U Click Me...I Click U Back

Monday, August 18, 2014

Entry Khas Untuk Kakak Alya

As salam..

Saje aku pospon entry ni ke hari ni..
Patutnya aku up entry ni on 16th..last saturday..
Tapi sebab 16 tu kan sabtu..
Aku memang hardly up entry on weekend..hehe
So hari ni la aku abadikan kat blog aku..
takde sapa nak marah pong!!

Alhamdulillah genap sudah usia kakak 13 tahun..
Sekejap je masa berlalu..
Semua pun nak lawan aku dah..
Tinggi pun nak lawan aku dah..
Baju pun boleh kongsi2 kecuali kurung still tak boleh nak kongsi sebab aku panjang sikit..
hat lain lawan aku takpe la..
jangan lawan cakap aku dah!!
aku fiaaaattt2 telinga ko kakak...

masa gi beraya last saturday..


ummi tau kakak ada baca blog ummi nih
ummi tahu kakak seorang kakak yang baik
cuma ummi harap kakak dapat buang jauh sifat pongoih kakak tuh
sifat baran kakak tak membawa apa2 faedah untuk kakak
kita orang perempuan kakak tak elok untuk ada sifat baran dalam diri..

lagi satu kakak kurangkan sikit main tab
banyakkan study
ummi tau kakak bukan tak boleh score dengan baik dalam exam..
cuma kakak tak berusaha untuk mendapatkan yang terbaik untuk diri sendiri..


kakak baru tingkatan 1
akan menyusul exam besar nanti bila dah tingkatan 3
kakak janji dengan ummi nak dapat kan semua A kan??
dan nak masuk sekolah yang bagus kan?
so go for it!!!!


selamat hari lahir yang ke-13 kakak alyaa
semoga menjadi anak yang baik untuk abah ummi
kakak yang baik untuk 3 orang adik kakak
semoga berjaya dalam pelajaran dan kehidupan kakak
semoga Allah panjang usia kakak
dan murahkan rezeki kakak...
amiiinnnnnnnn......

abah, ummi, kak ngah, kak cik dan adik Aish sayang kakak so much!!!
*nangis

13 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

ok kak alya try to score straight A's dlm PT3 nnt ya? pastu meh masuk SBPISB meh hehehe...
rine nnt i wa u ada hal sket :D

Tihara said... Reply Comment

selamat hari lahir buat alya
seronok ada anak dah besar ni
boleh jadi kawan :)

eamy milea said... Reply Comment

selamat ahri lahir kakak...semoga berjaya dunia akhirat..

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

oo...harijadi kakak ke Sabtu tu.. awat tk cakap..kalau tak, buleh dpt duit raya lebih dari cheDa. Hikhik :D

MizzTina said... Reply Comment

waaaa..bsr dh anak dara.. selamat hari lahir alya.. ingt pesan umi, tp jgn ingat je.. patuh pada ummi ye..


selang sehari je dgn besday sy, sy 15hb.. hikhik.. *nk gak mensen kan*

Julia Johari said... Reply Comment

Kalau mama julia ada blog...pastu cakap pesanan mcm ini...rasa cm menyesal ni...tp menyesal pun tak guna dah graduate dah pun hehehhe...kalo tak cita2 nak pi abroad hehehhe...happy birthday kakak...anak dara sangat dah ni...besar

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok dapat anak boleh jadi BFF kiter ni kan kakak

safurara said... Reply Comment

cantik lah kakak ALya ni! best jeee.happy bornday kakak!

Diana Rashid said... Reply Comment

Selamat hari jadi ..
belajar rajin2 ye Alya..

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

happy birthday kakak.. nampak macam adik beradik bergambar dengan maknya.. hehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

hepi bday kakak!

LYAfrina said... Reply Comment

Selamat hari lahir kakak..
waaa.. nmpak mature sgt.. n y penting manis n comel.. tgk la mak nyer pom cantik kan

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

13 tahun dah.. besar dah kakak.. dah cantik macam Umi jugak..
HAPPY BELATED BIRTHDAY kakak.. jadi anak yang solehah yer :)