U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 21, 2014

#Jemputan Raya ~ Beraya di Semenyih

As salam..

cerita last 2 weeks
baru mampu nak up kat sini..
alahai..
aku rasa dah habis Syawal ni memang kompem tak habis2 lagila cerita raya aku

sebabnya tahun ni raya aku kemahen aku berjalan..
hahaha...

actually ni jemputan dari besan hubs aku la kiranya nih
hubs aku kerja setiap weekend..
so memang aku la ditugaskan untuk hangkut semua 'handbag' yang ada ke semenyih

dahla selalu aku pegi rumah ni hubs aku yang bawak
ni kali aku yang kena drive sendiri
aku terror bawak sampai masuk exit semenyih tu jek

lepas tu aku on Abang Waze...
mekaceh abang..
sayang abang!!!

 sampai je kita posing2 dulu kat luar tuan rumah
maklumla bukan selalu ko nak pakai lawa2 khennn??
aloh2...cute je yaya si gigi rongak ni posing..
aku cakap jangan bukak mulut nanti nampak gigi rongak tak lawa..
giler saiko ummi ko kak cik!!


dulu menantu hubs aku beli rumah ni murah je beb
ni rumah semi D
by the time aku survey dah harga rm480k
putus harapan aku nak beli rumah kat sini...

*nangistepipintupagar

 antara makanan yang dihidangkan untuk tetamu
nasi ayam main course...roti jala ada,..satay ada..eh..macam2 lagila..
which is semuanya sedap!!
hasil tangan anak2 besan hubs aku la..


lepas makan tu aku lepak je la kat dalam rumah..
menunggu hat yang lain2 sampai (anak2 hubs aku)
nak posing2 memang idok le kan..
hahahaha
sogan haih aku...

yang si dak Aish dok main je kat luar
kejenya melangkah longkang kecik kat tepi rumah
alahai dik..
ko memang jakun aje kalau jumpa longkang
nasib longkang kecik je ko nak main langkah2 camtuh
kalau longkang besar harus aku selamba je tutup pintu grill rumah tak bagi keluar..

nasib ada yang tolong tengok2kan dak Aish main kat luar





ni je satu gambar aku yang sempat la snap
snap sebab aku nak posing dengan si tembun omei..omei nih
ni kira anak sedara menantu hubs aku salwa..
eh..dah besar sok nih jenuh bf keliling pinggang nih..
hahahaha







ok...ok..
aku nak jugak banje gambar wefie dengan yaya

 sebenarnya baju aku tu takdela match sangat dengan baju kurung aku tuh
tapi aku rasa takde sapa kisah pun zaman la ni
ramai je trend pakai baju tak match tudung
dah tak kisah dah..

kira aku ikut trend la jugakkan

*sambillibas2tudung

12 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok jalan2 ni kakak...makanan banyak mesti kenyang

NinaAz said... Reply Comment

cantik rumahh...rumahd idaman. tp harga. mimpi2 jealah. huuu

athi FATHIYAH said... Reply Comment

org kl mmg beraya sebulan..hehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

hahaha! suka ayat bawah skali tu hehehe...
saya pun kadang tu main aci redah je
kaler blocking gitu konon2 hahaah :P

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

Hye Kakcik!!

Meh la dtg umah cheDa.. mandi kolam.. Ngeee :D

eima said... Reply Comment

org bukan kisah la skrg ni ... klu dulu ye ... klu terserempak sesapa pakai tudung tak match ngan baji mesti ckp ... "tak kena la warna tudung ngan bj"

sekarang ade sape kisah ....

Falsya said... Reply Comment

hehe..sama la kak rin..falsya pun gitu gak..tudung ngan baju asal boleh kalernye..janji kene dimata..hehe

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

wah.. rajinnya kak pegi beraya. bagus. bagus

lieyalatif said... Reply Comment

meriah menu hah.... geram plek tgk satey bercucuk2 tu heheheh...kalo musim raya mmg senang nak jumpe satey kan rin....lieya mmg cari sate daging laaa....ayam ni dah muak plak.....

lawo rumah kat situ...tgk lawo pun dah nampak lawo...ape tah lagi kalo kat dalam kan...

Mimy Hamid said... Reply Comment

akak ni hot mama sgt tau...bila nk jumpa ni..meh la raya rumah dekat je pun gombak nun

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

kalau dah nampak makanan melambak2 depan mata time tu dah hilang segala segan kan Rine.. hahaha
Comel anak2 u pose depan pagar rumah hehehe

LYAfrina said... Reply Comment

dapnyer makan2..
cikgu rin sgt cantik!