U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 20, 2014

Wordful Wednesday ~ Genap Setahun 10 Bulan

As salam..

sepatutnya esok la dia genap setahun 10 bulan
tapi aku nak jugak up entry pasal dak Aish hari ni jugak
suka aku la blog aku kan??
lalalalala

hamboi!!!
hahahaha


aish ni memang suka buat muka cheeky2 camtuh tau
memang nampakla comel 
cer ko tengok dia mengamuk..
nangis sampai bingit tinge aku weyhh...

semalam hubs aku bawak kitaorang gi dinner kat luar
penat dok melayan dia nak berlari jek
bukan nak dok diam selagi tak nampak makanan kat depan mata
pastu bila dah sampai makanan
dia nak makan sendiri..

bila aku nak tolong sudukan nasi dia
dia hempas garpu ngan sudu tunjuk marah
habis terpelanting ke bawah sudu garpu semua..
pongoih ikut perangai sapa ntah??
pppffftttt

pastu hubs aku pandang je muka aku...
dia terkejut sebenarnya ank jate dia sorang ni nunjuk perangai
macam aku dah biasa dah tengok dak Aish camtuh
aku peratikan aje perangai dia nih



masa ni puas aku panggil nama dia
nak suruh tengok kamera
langsung buat derkkk jek
geram aku!!!


semua benda makan je mamat nih
takde tolak punya
aku notis dia suka makan satay
aku tak tahula dia seronok dapat pegang lidi satay yang panjang tu ke hape..
tp bila aku bg je habisla dia makan


makin kuat nyusu badan nih
pantang aku baring la 
selak2 nak tek..nak tek..
huuuuu
tak bagi serius aku tak sampai hati..
sebab dia payah nak minum fm
susu aku jugak yang dia selera...

kalau dalam kereta terus landing atas riba aku
siap sebut..."bom...bom"
kalau dia cakap bom tu kompem la nak nyusu...

takpela..selagi tak 2 tahun aku layan kan ajela..
lepas ni nak kena usaha untuk berhentikan dia..
dalam Islam pun galakkan hanya sampai umur 2 tahun..
inshaAllah..
akan ku usahakan...

korang doakan ye..
semoga Allah permudahkan urusan aku...

13 comments:

MizzTina said... Reply Comment

okla tu kak suke susu bdn..kite pun suke.. cntiknya gigi diaaa

TeacherAzimah said... Reply Comment

Tak lama lg dah 2thn aish ya.. dah pandai mintak adik agaknya kan? Hikhikhik
comel aizh ni..tgk gelagat dia tu mesti tercuit hati hehehe

Balqis said... Reply Comment

Salam kak..aish ade campur susu fm?
Alhamdulillah msh bf..

Gieyana said... Reply Comment

Comey dak aisy ni..:)

Falsya said... Reply Comment

ensem dak aish..asih dh pjg akal la ummi..hehe..

insyaAllah kak rin..semoga murah rezeki dak aish smp at least umur 2 thn..amin..;)

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

cheeky nya dak aish.. lebih kurang sebaya aisy kami jugak..

Nad MamaZN said... Reply Comment

tak lama je lagi nak 2thn
gmbr atas skali tu aish sejibik muka akak! :)

Allene said... Reply Comment

omelnya dia.. mmg kak.. klu bab mkn luar.. mmg penat nak kejar budak kecik ni..

LYAfrina said... Reply Comment

Hihi.. ank boy mmg camni kan ..
Waa.... dh nk msuk usia 2 thn..

Fuza Musa said... Reply Comment

Tiru umi suka posing hehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Balqis

So far dah campur tp dia reject susu fm..even yg ada perasa..huhuhu

Balqis said... Reply Comment

ye la kak..sy pun dh cuba...
tp die xmo..so mmg struggle utk buat stock
xpe kak..2thn pun xpe kan kak :)

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

makin besar makin panjang akal yer aish.. tak apa lah janji umi terhibur dgn perangai kamu tu yer.. semua tu kenangan kan Rine.. kenangan membesarkan anak..

InshaAllah slow2 try dari bf.. takut lepas 2tahun nanti dia asek nak tek je..