U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 3, 2014

Mood Susah Hati..:(

As salam..

Mood susah hati nih..
Sebab kak cik Yaya still demam lagi..
Aku pulak dah tak boleh nak cuti..
Pagi tadi mintak abh dia jaga sekejap..
Sementara abah dia gi kerja
Pastu dok sat dengan kakak dia..
Aku free kang kul 12 aku kua sekejap ambik kakak nak gi sekolah..

Dok berwasap dengan kakak dia..
So far takdela panas sbb dah bagi ubat pagi td..

Dak Aish aku hanta kat yumi..
Pagi tadi badan dia dedar sikit..
Berperang dengan abah dia masa nak jab ubat..
Memang sekuat hati kena pegang..
Pastu sembur2 pulak ubat tu..
Dah tak cukup dos..
Kena masukkan balik..
Haishh..bercinta ok!!

Pastu merajuk taknak kat abh dia..
Marah sebab abh dia yang jab ubat tu..
Makin besar makin cerdik dah ko dik!
Tak dapat la heh nak pujuk2 macam dulu bila makan ubat..
Pffftttt sangatttt!!

Gigi aku belah kiri pulak dok denyut2..
Rasanya berlubang kot..
Ku tahan je jebat!!
Makan ubat tahan sakit..
Kalau dah rasa tak tahan sangat baru aku pegi dentist..
Dasar perempuan penakut..
Macam nila!!
Derr..tension betul aku bila sakit gigu nih tahuk!!

Korang doakan la ank2 aku cepat sembuh erk..
Datang sekolah bawak badan je nih..
Hati tu dah kemana2 pegi dah..
Nak tumpu mengajar pun teringat2 anak2 yang demam..

Kalau tak baik jugak..
Esk kena la bawak lagi gi HKL..
Ambik darah pulak..:(
Kak cik tu dah la penakut..
Alahai..sedih aku..
Tak kental betul anak2 aku nih..

Sekian luahan hati aku untuk hari ni :(

20 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

aloh.. sabau je laa... rajin2 mandikan dia bagi sejuk badan

syawalsimpsons said... Reply Comment

bila anak2 tak sihat mmg susah hati kan kakak..sabar yee

Naemah Umi said... Reply Comment

Bila anak2 sakit mmg ibu lah yg paling susah hati..insyaallah cepat sembuh ye syg..amin

amal said... Reply Comment

bila anak sakit mmg susah hati sgt2 kak. amal bleh paham tu. semoga cepat sembuh semuanya

eamy milea said... Reply Comment

Semoga cepat sembuh..amin...bila anak2 sakit kita ni nak tido pun x lena kan kak..nak2 kita pulak yg sakit gigi..adui la hai punye la xtahan tu..errr kak tumpang tny.. Dedar tu ape

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

ala..sian nya kakcik tak sihat.. ni kakcik yg keletah tu kan.. mesti dia tak ceria je kalau tak sihat ni kan.

moga semua anak2 rine cepat sihat...

Falsya said... Reply Comment

akakkk..sama la kite..gusi falsya nie duk berdenyut2 je nie..

bawka gie spital la kak rin...skang nie byk kes denggi...semoga kak chik cpt sembuh..

LYAfrina said... Reply Comment

byk2 sabar ye kak
jgn stress2..
moga yaya cpt sembuh..

gg kalo sakit mmg la..hbs semua tmpat jangkit.. ubat dia buang je.. bru hilang..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Moga ank rine cpt sembuh. Bab susah nk bg ubat tu biasalah.. Kita yg tua pun gerun nk telan ubat tu. pil takpelah xde rasa, walau manis tetap x sedap:(

Gi klinik cpt rine tgk gigi tu. klu berlubang kecik x la azab kot nk tampal. Hehe bab nasihat org kemain ek? Sy ni x pernah kena tampal gigi sejak kecik smpi la ni. Sakit la kot.. Tgk ank2 berkerut dahi masa tampal gigi

Diana Rashid said... Reply Comment

Baik pergi cehck darah.dah ok pun bawak je ke hospital.takut sehari dua nanti demam balik..

Diana Rashid said... Reply Comment

Baik pergi cehck darah.dah ok pun bawak je ke hospital.takut sehari dua nanti demam balik..

eima said... Reply Comment

td nk komen kat rumah br ... xdan ai komen kat sini .. lawa la rupa blog br die ....

semoga anak2 cepat sihat dan mak die gigi tu cepat hilang sakitnye ... kang lagi stress sbb gigi dan anak2 ... huhu

Nad MamaZN said... Reply Comment

moga kak cik yaya cepat sembuh...

lieyalatif said... Reply Comment

aduh lieya bace pun risau gak nie...skrang musim aganye kan....harap demam biase jek rin..kat opis lieya ni ade 2 org suspek denggi nieh...better bawak pi cek darah kan....

hope semua kembali okey yeak rin...rin pun take care jugak....

ameris said... Reply Comment

mmg hati ibu ni cepat susah ati bila anak sakit kan rin. sabar yer. dah musim demam ni.

Fuza Musa said... Reply Comment

Ok..sabar ye

Meh I TAG U

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/mini-merdeka-giveaway.html

Join tau

Syima Syaz said... Reply Comment

Yang kena peranh bagi ubat tu yg saya jenuh skit tu lepas tu muntah.. so kalau dedar2 saya tak bagi ubat pun..bagi sup atau bubur je. Senang.. lama2 baik.

Aliza Arif said... Reply Comment

Moga ank rine sembuh ye...

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Sabar yer.. anak2 nak membesar mcm tue la.. farah doakan semoga mereka cepat sembuh.. take care dear..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Latest update kata Yaya dah sihat..
Betul kan Rine.. kalau anak2 tak sihat kita as mom mesti akan kalut risau susah hati.. kuat betul naluri seorang ibu kann.. Im happy to be a mom :))