U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 18, 2014

Blood Test Results

As salam..
Alhamdulillah..
Kesihatan semakin pulih..
Hari ni dah takde rasa demam..
Pening2 pun dah takde..
Selera makan dah mula ada..
Syukur..

Since malam Sabtu tu aku dah tak berapa sihat..
Maklumla sebelum ni dok menjaga anak yang tak sihat..
Umminya tewas barangkali..
Mulanya hanya sakit kepala jek..
Masa kat Besut tu dah mula tangkap lenguh2 badan..
Menggigil2 kesejukan..
Pakai baju sampai 4 lapis pun belum cukup tampung kesejukan tuh..huhu

Pagi2 Sabtu dari KL gerak ke Penang sebab ada kenduri kat kampung hubs aku..
Sampai sana dalam pukul 3.30ptg..
Sebab jalan banyak kereta..
Lambat la sampai..
Tapi alhamdulillah undangan kenduri dapat jugak kami laksanakan..

Hubs pulak malam sebelum tu ada trip ke muadzam..
Penatla sikit sebab tak dapat tidur ngan rest yang cukup..


Semalam serah diri untuk ambik darah..
Risau sebenarnya sebab aku selalunya kalau demam makan pcm sure dah ok..
Tapi ni jadi kes melarat pulak..
Ganggu holiday kami!!
Memang tak berapa nak enjoy sebab badan tak kuat sangat nak ajak hubs jalan2 kelantan..

Sebab nak kena cara ke dak Aish tu pun dah satu hal kan?
Ko tahu la dia..
Nak makan sarapan pagi pun dok tercekik je nasi..
Nengok dia dok main kejo2 dengan kucing..
Tarik misai kucing..
Paling dia geram dia letak kaki dia atas badan kucing tu..
Ko rasa??
Pfftttt...sambil urut dada

Alhamdulillah..
Result darah aku platlet semua ok..
Yang ada pun sikit jela infection kat darah..
Biasala bila demam viral ni sure ada infection sikit..
Tekak aku pun sikit je merah..
Memang aku dah rasa sakit bila nak telan air liur tu since Sabtu..
Tapi aku kept on drinking plain water..
Sebab nak lawan perit sakit tuh..
Alhamdulillah takdela bengkak cuma merah sikit je..
But the DR said nothing to worry..
But still aku dapat antibiotik semalam..
And kena habiskan la..

Terima kasih kekawan yang doaka aku cepat sembuh..
Dekat fb n dekat wasap..
Memang aku memerlukan doa2 dari kekawan untuk aku kuat melawan sakit yang datang..
Apa2pun aku bersyukur sebab Allah bagi aku rasa sakit..

Sakit itu penghapus dosa..

16 comments:

safurara said... Reply Comment

akahaiiii~ GWS kak! jrg dgr akk sakit.

Julia Johari said... Reply Comment

Sis azrine...kena banyak berehat...yelah jaga anak sakit pasti kadang kala kita berjangkit sama...alhamdulilah result darah okey...syukur

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Alhamdulillah.. dah sembuh.. hope lepas2 ni Rine jaga kesihatan yer..

syawalsimpsons said... Reply Comment

cepat sihat ye kakak..mmg susah hati kan kalo tak sihat

Falsya said... Reply Comment

Get well soon kak..alhamdulillah blood result xde ape2 yg serious..

Nad MamaZN said... Reply Comment

get well soon kak!
saya pun xbape sehat gak ni huhu

Khairul Ibtisam said... Reply Comment

Alhamdulillah...

MizzTina said... Reply Comment

moga cpt sihat kak..

Allene said... Reply Comment

gws akak... badan penat kot kak.. tu yang demam...

entry terkini...bebel pasal selamat pengantin MADU

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Alhamdulillah..nasib baik tak ada yg serius.. take care k..=D

eima said... Reply Comment

semoga cepat sembuh ... klu anak sakit kompom mak die jg terkan tempias .. huhu kadang tu sbb kite dah letih pastu ketahan bdn pun dah kurang senang la jangkit dr anak2 ....

mynameismy said... Reply Comment

get well soon chekgu!!! hehe

lieyalatif said... Reply Comment

fuh legaaaa...kirenye demam virus la ni kan rin...mujur bukan denggi..sbb skrang ni tgh tinggi musim denggi.....

hope rin dah makin pulih yeak...kene rest betul2 tu sementara cuti sekolah nieh...kang dah start keje dah sihat ....take care okey....

ameris said... Reply Comment

haaa... kan dah kata cde pape. rine kene rehat je tu. mungkin penat +stress sbb keje kot.

LydSunshine said... Reply Comment

time sakit nak jaga budak yg tgh nak membesar ni mmg cabaraan, pertama sian ke dia, kedua lagi sian kat kita huhu.. part pijak kucing tu boleh menambah stress. Budak2 ni mainan dia mmg kretif belaka. tp syukur la rin ok. insyaAllah akan sembuh sikit masa lagi. Allah syg tu.

Syima Syaz said... Reply Comment

Get well soon kak...
Penat sangat tu kak, rehat lah dulu