U Click Me...I Click U Back

Friday, September 19, 2014

Mengidam Laksa?

As salam..
Hari yang hat aku demam tuh..
Aku kan takde selera nak makan nasi..
Sebelum gi kelinik tu aku bawak anakw aku gi makan nasi ayam kat area klinik tuh..
Aku tak makan pun just minum air panas jek..

Pastu balik fuza cakap nak datang umh aku..
Saje bawak cucu2 aku lepak sini..
Cuti sekolah dorang tak kemana..
Aku pun stok lauk segala takde kat dalam peti ais sebab baru balik dari kelantan tuh..

Then aku cakap kat fuza teringin nak makan laksa..
Minah ni jangan diajak..
Dia memang hantu laksa..
Kebetulan dak Aish tidur..
Hat lain dah makan semua..
Korang tolongla jagakan dak aish..
Hehehe

So mohla kita menapak kat belakang umah aku je..
Ada gerai laksa kedah..
Kuah memang likat terbaikla..
Hahaha..

Sedap je tekak aku melayan laksa..


Gerai belakang umah aku je..
Ada banyak francais dia..
Merata..
Danau kota pun ada..


Ko tengokla aku makan..
Memang licin sedap sangat baq hang!
Tertutup2 mata aku masa hirup kuah laksa nih..
Aku bukanla hantu laksa sangat..
Tapi masa mengandung dak Aish..
Aku banyak kali jugak mai kedai abang ni membedal laksa..
Menapak tengah panaih pun aku sanggup..hahaha

Sekian cerita mengidam laksa masa demam..hahaha

19 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Laksa kedah memang terbaik..hehehe..

Nad MamaZN said... Reply Comment

kuah mmg pekat likat
sedapnya kak!

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

waa....sedap nih..mana nak cari nih?? kat danau tu macam dkt ngan umah..kat mana port dia..??

ai mmg sker laksa kedah compared laksa penang.. huhu :D

LydSunshine said... Reply Comment

laksa kedai ni ada gak gerai dia kat sri manja, taman medan. Ni guna ikan apa ni. Belut ke? Hehehe.

Julia Johari said... Reply Comment

Kak saya ni hantu laksa rasanya kalah kawan akak tu...one more thing julia pun pandai buat laksa...tak pernah lg buat laksa kt rumah sendiri...haishhh nak buat la cm ni hehehhehe

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi terliuq la pulok tgk laksa ni kakak

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

mmg pekat likat tengok kuah dia tu Rine.. ketui2 kedai mai.. slurpppp

Diana Rashid said... Reply Comment

dalam rumah saya ni semua hantu laksa..hahah.kalau pekat macam ni mesti sedap nih..saya kalau buat laksa memang berkilo2 ikan saya beli.oh..teringin nak buat laksa..kat penang ni tak de laksa yang menepati citarasa saya..sebab tak suka laksa penang.lebih suka laksa utara macam ni..laksa penang kuah cair,tak best untuk dilayan..heheh

mOoN IzzaN said... Reply Comment

xtau kenapa x bleh makan laksa ni.. huhuhu

Wawa Yusoff said... Reply Comment

Comel nye header...!! baru perasan, baru nak komen... hehehehe :)

Mummydearie said... Reply Comment

Salam singgah,

Baru plan dalam kepala esok nak pergi mencari laksa. Dah lama sangat tak makan laksa. Terus teruja tengok ni sampai tak boleh tunggu esok rasanya!

eima said... Reply Comment

ni mmg betui2 sedap ni .. tgk kuah die pun likat gitu ....

Cik Aann said... Reply Comment

sedapnyeee..

MENANG CONTEST! Nak Free Collagen Powder Shaklee? Sila jawab Soalan duluuuu..

Kapasutera said... Reply Comment

Bloghopping!

Sedap pulak laksa tu..
Orang depan rumah ni dah lama kot tak buat laksa Kedah...
kalau tak ade gak menyinggah semangkuk dua..kikiki..

jomla lawat blog saya :
ada jual pelapik kalis air untuk latih anak bercerai lampin

FB page pun ada : https://www.facebook.com/cadarkalisair

tq..owh... blog anda manis!

MizzTina said... Reply Comment

ni btl² mengidam ni.. smpi licin tu.. kompom sedap!!

Putri said... Reply Comment

Alhamdulillah...pekat kuah laksa

Anisah Abdullah said... Reply Comment

Teringin makan laksa la pulak...

LYAfrina said... Reply Comment

mujur blakang rumah je..
licin tu

LYAfrina said... Reply Comment

mujur blakang rumah je..
licin tu