U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 21, 2014

Deyyyyy!!!!!! [Entry Luahan Perasaan]

As salam..

Aku nak meroyan sekejap kat sini
Korang nak layan..meh layan..
Takmo kalo..sila klik X kat atas tuh..

Hamboi..marah nampak??!!

Haah..memang aku tengah marah sangat nih!!
Berlegak jiwa aku sebenarnya..
Tapi ku tahan je jebat!!

Ni ada satu manusia kat sekolah aku nih..
Dungu ke apa aku tak tahula..
Dulu ko ada org nak back up ko..
Sekarang ko rasakan!!
Ko punya salah semua orang dah nampak!!

Ok..korang sure tak fahamkan

Meenachi ni cikgu jadual waktu
Aku pun baru je dilantik jadi guru jadual waktu menggantikan cikgu Yang yang naik pangkat..
Dah selamat pun bertugas sebagai PK kat sek lain..
So bermulala tugas aku sebagai guru relief since bulan April kot..
Hilang ingatan jap

Korang tau tak guru relief tu apa?

Guru yang buat jadual untuk guru2 yang tidak hadir ke sekolah atas apa2 sebab la..
Kursus ke..mc ke crk ke..
So kelas yang dia sepatut mengajar tu akan takde gurula kan..
So tugas ko buat jadual untuk mencari guru ganti masuk dalam kelas tuh..
Fahamkan?
Tak faham pun tak penting...haha

Ok..since bulan pose hari tu
Aku je yang buat relief tu..
Meenachi ni punch in lepak bilik moral siap ekon bagai..
Ok..to be fair..
Setiap isnin selasa memang aku kena buat sebab dia datang lewat kul 9
Sebab dia isnin selasa dia mengajar smpai pukul 3ptg..
Mengajar bahasa tamil budak tahap 2

So hari rabu khamis jumaat takkan aku jugak nak kena buat..
Nih dah macam kes membuli..
Patutnya bagila adil..
Rabu khamis ko la pulak buat..
Ko bukan boss nak arah2 aku buat plak kan?
Dulu ada boss kaki back up ko..bolehla!

Pastu aku masih lagi baik takdela nak sentap marah bagai camni..

Hari ni aku sms dia sebelum sampai sekolah..
Aku sms bagitahu aku dah siap buat relief untuk cikgu2 yg berkursus atau keluar meeting hari semalam..
Tapi untuk cikgu2 yg ambik mc hari ni memang la kena buat hari ni kan?
Mana nak tau cikgu sakit bilakan?
Aku mintak dia tolong buat sebab aku ada kelas pagi 740 tahun 6
Tahun 6 ada trial UPSR..
Aku cakap aku tak boleh lewat masuk..

Tapi sms aku tu tak berbalas..

So aku ingat dia tak datang kot..
Aku tengok kat punch card dia ada datang..

Ko rasa??

Dengan perasaan bengangnya aku buat relief utk 3 orang cikgu yang xdtg..
Bukan senang kot sebab hari ni ada 11 org yang takde..(kursus,meeting,mc dsbg)
So memang padat la..
Cikgu2 yg tak banyak waktu free pun dapat jugak..
Dengan aku nak kejar masuk kelas tahun 6..

Kalau ko memang takde rasa nak bagi penampo kokedai ke kat meenachi ni??

Boleh dia ignored je tugas dia camtuh..
Aku bukan mintak tolong suka2..
Dah tugas bersama..
Sama2 la buat..

Aku dah bagitahu pihak atasan..
Kalau takde apa2 tindakan aku nak jumpa GB aku sendiri..
Sekarang senang sebab takde dah tukang back up dia..

Dah la ko dok sekolah ko mengajar 2 kelas je everyday..
Cikgu2 lain berhempas pulas sampai 3 kelas (6jam) seharian..
Pastu ko datang rilex je lepak kat bilik ekon..
Setakat mengajar moral ngan sejarah je..
Betul2 selesa ko sebagai seorang cikgu..

Aku rasa tukang back up ko dah lama sangat ni bagi muka kat ko!!

Ko ingat ko aisywarya rai ke hape???!!

16 comments:

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Sound je rine. Org x reti bahasa kena bahasakan jugak. Membuli dah namanya ni kot

Allene said... Reply Comment

patut la tajuk deyyyyy!!!!

rupanya kajol kak... bukan aiswara.... bla..bla.. tak reti eja...

tak baik tau ignore kerja. tak berkat la aci... ayoyoyo...

Fuza Musa said... Reply Comment

Cr u nyanyi lagu raya deyyy skit.. Kot dia wake up u..
Moga setel segera hal u ni...
sabo sabo

eamy milea said... Reply Comment

Hampeh je rase bila ada spesis bajet bos macam nih..

Nurzaliza Mohd Ali said... Reply Comment

kalau saya pun bengang.. Ada tanggungjawab tak laksanakannya...

amal said... Reply Comment

ayoyoyo ini mmg tak patut! jgn bg muka sangat. report je kt org atas. jgn biarkan diri akak tertindas!

Diana Rashid said... Reply Comment

ish.ish..depa ni memang jenis nak hidup senang tapi malas buat kerja..kan??

Diana Rashid said... Reply Comment

ish.ish..depa ni memang jenis nak hidup senang tapi malas buat kerja..kan??

eima said... Reply Comment

sabar sabar ... hahhaha
meh masuk KPM la ... dok buat keja opis rileks sikit ... main ngan ayat je ngan Out station ... nk borang aku leh bagi ....

Falsya said... Reply Comment

hacooooo kadawalleeeeee..apa cita itu worang..bg mkn vadee smp terbelahak baru tau..caittt..

Cik Itah@RRP said... Reply Comment

salam. oohh ini memang menyakitkan hati kalau jadi kat sy..hoho

Anonymous said... Reply Comment

Rase mcm tau jer itu meenachi..mengajar dalam kelas ank saya..huhuhu

Nad MamaZN said... Reply Comment

manyakk susah mau tgk akak marah2...
sabo, sabo..
harap ada jalan penyelesaiannya nanti k!

Syima Syaz said... Reply Comment

Tendang dia masuk dalam batu caves...haha

Sabar kak... apa2 bangsa pun mesti ada pesen macam ni.. adaaa je alasan kalau dah malas kan...

ayu Ismail said... Reply Comment

Sekolah akak memang x de jawatan guru rlief..tu tugas GPK 1..kalau kitaorg kena buat memang tension rasanya..ni kena buat hr2 lagilah tension kan..dapat partner x boleh harap..mengadu je kat gb....

LYAfrina said... Reply Comment

ni mesti india mariii.. hehe

owhh..bru tahu ada gak cikgu jadual waktu camni..igtkan smua ni akan disettlekan oleh kerani sekolah... jd..kerjaya cikgu bkn sekadar mgajar je kan..ptt la kakak lya y cikgu tu bsungut..letihla..n byk mde y x berkaitan pon kena buat