U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 30, 2014

#Kelantan2014~ Bercanda di Pasiran Pantai...Gitewww...

As salam...
aku ada hutang entry #Kelantan2014
takpela aku update slow2 ye..
aku takde buat part by part ke episode ke
aku buat secara random je la..
sebab aku pergi kelantan bukan pergi jejalan pong..
so memang takde apa yang menarik pun sangat nak dikongsi
sekadar untuk abadikan kenangan dalam blog aku sajok..
so silala bertabah kalau ada banyak gambar syiok sendiri..

krikk..krikkk..

actually kampung ma aku bukanla kat kelantan
tapi dekat Besut, Terengganu
cuma orang2 sini semuanya kecek kelate
macam dah takde beza sangat..
so aku memang still cakap aku balik kelantan
boleyla kan??
hahahaha


Date : 15 September 2014 - Isnin
Lokasi : Pantai Air Tawar, Besut, Terengganu

dua beradik ni aje yang aku bawak sebab kakak2 dia dok dengan ma abah aku kat kampung..
aku lepas sarapan terus bawak anak2 aku jejalan sini

dak Aish steady jek sebab aku pakaikan selipar
kalau tak memang geli geliman je dia pijak pasir...

pantai air tawar ni considered open sea..
so memang tak boleh mandi actually...
tapi hari selasa kami nak balik tu hubs aku pergi jugak mandi..
nak bagi kulit dia rasa air masin..
sebab hubs aku punya kulit jenis kurang garam..

 masa ni dak Aish siap benti dan sebut "wahhhh!!!!"
konon teruja la tetiba ada pantai plak depan mata dia..
hahahaha

kak cik Yaya pun takut dengan ombak..
maklumla setahun sekali pun belum tentu jumpa pantai...
kuang...kuang..
so tahap kejakunan dan kegelabahan tu tinggi sikit...

 masa ni muka dak Aish still control macho lagi bila ombak tu terkena kaki dia..

 dah mula mengelak sikit...

dah mula cuak!!!
derrrr...aptb!!!

14 comments:

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

Dah lama tak ke pantai...saya suka ke pantai time orang tak ramai...boleh buat apa kita suka...hehehe

Mama Zharfan said... Reply Comment

besh jln2 kat pantai :)

LYAfrina said... Reply Comment

kalo dpt mndi lg puas hati ni

eima said... Reply Comment

kulit kurang garam ??? ade ek ...

suka makan sata kat kuala besut ..sedap

MizzTina said... Reply Comment

ahahaha...apala dak aish ni.. nsb la xgeli dgn pasir..

LydSunshine said... Reply Comment

hehehe... comel je bila dak aish cuak dgn ombak dan air laut.

Diana Rashid said... Reply Comment

kat tempat sayani ada jugak pantai..kat bagan ajamm tu...jauh sikit la dari rumah..tapi yang tak bestnya ramai sangat orang..dah itu je yang ada..

salmizah said... Reply Comment

tengok jer pantai,air laut terus rs xsabar nak balik kg 2 hari lagi ni..sy pun asal dr sana..hari2 memandang laut yg sama...laut china selatan..

pemgambilan makanan tambahan untuk anak-anak adalah sangat-sangat baik utk pembesaran mereka...dapat menguatkan antibody diorang untuk mengelakkan daripada sebarang penyakit berjangkit seperti selsema dan demam..penambah selera makan diorang jugak..

Syima Syaz said... Reply Comment

Aisya belum berkesempatan nak pegi pantai lagi.... Sian aisya...

Tina Othman said... Reply Comment

bestnya, hehe budak kl jarang jumpa pantai mcm tu lah

Allene said... Reply Comment

sama je dengan anak kita kak oi.. nampk teruja pastu dah mula buat perangai... hahahah

entry terkini...Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

Kesuma Angsana said... Reply Comment

pernha juga singgah kat sini bila balik kg en hubby, mmg dialek mereka kat sini hampir sama dgn dialek kelantan.. dah sempandan aje kan

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

ooo tak boleh mandi ek kat sini..ptt la lenggang jer tengok..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Sweet he abah & aish bercanda dipersisiran pantai.. selalu tengok Rine & Aish je bergambar... :))