U Click Me...I Click U Back

Monday, August 4, 2014

Gambar Raya Aidilfitri 2014

As salam..

mood lemau lagi ke yang dh mula bekerja hari ni??

kot ada lagi yang masih bercuti raya ek..
seronokla hampa sakan naa beraya!!!

aku dah start memulakan tugas aku di SKTM2..
semoga terus diberkati Allah..
aminn..

hari ni takmo bebel panjang2
hampa pun bukan nak baca sangat pun kan??
hahaha

yang hampa nak tengok sangat pun gambar raya jek..
tu pun nasib ada sebab mehantu aku yang ambik semua gambar nih..
aku is malas betul nak snap2 gambo sesangat..
raya tahun ni macam kelam kelibut sikitla..
huhuhu..


nantila aku story later2 k..

tahun ni macam biasa aku beraya di Kepala Batas, Penang..
alhamdulillah..kali ke3 dapat beraya dekat rumah hubs aku sendiri..
so meriahla sikit dengan aktiviti dapur..
bersama mehantu2 terchenta giteww...erkkk...
hahahaha

Tu pun ada anak hubs aku Nurul yang tak dapat beraya sekali ngan kami due to masalah kesihatan..

tema kami pagi raya is red!!
actually anak tiri aku Nurul yang decided tema nih..
tapi dia tak dapat nak join raya sini tahun ni sebab ada masalah kesihatan (pregnant)..
Dr advised dia travel jangan travel jejauh..
so dia beraya di Muadzam jek...

 keluarga anak sulong hubs aku..
tula mehantu terapat dengan aku fuza musa
credit pic ni semua kat dia sebab dia rajin sangat snap gambar..
mujur jugakkan...:-)

anak kedua husb aku bersama wife..
ni kira pengantin baru la jugak..
kahwin last december...


anak ketiga hubs aku..
alhamdulillah dah ada sepasang anak...

tahun ni first time la dak Aish beraya dah dapat kaki..
tahun lepas baru melata aje...
sampin ngan songkok memang takmo pakai langsung ko
tu pakai sat je aku snap gambar..
songkok ko pakai je dia buang...ko pakai je dia buang..
pffftttttttttttt...

menu pagi raya..
simple jek sebab konon2 raya pertama we ols banyak keluar beraya jek..

percubaan pertama buat rendang resepi istimewa..
nanti aku up resepi nih..
dan cerita details mana aku dapat resepi ni ek...

my daughters in mint green + pink mini kurung..
ni masa raya ke-4..
kebetulan ada kenduri kat Sidam...

 2 hari sebelum balik raya sempat ukur jalan TAR untuk kali ke-2
anak2 membedal sengkuang kat tepi Jakel tuh..
kemahen bising Jakel derang buat happy hour...
bising2 pun relax je kami lepak sakan makan kat sini..
hahahaha..
meriah betul jalan tar malam tuh..
cuma tak sempat aku nak menengok sangat sebab ramai ummat..
dengan dak Aish lagikan
tu pun sempat beli shawl kat Real Hijab 5helai RM100
hahahaha

raya korang camne???

16 comments:

Aty_Fared said... Reply Comment

comel hencem nya dak aish..putih cegitu pakai merah memang melatop sangat.. :)

syawalsimpsons said... Reply Comment

selamat hari raya kakak

Allene said... Reply Comment

rmai keluarga akak... mesti meriah

Shark Kay said... Reply Comment

meriah raya dgn keluarga ramai.
slamat hari raya dari shark :)

shark dh tukar domain.
www.ceritashark.com

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

comelnya family you in red Rine..
best ada menantu & anak2 yang dah besar mcm nak sebaya gitu.. mesti korang satu kepala kannn..:))
Raya I biasa2 je kat melaka.. later lah I story mory yer :D

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Meriahnya raya ramai2.. Jauh beraya kat penang ye rine.

Aish kemain hensem lg dgn sampin. Comel sgt

mrs kayrul said... Reply Comment

Rendang kak rin buat sedap...teringat2 lg nie....

eamy said... Reply Comment

assalam kak...selamat hari raya aidil firi maaf zahir dan batin...adui adik aish bergaya sakan dia...

errr...terliur pulak tengok rendang akak tu...nyum3

eima said... Reply Comment

masak sama2 ke mak mentua yg kena masak juadah raya ni .. menhantu pakat tido ... hihihi

eh eh tu aku tu kak .... hahaha dasar menantu hantu aku ni

Diana Rashid said... Reply Comment

Amboi..segaknya dia dengan sampin nya..

athi FATHIYAH said... Reply Comment

ada beberapa nak komen
1. bestnya dah ada rumah sndiri kt kepala batas. akak plan nak settle down kat penang ka?

2. amboi dak aish, amik gambar kaki silang2 ek, peace2 lagi

3. sapa terlentok lena atas kerusi kayu dlm gambar dak aish posing tuh..

heheh...

4. terrer nye akak masak rendang...

Zila Mahadi said... Reply Comment

comelnya aish! geram tengok. besar family akak.. mesti meriah time raya ni. hehehe.

LYAfrina said... Reply Comment

alhamdulillah..meriah..suka sgt tgk family akak..lg2 hubungan baik akak n ank2 tiri.. menantu akak pom blogger kan..?

mynameismy said... Reply Comment

wahhh keluarga besar.. :)

Selamat hari raya ahkakkkkk cikgu... :)

Julia Johari said... Reply Comment

Cantik baju melayu aish...merah omey la aish putih...meriah yer hari raya sis...nanti julia update plak kisah raya julia time free ye

Yun Sing said... Reply Comment

Aik.. ada orang tidur enterprem :D