U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 28, 2014

#Jemputan Raya ~ Rumah Blogger PuanStoberi

As salam...

ni pun entry basi..
dah habis raya baru hegeh nak update..
takpela..better late than neverkan??

nak jugak tempek entry ni kat sini
sebab first time jumpa puanstoberi nih
rumah pun kat area Taman Dato Senu, Sentul

aku pergi pun lepas balik dari Jamuan Raya School aku
tapi balik dari jamuan tu aku bawak anak2 aku gi bedal nasi ayam dulu kat area JJ
semua pakat kelaparan sebab jamuan sekolah aku takde nasi
anak2 aku semuanya biasa makan nasi waktu lunch
so elakkan bagi derang lapar..

then balik solat..
aku rest dulu dapat nap dalam 1/2 jam
baru aku siap2 pegi umah puanstoberi

kalau bab2 ngajo selfie ni bagila kat kakak..
ngan aku2 pun terjebak sama..

actually sentul ni memang dekat je ngan rumah aku
takdela jauh sangat
tapi still aku ON abang WAZE penyelamat aku kalau kena drive sendiri
aku ni kan tempat tu pergi 10x pun aku jenis payah nak ingat jalan tau
memang aku ni jenis forgetful
selalu gaduh dengan hubs kalau aku janji nak jumpa dia kat mana2 
tempat yang biasa aku pegi pun aku boleh sesat...

*dasarrrrrsangat

so ON WAZE je senang..hahahaha


posing dulu bukti kita sampai kat umah puanstoberi hahahaha..
jangan meluat sudah puanstoberi baca 
wakakaka

sampai2 je terus whatsapp ida sebab nak bagitahu kami dah kat luar rumah dia
terus nervous sebab first time menatap muka satu sama secara LIVE gitewww kan??
segan tak payah cakapla..
tapi aku buat2 muka tak malu jek...waakaka
rumah ida..WOW...kemas dan cantik..
teruja aku!!

ida masak laksa weyhhh...
ada chocolate fountain..anak2 aku membedal benda tu jek
tak tahu mana nak sorok muka
jakun bak hang!!!hahahaha

pastu ida goreng coq udang..
fuuhhh...dengan tak malunya suruh ida ajar camne dia buat
sebab crunchy giler...
licin sekali hadap...
memang kalah sedap dia dengan aku makan kat Shahul Hamid, penang 
nanti inshaAllah nak buatla..
dah buat aku share na...

inila indahnya dunia blog dunia maya
even tak penah bersua muka pun boleh jadi rapat..
semoga terus bersahabat ye ida..

 tq so much for having us...
nice to meet u ida!!!!

16 comments:

Falsya said... Reply Comment

umah pn stoberi ni apartment tepi duke highway nyeah kak..hehe..bestnye dpt jemputan blogger..falsya raya sebulan tuh xde gie open hse pun sbb weekend ade je plan ngan family..

Mimy Hamid said... Reply Comment

sobsss ida stoberi tak jemput pun ...hehehe sy beli sofa dgn dia la kak...

syawalsimpsons said... Reply Comment

wah best G jenjalan umah blogger ni..bila nak sampai putrajaya ni kakak...kasi hallo2 sjork..umah belakang alamanda ni

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

wiiiwwiwiii... kita up entry time lebih kurang sama lah. hikhikhik

aaa.. byk nau segmen memuji nih. ai is segan okeh.. *blushing*

apa pun, seronok kenal n jumpa rine.. asben ingat kita dah kenal lama n biasa jumpa. Hihiks..

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

@Mimy Hamid

Mimyyy..... tergelak gelak tau baca komen yu nih..
huwaaaa.... nxt time ai buat yg skala besar, ai jemput semua kengkawan ya.... hihihi

lieyalatif said... Reply Comment

setuju!!! walau dlm alam maya tak penah berjumpe...tapi bile dpt peluang bertemu sekali bagai nak rai bercerita kan rin....lagi2 kalo kite jenis byk mulut n peramah mmg seronok laa borak....tu syok tu tak de segan2 heheehheheh....

moga ikatan persahabatan terus terjalin mesra....

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

comel nama blognya.. puan stoberi.. hahaha..

Allene said... Reply Comment

dapat stoberi tak kak.. hihihi

Nad MamaZN said... Reply Comment

saya 1st time jumpa kekda puanstoberi thn lepas masa raya makan laksa jugak, hehe...
saya teringin nak jumpa akak, cikgu yg gojes lg meleTOP ni.. mesti husband saya igt kita sebaya klu jumpa nnt haha!

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

kannnn..itu lah keajaiban kalau dapat kawan alam maya.. besttttt :)
kita je blom berjumpa lagi kannn..

eima said... Reply Comment

Fuh beraya saje......mai putrajaya roger kitorang cekgu kot2 nk borang sekali

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

wah bestnya.. bila kita pulak nak jumpa nie..=D

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

wah bestnya.. bila kita pulak nak jumpa nie..=D

Naemah Umi said... Reply Comment

sonoknya dpt jumpe kawan maya ni... :D

Nana said... Reply Comment

laksa puan stoberi sedappp wooo hehehe

LYAfrina said... Reply Comment

bestkan...

suka tgk muka akak..cantik..mcm arab.. ke ada kacukan kak?