U Click Me...I Click U Back

Tuesday, August 19, 2014

Raya Ke-3 ~ Naik Ferry dan Jambatan Kedua Pulau Pinang

As salam..

sepatutnya raya ke-3 aku dah gerak balik KL petangnya
sebab pagi memang takde planning nak ke mana pun
then lepas tuh sepatutnya dah siap2 nak balik KL

tetiba anak hubs aku pujuk ajak jejalan seberang..
gi beraya rumah sedara belah sana
then balik naik jabatan ke-2 penang..
hubs aku memula macam takmo la..
aku tau kepala dia sibuk nak kerja la tuh
maklumla hubs aku kerja sendiri..
tak makan gaji dengan orang...
plus masa puasa tu lama dah 'cuti' kerja

so dia try roger2 kawan2 dia kat KL
masih belum ada job yang masyuk..
so here we go!!!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


beraya atas feri plak..hahahaha
subhanallah..indahnya pemandangan..
masa ni dah nak dekat magrib kot..
jammed jugak nak naik feri masa ni
masa nila korang2 semua sibuk nak naik feri...
cakap org pandai ek!!

ada fuza sure ada WEFIE!!!!


jangan percaya dengan keflawlessan kami...
hahahaha...ni semua gara2 360 apps...
muka aku macam dah injek botox berbotol2 dah gamaknya...
ya hampun!!!!

lepas dah sampai darat..
kami terus gerak ke rumah sedara..
Biras hubs aku sebenarnya nih..
Tapi dah jadi makin dekat tali persaudaraannya..
sebab anak sedara hubs aku kawen dengan anak biras hubs aku nih
korang faham tak ni
tak faham pun tak penting la kan..
lalalala

Tempat kami gu ni..
aku pun tak berapa tau nama tempat tuh..
hahahaha...
biasa ar perempuan khennn
ikut je sebab dah ada driver...

setel beraya semua kami gerak ke Pantai Seagate..
anak hubs aku nak banje makan ikan bakar kat situ
kira first time la makan kat situ
fuza cakap nurul pun ada..
tapi ramai plak kena que panjang..

Makan kat sini pun sedap sangat..
and aku suka sangat siakap stim dia memang terbaek la..
gambar makanan sory la ek..
sebab dak Aish tak dok diam..
gambar yang ada semua ehsan fuza

sajela tu fuza snap gambar ni nak bagitahu aku makan paling lambat habis
hehehe..memang pong...
sedap sangat weyhhh..
aku gatah2 je lauk dia..
pastu menangis taptap ayaq mata tgk jarum penimbang meningkat 5kg...
uhuk!!!

lepas makan terus nampak aku gemukkan dalam gambar atas nih

*nangis tepi bucu katil


P/s: gambar naik jambatan ke2 penang takde sebab masing2 dah kemengantukan...pffftttt

11 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Nak resepi ikan :)
Hehe

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok makan2 n jalan2 kan kakak

lieyalatif said... Reply Comment

bestnye rin...sempat aje ke penang tu...lieya mmg suke pi penang...tu konon bulan 1 tahun depan nak kesane sambut anivesari ke jalan2 makan pasembor haahahahah....

betul tu rin kalo pakai kamera 360 mmg nampak gojes jek kan..takpe2 tu kire tipu sunat tu hheehehehe

Falsya said... Reply Comment

hehe..mana ade gemuk..ttp gojes tau..hehe

falsya kalau gie penang mmg naik berkilo2..asyik makan je..ngeee

eima said... Reply Comment

menantu panggil kak rine ape ... makde ke ...

Allene said... Reply Comment

akak... gemuk celah mana??? uhhuhu lin lg gmuk tau...

Kakcik Nur said... Reply Comment

Seronoknya jalan-jalan dan makan-makan... :)

ameris said... Reply Comment

kemahen anak beranak selpi atas feri....

Afasz said... Reply Comment

xpernah naik lg ferry ni

singgah dr,
http://afasz.blogspot.com

LYAfrina said... Reply Comment

Lma giler x.k pulai pinang
. Zaman sekolab rendah dlu.
Jmbatan ke2 tu bntuk dia sama gk k dgn jmbatan lma tu?

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

cantik sunset dari atas feri tu Rine.. lama dah I tak naik feri..last year pi penang nak naik feri tapi jammed giler ramai org kt jetty.. so delete je lah anganan tu hehehe.. ehh lepas makan boleh automatic jadi gemok yer?? hhehehe