U Click Me...I Click U Back

Monday, September 8, 2014

Lepas Kak Cik Yaya...Aish Pulak..:-(

As salam..

hari ni datang sekolah lewat dari biasa
sebab malam tadi aku tak boleh tido
dok sponging dak Aish..
pastu dah pagi baru badan dak Aish sejuk balik..
aku dapatla lena sekejap..
kul 645 baru bangun...

kesian betul tengok anak tecik aku tu demam..
memang dah tak boleh nak cuti2 sangat dah
sebab terfikir minggu ni murid dicutikan due to UPSR

so aku datang la ke sekolah sekejap..
sebab aku ada 1 kelas je untuk masuk hari ni
kelas tahun 5..tahun 4 direhatkan so memang free la..
so planning nak mintak kebenaran GB nak keluar awal

sempat bagi ubat tadi kat dak Aish sebelum tinggal kat yumi..
ikut hati memang dah takmo gi sekolah
tapi mikirkan nanti if aku bawak gi hosp sekejap lagi..
dak Aish kena tahan wad macam dulu..
cuti CRK aku masih ada...

************************************************

kan sebelum ni kak cik Yaya yang demam panas teruk
dah seminggu on n off..
so semalam aku bawak lagi sekali ke HKL
kali ni kena ambik darah plak..

kakcik memang pesen penakut sangat nak ambik darah
jumpa DR ke
cabut gigi ke
jiwa tu kurang kental...
tu korang tengokla
menitik ayaq mata...
aptb!!

tapi alhamdulillah..
result darah dia was excellent
semuanya ok..
lega aku!!
cuma tekak dia still ada sikit merah
Dr suruh habiskan antibiotik dia yang HKL bagi dulu..
alhamdulillah..kak cik Yaya dah tak demam since semalam..

pastu petang semalam dak Aish plak mula badan dedar.
dari dedar terus panas sangat sampai cecah 39
husb aku dok lap kepala bg reduce panas sampai dia aktif balik..
ubat pcm still aku bagi jugak..
sebab dah panas sangat..

bila dah tak larat melepek la dak aish camni
tapi bila dah reduce panas terus aktif
sambung plak main
makan pun alhamdulillah..
aku buat sup semalam banyak betul dia makan..
lega sangat!!

so malam tadi memang tak dapat tidur la aku
2x badan dia panas mencanak..
lap2 kepala ketiak dia semua..
pastu ok balik panas turun..
pastu kul 3pagi panas balik..

aku notis sebab dia asyik nak menetek jek..
boleh rasa ko mulut dia tu panas je..
memang tak boleh nak lena sebab aku risau sangat weyhh
budak kepala panas sangat memang risaula kan??
kalau panas sangat tu jangan dibiar
memang kena basahkan sampai reduce panas dia..
baju pun aku siap tuko bagi pakai baju lubang2 bagi buang panas..


kesian sangat aku tengok..
ni aku dok pantau dari yumi kot2 badan dia panas sangat..
masa hanta tadi memang takde dah demam..
dia pun ngantuk sebab yelar..malam tadi tak sedap badan nak tidur..

semoga cepat sembuh ye dak Aish
korang tolong doakan sama ye..

ummi sayang kamu so much..
susah hati ummi kamu mikirkan kamu...:( :( :( :( :( :(

15 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Musim Viral fever ni
Yang lain2 tu banyakkan minum air.
If 39 next time terus bawa jumpa Doktoe r u
Pity Aish mata layu
Kak cik kuat!!

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

siannya dak aish..moga cepat sihat.
kakcik yaya takut eh nak amik darah.. takpe..che Da pun takut gak.. napak je cam berani, bila kena ikat2 camtu, gentar jugak hati.. sbb tu malas nak sambung treatment, sbb takut kena amik darah. Boleh?? hahaha :D

athi FATHIYAH said... Reply Comment

alahai...
bab anak demam ni mmg risau

mmg kita x leh lena, kita pon sama jadi ting tong risau kan dorang.

akak, jap gi singgah beli lemon kak.
cuma buat lemon socks..

takpon rendam tuala basah tu dalam air rendaman lemon,pastuh jerlum kat kepala aish..kot2 cpt sikit turun panas tu

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi kesiannya kak...dugaan ke dugaan yee..tak pe la...sabar la ye..moga semua sihat..aminnn

Nad MamaZN said... Reply Comment

moga aish cepat sembuh
demam beralih bulan/tahun kot ni..

MizzTina said... Reply Comment

alahai, siannya.. ngah musim kot kak ni.. kami ni anak beranak selesema..

Julia Johari said... Reply Comment

Ya Allah kesian tgk kak chik yaya ngan aish...masing2 tak sihat...mmg time diorang sakit ni la buat kita sedih teruk...Qi baru baik demam dedar je pun...tp seharian suntuk dok menangis je keje...

Allene said... Reply Comment

aduh... gws ye anak2... kecian ummi.... kecian kamu juga...

Falsya said... Reply Comment

Alahaiiii kesiannye..get well soon kakcik and aish..akak pun take care okayh..

LYAfrina said... Reply Comment

susah hati klo ank sakit..
moga aish cpt sembuh

Diana Rashid said... Reply Comment

kalau anak sakit memang tak tidur malam la kita..kadang2 tu mata memang ngantuk tapi nak tidur tu memang tak boleh.pejam je mata tapi hati ke lain..asyik dok risau anak je.saya dengan suami kadang2 bergilir jaga anak,tapi bila turn saya nak tidur memang tak lelap.hati risau je..

LydSunshine said... Reply Comment

kak chik yaya sama mcm saye, takut sgt kena amik darah. huhu. malam semalam pun luth demam. nak menetek je. harap2 aish cepat sembuh ye.

ameris said... Reply Comment

tgh musim demam skrg ni. cian aish.
cepat sembuh yer sayang..

Si DauN CeRi said... Reply Comment

cecepat kebah demamnya Aish..


bebudak kalau demam mmg risau. tp inshaAllah dak Aish takde knape2 tu. virus sket je mungkin..

:)

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Semoga anak2 u cepat sembuh yer Rine.. susah hati bila anak2 tak sihat.. lagi2 kita ni sebagai emak.. instinct emak ni kuat dgn anak2..