodap hahaha

Mama Zharfan said... Reply Comment

now ada jual kat gerai kat tepi roundabout sri gombak..queue panjang yg amat! i pernah beli few times..memang sedap!!

LYAfrina said... Reply Comment

terliurnya..
mmg x pnh rasa lg.. xde lg org jual kt sini