U Click Me...I Click U Back

Monday, September 29, 2014

Kisah Sabtu Lepas

As salam..
al-maklumla sepanjang minggu busy kat sekolah..
even sekarang pun masih busy..
tapi weekend pun takkan nak kerah tenaga nak kerja jugak..
padahal at 1st aku memang planning nak pergi sekolah menyibukkan diri kat ofis
ada 1 laporan flying squad aku tak setel lagi tick2 borang dia..
konon siap bawak balik rumah..
tapi bila dah bawak balik rumah jangan harap nak siapkan...
banyak lagi kerja rumah yang nak kena setel weyhh..

pastu kebetulan anak hubs aku yang dok bandung tu ada kat Malaysia berkursus
Ahad dah nak balik Bandung balik..
datang rumah aku nak ajak abah dia sarapan..
konon nak makan nasi kerabu kat House of Nasi Kerabu
tapi tutup dah pulak..
aku tak sure derang ni bukak petang ke tengahari..
sapa2 yang tau nanti bagitahu la..
nak jugak try makan kat sini..
aku baca review semua cakap sedap...
tengok gambo menjejeh2 ayaq liur..
nasib ceq tak ngandung weyyhhh...

fuza in the house...posing dalam van pun boley...

bila dah tengok House of Nasi Kerabu tutup
kami makan kat Azhar Maju jek..
punyala ramainya ummat manusia
nak order makan pun jenuh tak mai2 mamak2 ngambik order...
huhuhu

********************************************

setel cerita belah pagi..

balik rumah aku sambung sikit kerja sekolah yang tertangguh..
pastu buat nasi goreng dekat anak2 aku..
tu jek yang sempat..
sebab banyak kerja undone lagi..

then hubs aku kol ajak gi buat spec mata aku..
spec aku retak sikit..
actually memang ada planning nak buat spec baru..
sebab power spec aku pun dah naik rasanya
pastu sebelum ni buat spec biasa2 jek..
kali nak buat hat elok sikit..
hubs nak banje..jom ajela kan??
hahahaha
hubs aku tunggu je aku kat sana sebab dia memang dah ada kat KL
tunggu job dia...

here we go!!


menuju ke fahrenheit bukit bintang...

sampai sana dalam pukul 3 camtuh..
perut memasing dah kenyang..
terus tuju ke kedai spec je terus..
dak Aish plak masa ni asik nak aku dokong je..
semua orang dia takmo..
abah dia pun dia rejected..
so sambil aku pilih2 spec sambil2 dokong dia..
jenuh jugak!!!

rambang mata nak pilih yang mana satu..
hat aku berkenan hubs tak berkenan..
at last aku pilih yang ni..
hubs pun berkenan...
muka aku payah sikit nak pilih spec bentuk pelik2..
so kita pilih yang play save sajok...hehehehe

then dah setel cek2 power mata..
dari 175 naik 200 power aku..
okla dalam masa 2 tahun takde la banyak sangat naikkan??
*sedapkan hati

spec aku siap dalam masa sejam...
sementara tu kami turun kat brand outlet..
sempat aku rembat seluar sehelai..
belikan anak2 aku sorang satu blouse...
aku memang suka sangat shopink kat brand outlet ni sebab blouse dia lawa2..
dan murah..rm69.90 dapat 2 helai..
konsep beli 1 percuma 1
dan paling penting kain dia kualiti sangat..
memang blouse2 aku semua beli kat sini...mostly la..

dalam tandas pun jadi daaa...
ni semua idea alyaa..
umminya pun sama gewdiks sesekali...hahahha

setel ambik spec..
aku cakap kat hubs aku nak balik..
sebab kepala aku dok mikir kerja yang belambak2 lagi tak setel..
lagipun nak jejalan sangat..
dak Aish nak berdokong jek pong mamat tuh..
pfffttttttttttttttttttttt.........
so balikla kami...
sebelum balik sempat lagi...









































posing sedas dengan spec baru gitewww...



untuk sesapa kot2 yang nak buat spec kat fahrenheit..
aku suggest korang buat kat sini..
spec dia banyak pilihan..
hat harga 1k pun blh bargain dengan harga yang lebih rendah..
dan yang penting layanan pun terbaik..
aku dah 2x buat spec kat sini...
tu sebab aku repeat lagi datang sini..
ala..mana2 kedai spec pun sama jek aku rasa...
hehehehe...
tapi yang penting ko selesa membeli kat situ khen??

sesapa yang nak buat spec..
bolehla datang kedai spec kat atas ni..
alamat aku dah siap2 bagi dah k..
hehehehe

18 comments:

Falsya said... Reply Comment

Gojes sgt kak rin..haiyooo tingginye power kak rin..

athi FATHIYAH said... Reply Comment

alaa
sama je nampak spec lama ngn spec baru...
nape tak buat kaler pink kak?
biar student terkejut tgk cikgu dorng pinky2

MizzTina said... Reply Comment

jauh pulak nk ke sn.. sy senang pakai contact lens je kak sbb klu pakai spek, selalu tertinggal atau lupa pakai.. pernah ngah driver, rs len mcm rupenya xpakai spek..hadoi..


akak ni mcm anak dara la.. apa rahsia kulit cntik kak.. cer share sikit..

Fuza Musa said... Reply Comment

Glamer u spek baru

Aeen said... Reply Comment

cantek spec baru kak...ain pun terasa nak tukar spec ni..hehe

eima said... Reply Comment

hmmm cantik la cekgu pakai skirt cam tu ... comey

Wafee said... Reply Comment

Amboi... Voguenya ummi Alya.. hehe

Salam perkenalan kak :)

Julia Johari said... Reply Comment

Gorges la sis ni...dh la dpt spec mata baru...pastu kenan ngan outfit cikgu pakai skirt dress lg...awwwwwwwww yellow mustard tu buat julia tak senang duduk...kerlasssss

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

wah spec baru yer..ptt la nampak berseri2 jer....=D

Diana Rashid said... Reply Comment

susah rupanya kalau pakai spec ni..kan?/ada masa2 nya kena tukar spec lain...kos jugak tu..kena jaga mata baik2 la lepas ni.tak mau dah kerap online..(gitew pulak.heheh)

Allene said... Reply Comment

cantik spec tu kak... lin aritu check turun power... hahahaboleh plak kan...

entry terkini...100% untuk mu

LydSunshine said... Reply Comment

dalam toilet pon jadi gak selfie. mmg sempoi geng ni. Rin, cantik blouse, baru nak tny beli kat mana, tetibe mcm dah dpt jawapan.

pergh, spek mata dia kemain stylo mcm bebudak alternatif.

Ibu Dilah said... Reply Comment

cantik spec tu sis.. ala, sis ni pakai apa pun tetap nampak gojes tau.. jeles i tau.. hihihi

Iryns Ahmad said... Reply Comment

vojes u!!spec bru nampak lebih meletops gitu...

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Lawanya rine. Makin lawa..

Eh saya lum pernah pergi lg rasa nasik kerabu kat sana. Terliur pulak dgr

LYAfrina said... Reply Comment

sporting mak n anak..
y penting akak sgtttt santekkk..
suka tgk muka akak

House of Nasi Kerabu said... Reply Comment

Salam,
HONK kat Gombak beroperasi 11am-12pm.
Kini beroperasi 7 hari seminggu.
Nanti try singgah lagi sekali pekena nasi kerabu kami..ok?

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Yang penting selesa & banyak choice. tak lah susah payah nak pergi satu kedai ke satu kedai kan Rine. .Spec tu dah kena dgn muka RIne.. comeyyy :))