U Click Me...I Click U Back

Friday, September 5, 2014

#Jemputan Raya - Rumah Schoolmate Ila

As salam...

raya dah habis kan??
pedehal kan??
tapi aku nak jugak gebang2 kat sini walaupun cerita dah basi...
benda2 basi ni memang dah sebati dah kat blog aku nih..
takde sapa kisah kot..
aku tau ada yang suka baca cerita2 basi nikan??
*matakeatas

bawak bertenang ye semua..

cerita raya ni ada lagi beberapa episod yang bakal aku up kat sini nanti..
layankan aje...

krik..krikk

wajib tempek gambar tuan belog dulu!!
ye..ye..aku tau aku dah gemuk..
dagu berlapis2 tak boleh bla dah!!..
hahahaha..
takpe2..redho...
nanti esk2 tu kurusla balik
*sedapkanhati

berbalik kepada tajuk..
actually kami pakat2 dengan gang sehidup semati kononnya
nak pergi beraya umah illa
illa ni schoolmate masa aku sekolah menengah
rumah dia kat area Bangi
aku memang failed la sikit bab2 mencari rumah orang ni
first time plak pergi
serius aku bergantung 100% kat abang WAZE
lepas masuk je tol Serdang tu aku terus ON abang WAZE
alhamdulillah selamat sampai ke destinasi yang dituju..
ngeeeee...

aku orang ke2 sampai
helda sampai dulu dari aku..

dak Aish membedal satay..
his favourite ever...
lepas 1..1 dia makan..hahahaha

tema biru semuanya!!

semua sedap..
aku dengan muka tak malu berapa kali ntah berulang2 ke meja makan..
hahaha
pastu gang yang lain2 datang pun aku join makan lagi
pastu bising kenapa aku berisi sangat nih...
deerrrrrrr

gang2 yang lain ada yang sesat2 
sebab nak ke rumah iila ni memang jauh ke dalam sikit
kena tempuh banyak perumahan seksyen2 berapa ntah.
sebab aku pun memula hampir nak derhaka dengan abang WAZE
mihmih
sebab eh..betul ke jalan abang WAZE nih bawak??
giteww...
tapi aku tetap percaya dan ikut je kata abang WAZE nih...
alhamdulillah sampai jugak!!

aku dah pesan awal2 kat gang2 aku
download app WAZE tuh
kot jalan jauh pun takpe
at least selamat sampai khennn??

cantik rumah illa..
besar sangat..
aku ni dah berangan2 sangat nak dok rumah sendiri
ntah bila ntah...
uhuk!!!

kemahen sakan dak Aish menyengih...
seronok sebab banyak gang
semua kawan2 aku pun datang bawak handbags katanya...

pastu member aku azma sampai lepas hampir sejam, tunggu dia
lambat sebab sesat sekejap katanya...
tula takmo dengar cakap aku guna waze
siap datang bawak kek birthday untuk illa
katanya lewat sebab cari kek..
so kelewatan ko dimaafkan sebab kek yang ko bawak sedap gilos!!!
hahahaha

inila tuan rumah illa aka birthday girl
dia cakap tak payah tiup2 la..
potong jek kek..hahaha
sempoi je cikgu nih

aku dengan ila je yang jadi cikgu dalam ramai2 gang kami
eh ada sorang lagi..aisyah
tapi dia tak dapat nak join gathering kitaorang nih...
hat lain semua berjaya dalam bidang memasing
kalau nak tau masa sekolah aku tak sekali kelas dengan derang
aku dok kelas tak berapa pandai..
masa sekolah dulu aku budak nakal..
derang ni semua kelas pandai2
kelas depanla..haaaaaa...
tapi nakal serupa aku jugakkan??
matila gang2 aku baca nih..hahahaha

tapi bab berkawan nak hebak2 je
kawan dengan budak2 kelas pandai
sebab kelas yang aku masuk tu ada beberapa je budak melayu
yang lain mostly indian and chinese la..
tapi cannot go la..
hhahahaha
aku tak gang sangat dengan budak melayu kelas aku tuh
tak tahula kenapa..
jap pikir balik...

adala dalam sejam lebih aku lepak rumah illa
yang jadi lama sebab menunggu gang2 lain sampai

sebelum memasing balik
wajib dulu posing2..
bukan selalu dapat jumpa kot kan

from left - karina kapoor *matakeatas, haizum, azma, tim, helda dan tuan rumah (illa)

dengan handbags memasing..
tu pun tak lengkap sebab anak2 aku hat besar takmo bergambo
anak2 aku, anak helda ngan anak tim je yang dah besar ngan sekolah
illa, haizum ngan azma anak still kecik2 lagi..

memang meriah habis la rumah illa hari tuh
makanan pun semua sedap2
semua illa masak sendiri
hebak mu illa..syabas bete!!

tq for having us illa!!!

tahun depan jangan buat2 lupa jemput kami lagi..
ngeeeeeeee....


9 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Cikgu azrine...suka tgk cikgu pakai baju denim style....looks so feminin...cantik la rumah cikgu tu...besar...deco dia pun wowwwwwww....kenan kt cermin dinding tu...fuhhhhh...aish pandai mkn satay...waaaaaaaaaaa leh join ni auntie pun peminat satay gak weeee

Nad MamaZN said... Reply Comment

menu sedap
sonok berkumpul dgn geng sekepala
pastu suka tgk cermin yg berderetttt tu! cantek!

athi FATHIYAH said... Reply Comment

halus nye rambut dak aish

yeeey yaya pakai baju aunty tolg beli.hehehe

Gieyana said... Reply Comment

Kite g mn2 mmg bw henbag kn. Henbag yg ada mood gitu. Kdg2nya penat menangkap hrnbeg yg suka merayau bila g umah org..ekeke

Cantik unah kwn uols. Suka tang cermin ajaib tu..:)

Diana Rashid said... Reply Comment

betul2..install je waze tu...mudah nak berjalan..tak payah l;a nak berenti2 tanya orang tepi jalan..heheh

Miss Sasu said... Reply Comment

meriahhh !

banyak makanan...semua miss sasu suke..

btw, siapa nak kurus secara sihat, ikut bacaan kalori , just klik me ok.

thanks.. i follow u. nice blog

LYAfrina said... Reply Comment

jumpa geng lama..leh mgimbau kenangan

Si DauN CeRi said... Reply Comment

syoknya makan free!!!!!


hihihi

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

bagus jugak zaman ni dah ada waze kan Rine.. senang orang2 mcm kita ni yang buta jalan nak pergi mengukur jalan hehehe.. meriah kengkawan Rine.. masing2 dgn branded handbag lagi tu.. hehe