U Click Me...I Click U Back

Monday, August 25, 2014

Kawan Dunia Akhirat?

As salam..

aku tak tahu la korang2 camne
tapi aku memang tak banyak kawan yang so closed...
kalau kat sekolah memang tak ramai..
ada 2-3 orang yang aku boleh bercerita masalah aku...
sebab aku rasa memang susah nak dapatkan kawan dunia akhirat nih..

sorry..no offence

sebab kadang2 kita yang beria2 buat baik sesungguh hati dengan kawan sorang nih
tapi last2 belakang kita kemahen lagi buruk2kan kita
aku pun tak faham kawan jenis apa plak pesen camnih
tapi memang WUJUD ye...
memang tak dinafikan...
even ko memang takde buat salah apa pun dengan dia..
tapi still jugak orang2 ni nak bercakap belakang ko

aku tak kaco hidup orang 
better jangan ko kaco hidup aku kan??
macam aku ni jenis simple je orang dia..
aku bukan jenis nak ngamuk2
hamuk orang tak tentu pasal
tu bukan cara aku...

jenis aku aku still berkawan dengan semua orang
aku memang tak suka cipta musuh..
tapi bila aku dah tau perangai ko macam tuh
aku berpada2 jela..
that its!!!

takdela aku nak bermasam muka ke apa ke
tu bukan jenis aku..
alhamdulillah..

ramai cikgu kat sekolah ni cakap aku ni jenis cool
orang cari gaduh pun aku still ok je..
pedehal!!!

haaa...gitewww!!!!

tapi kawan dunia akhirat ni wujud ke??











ni la kawan aku dunia akhirat inshaAllah
memang rapat sangat dengan dorang nih

ni semua kawan satu sekolah aku
dari tingkatan 1 hingga 5
kawan buat baik...kawan buat jahat..
hahahaha

aku dulu sekolah perempuan
Air Panas Girl School, Setapak
ko tahula kalau sekolah perempuan je camne
jumpa budak laki pun segan tahap 50 lapis
hahahaha

dengan 'handbangs' memasing
semua branded punya!!!
tak boleh bapak pada prada pun..bahahaha

kawan2 aku ni alhamdulillah
semuanya berjaya dalam hidup
semua kerja hebat2..
aku dengan illa (hujung belah kanan sekali) je jadi cikgu cabuk!!
yang lain engineer, lecturer..semua kerja best2la

dan paling best derang ni memang takde nak skema2..
memang semua kepala giler punya..
kalau jumpa gurau pun kasar2
tak payah nak sentap2 sangat derrrrr...

kami ada group dalam telegram
kerja derang asyik membahan orang jek...

sekali sekala dapat berkumpul memang syiok
tu pun ada lagi yang takde...
sebab ada yang memang tak dok KL
atas tuntutan kerja kan??

aku harap friendship kita akan berkekalan hingga habis hayat kita...
amin...

14 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

alhamdulillah
saya pun doakan moga persahabatan akak n kawan2 terus terjalin hingga akhir hayat...

syawalsimpsons said... Reply Comment

SERONOK YE JUMPE KENGKAWAN KAN KAKAK

Falsya said... Reply Comment

Semoga persahabatan kak rin kekal sepjg hayat..mmg ssh nak crk kawan dunia akhirat kak rin..tp alhamdulillah falsya dh jmp kawan2 dunia akhirat falsya..insyaAllah..

Pssttt pssttt..dulu kite jiran sekolah la maknanye..falsya sek ren kat air panas setapak..hehehe

Julia Johari said... Reply Comment

Happy for u sis...sgt seronok bila kita jumpa kawan2 yg memahami rahsia dan simpan rahsia kawan tu sendiri...itulah kawan sejati...bukan memburuk2kan kawan...Ya Allah, seronok tgk akak cerita pasal kawan2 akak...julia terharu...julia pun macam akak...org buat kita pun kita still cool je ngan semua org...tak reti nak cipta musuh...tp musuh lah cipta musuh sendiri...kan sis kan

MizzTina said... Reply Comment

yg psl khianat kwn sendiri tu sy ada je kak..punyela anggap dia mcm adik beradik, sudahnya kena pijak kepala.. moga persahabatan akak kekal.. sy pun hrp sy n bff akan mcm ni.. aminnn

eamy milea said... Reply Comment

betul tu kak, kadang2 yang dah kita anggap kawan baik dunia akhirat tapi tup2 ada juga mengata belakang...pastu jenis nak sentap pun ade..ntah x paham la ngan manusia camtu huhu...

pape pun emi doakan kakrin dgn BFF kakrin sntiasa kekal hngga akhr hayat

Syima Syaz said... Reply Comment

Saya ni berlapis2 kawan... since umur 10thn, pastu kawan seko men lepss kawan kolej, then kawan se uitm, pastu kawan kerja n kawan blog pun ada...hehehhehe.. tp sekrang berkawan berpada2...

eima said... Reply Comment

AKU RASA AKU ADA PUN MAYBE 2 ORGJEKOT ...

TP TAK DE PULAK AKU CERITA PEPE PASAL KEHIDUPAN AKU ... EITHER KESUSAHAN OR KESENANGAN ... TAH LA ... LPS BERKAHWIN KAWAN KITE CUMA LA SUAMI DAN KELURGA ... ORG LUAR DAH TAK DE ...KAWAN DUNIA AKHIRAT LA... KAWAN RAPAT BYKKKKK .....

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Menyampah kan kwn yg khianat dan ckp belakang

LYAfrina said... Reply Comment

lya sama mcm akak..mmg x suka gaduh2.. kalo xsuka n org mgata pon..wak biasa je.. still kwn semua..cuma berwaspada..

lya pon ada kwn dunia akhirat.. grup kt dipanggil FLIZ star.. mmg kt org rapat n saling mbantu serta bkongsi msalah.. mmg y sentiasa blh dipercayai..insyallah

LydSunshine said... Reply Comment

ramai jgk geng kawan dunia akhirat rin ni. mmg nampak muka sorang2 pun muka kepala gile2 ni. yg penting henbek jenama bapak daripada prada tu yg paling mahal tu. heheh. henbek saya jenama bapak kepada LV.Tapi eja dia LU. Hahaha.

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Alhamdulillah.. best kan ada kawan yg sentiasa ada waktu susah dan senang kita.. farah pun ada sahabat mcm tue... rasa bertuah sangat dapat sahabat2 mcm depa.. =D

Si DauN CeRi said... Reply Comment

yes... very very true.. even kdg2 kte rapat n baik ngn org, tp kita still rs ada gap tertentu. mmg tak senang nak jumpa kawan yg forever n ever besfren ni..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

alhamdulillah.. best dapat kawan2 yg memahami, lagi2 kawan sehidup semati mcm ni..
dapat kawan yang talam patblas tingkek bermuka2 tu mmg menyakitkan hati.. what to do kannn.. it is human being Rine. .huhu