U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 25, 2014

#AishIskandar ~ Approaching 2 Years Old!!

As salam..
aku baru teringat dak Aish dah setahun 11 bulan dahla..
21hb Oktober nanti genap 2 tahun la anak boy ummi sorang bucuk macham nih..
dah kemahen panjang lagi akalnya tau
semakin ganaih ummi tengok..hahahaha
dia bergurau ngan kakak2 dia dengan aku stok lempang2 tau
eh..mana belajau tak tahula..uhuk..
aku ni tetiba kang dia pedepuk2 kat pipi..
sakit sangat tau!!!
kadang2 aku geram aku pedepuk sikit tangan dia tuh
dia balas balik ko!!
ish..ikut perangai sapala nih!!
#gelengpale

kalau makan pisang camni la rupanya dak Aish
memang hantu pisang sungguh
kalau ada banyak jangan tunjuk..
tak benti2 dia mintak pisang tuh
boleh habis satu sikat pisang tu ko...

dak Aish alhamdulillah..
bab2 makan ni takde masalah..
syukur sangat aku
lagi pedas lagi suka..
kalau nasi kandar tu aku rasa kalah aku dia makan..
hadoiiila dik...
senangnya kamu makan dik..
semua benda tak tolak..tapi badan je tak berapa naik..
pesen dah kot..ikut kak ngah dia makan banyak badan kicik!!
tapi yang aku lemah tu susu tepung ke segar ke semua tak nehi..nehi..
feninggs aku mikir camne nak wean off dia nih..
dak Aish still penghisap SI yang tegar ok..

makan nasi lemak...
habis je kat pinggan dia..
dia suruh "boh..boh" lagi kat pinggan dia tau
tak reti2 nak benti makan mamat nih...
pastu eksen nak makan sendiri ko..
"soryla ummi..taye tak main la suap2 ni..
taye dah becarla ummi"
gitewww!!!!

peel paling baru kalau dia nak bf
dia akan ambik bantal dan paksa aku baring
sebab dia nak selak suka2 hati dia nak pilih yang mana satu nak hisap...
boley???
pastu bila dah ambik bantal tarik2 tangan aku
mulut tuh dok cakap "boom...boom"..
suruh aku baringla maksud dia tuh...hahahaha
kalau tengok memang geram jek..
kadang2 aku ngusik tanya adik nak apa
dia jawab..."tek"..slow jek..
hahahaha

kalau dalam kereta dia terus baring atas riba aku..
selak2 tudung raba2..
hadoiiii!!!!
cerdikla kamu adik!!!

suka sangat tengok buku komik upin ipin atau boboboy
sebab dia rasa pelik..
dalam tv ada..dalam buku pun ada..hahahaha
so memang belek betul2..ralik siap meniarap2 lagi
aku tak sempat nak snap gambar gaya dia meniarap sambil tengok buku tuh..

so far dak Aish dah kenal haiwan2 like chicken..bird..cat...
kalau jumpa memang sebut la
macam baru ni dia nampak chicken siap bunyi "kokokokoko"
kakak2 dia ajar..

tula gaya kalau jumpa haiwan..
memang sakan dia kejar..
kalau gi kedai makan ada banyak cats..
haru biru la kami nak makan pun tak senang.
dia busy kejo kucing tu..
tarik misai..letak kaki dia atas badan cats..
langsung tak bersalah ko kan dik buli kucing...huhuhu

eh..kesimpulannya memang penatla even ko ada sorang je anak jate..
sorila sebab aku macam jakun sikit bila tengok dak Aish main kasar dengan kakak2 dia..
sebab sebelum ni aku biasa jaga 3 anak perempuan..
dan aku ingat anak2 perempuan aku dah cukup ganaih dah..hahahaha
rupa2nya bila ada anak jate lagi la ganaih cara main dia ek..
ke anak aku jek ek??

20 comments:

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

hehe mcm2 kerenah betul bujang sorang ni.. manja sungguh.. tapi budak2 besar ini kalau rajin melayan best kan Rine..

aznor ibrahim said... Reply Comment

wow aisy still bf! bestnye kak..
nak wean off memang jadi susah ble sikecik tu takmo susu lain..tapi rase as long as anak selera makan takde masalah kot

Tina Othman said... Reply Comment

Bestnya senang mkn, klu yg jenis cerewet mkn ni risau jgk

SyamilaMohd said... Reply Comment

bab bf tidur tu....my una pun suka sgt..sbb boleh tertonggeng ikut suka...hihihi

nur anis said... Reply Comment

saya tengok aish ni pun geram kak..hehe..semoga aish membesar dengan sihat..:)

eima said... Reply Comment

anak jate ambo tak ganeh tp anak dara ambo yg suka lempang org .. huhuhu

mOoN IzzaN said... Reply Comment

Haaaaaa... Hero sorang ni comelnyaaaa.. Dah besar dah... Heee

Allene said... Reply Comment

ok la tu kak... anak jate ganas... nasib tak lembut2 ikut akak2 dia.. ihihih

entry terkini...Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

Amalina Hussain said... Reply Comment

anak saya InsyaAllah bulan 12 ni cukup 2 tahun..hehe.. :)

Yusmawati Paiman said... Reply Comment

salam kenal,

Suka tengok gambar dia suap makanan tu, nampak berselera sungguh.

Aeen said... Reply Comment

part lempang tu sama cam Raees kak...kadang2 ain pun pedepuk tgn dia tu...

Tihara said... Reply Comment

tak lama dah yea nak masuk 2 tahun
:)

MizzTina said... Reply Comment

hahaha..comel je dak aish ni ye.. makin bijak.. selera makan pun bkn main lg..bgs²..

btl la kak, anak laki ni gurau pun ksr..xmain la setakat acah² manja..

mama ila said... Reply Comment

bagus aish..selera dia makan kan...hahaha..tang rambut tu comel..perang2 kan... =)

Falsya said... Reply Comment

dh nama pun boboi kan aish..hehehe...ishh geram je..pandai makan..bgs aish xpilih makan..senang ummi..hehe

lieyalatif said... Reply Comment

ni mesti belajar ngan kawan2 le ni kot rin...mcm dayyan gak le...gurau kasar tak....tapi tu sah2 hasil dari tgk cite otomen kakakakaka....

ehhh aish mcm dayyan ...suke pisang....kalo sesisir tu boleh dikatakan separuh die sorang jek bedal...pastu siap laa asek berak jek haahahah lawas la kate kan....

seronok tgk perkembangan anak kan rin....

Diana Rashid said... Reply Comment

sama dengan anak saya..makin kuat pulak menyusu.padahal dalam hati dah niat nak suruh dia tinggal slow..yang runsing nya dia tak suka minum FM.cemana..nak tak nak kena bagi jugak la..dah la sekarang makan nasik pun tak nak sebab sibuk banyak kerja nak buat..heheh

ieza ashaari said... Reply Comment

Mcm2 kerenah dia ye. Seronok tgk kn. Lg seronok tgk dia selera mkn. Huhu.

LydSunshine said... Reply Comment

rin, susu banyak lagi ke. saya skrg dah makin susut la susu. tak tau nape. luth kalo minum susu dah tak puas. dia berenti, pastu mintak air. [sbb biasa kat umah mmg ada botol air tepi tilam.].

pandai aish makan nasik lemak sendiri. sungguh betul dia makan. terharu tgk.

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Jenuh melayan la kan.. anak laki nie mmg lasak.. anak farah Emir tue pn jenis main nk lempang2. .cubit2...ganas sungguh..ermmm sabar jer la melayan karenah dia..hehehe