U Click Me...I Click U Back

Monday, July 21, 2014

Ukur Jalan Tar...Erk??

As salam..

ni berlaku on cuti nuzul quran selasa lepas..
memang planning dah awal2 dengan hubs..
hari selasa nak berbuka kat luar..
suruh hubs aku pilih tempat nak berbuka kat mana
sebab nak belanja..
al maklumla..biniknya dapat bonus..bahahaha

seperti biasa setiap tahun pun memang hubs aku mesti suka nak ajak aku gi berbuka kat sini..
so dah faham sangat..
plus anak2 pun suka sangat makan kat situ..

so here we go!!!

memula rasa cuak jugak..
kang jalan jam ke apa ke??
hubs pun dok zikir2 kat aku cakap ni sure jalan jam nih..
aku bukanla semata saje2 nak jejalan..
cuma nak ada planning nak beli bebudak ni punya tudung..
kot2 adala kan..
sekali dengan baju melayu dak Aish..

tapi...





rupa2nya lengang jek erk..
lengang dalam erti kata takdela jammed ke hape kan??
orang still ramai
tapi takdela nak berjalan pun berlaga montot ke hape..
tula hikmahnya bila keluar petang2
sebab dah buat kajian mesti ramai shopping belah pagi kan??
so petang tuh dah kurang la sikit orangnya..


my precious ever...

sempat posing menunggu hubs parking kereta..
kalau mai KL hubs aku memang terror cari parking free..
cuma menapak sikitla ye..
so dia tinggalkan aku ngan anak2 dekat sogo..
biar dia sorang yang letih menapak..
ehhhh???
bahahaha..



umminya pun nak menumpang sekaki...
mehmehmeh...


nak tangkap gambar dengan minah kaku atas ni kena bayar rm2
hehehehe..
semua orang tengok je dia..
kejakunan sikit!!




posing dengan anak dara i
masa ni aku dah otw nak berbuka kat Ibramsha
husb aku dah menunggu siap2 kat situ sementara aku dengan anak2 jejalan cari tudung..
tapi serius takde 1 pun yang aku berkenan..
nak cari baju melayu dak Aish pun tak terbeli sebab aku tak berkenan sangat kualiti dia
takut panas jek..
so lepas berbuka decided nak berjalan lagi sat
sebab nak tunjuk kat abah dia dulu
hubs aku cerewet sikit...



aku tak snap banyak gambar dalam nih..
sebab dak Aish tak dok diam masa nih
fuhhhh...memang mencekik2 la aku dengan abah dia makan..
sebab dak Aish memang jarnag sangat buat perangai masa tengah makan
selalu dia enjoy je makan sekali..
tapi masa berbuka tuh
suara dia kuat melalak ko..
memang mengganggu konsetransi awam sungguh...
hahahaha

at last nasi aku tak habis pun
kesian kat hubs aku sebab sebelum tu dia dh penat jagakan?
so aku beralah suruh dia makan dulu..
while aku??




bawak dia dok kat luar...
dia tau kat luar ni boleh main
tu yang melalak2 ajak abah dia keluar...

alahai anak
sabo jela ummi

lepas ni pikir 40ribu kali nak berbuka kat luar...
*muka kerut

selesai makan gi solat kat Masjid India..
take turn jaga dak Aish
pastu jejalan sekejap kat Bazaar Jalan Tar tuh..

tapi takde beli apa pun
sebab kesian kat anak2..

dah kepenatan kotkan??

esok dah sekolah..

mohla kita balik...






ni hubs aku nak sangat ambik berlatarbelakangkan lampu-lampuan KL


walaugaimanapun masih tak serik nak jejak lagi Jalan Tar this week..
inshaAllah nak pegi lepas berbuka..
tengokla esok lusa ke...
ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

17 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Best yer bawa anak2 berbuka diluar kan sis...sonok aish hehhe...julia suka pi jalan tar sorang2...itu habit julia...kalo pi ramai2 confirm julia tak beli apa2 sbb ntah la...kalo pi sorang2 idea mencurah2 nak beli...hehehhe

nur anis said... Reply Comment

dah lama tak ke jalan TAR..

Wawa Yusoff said... Reply Comment

gagah nye akak... wa yg anak sorang ni pun mcm nak menangis dah bwk dia shopping kat parkson OU last 2 weeks. hehehhe

eima said... Reply Comment

kitorang dah lama tak pi kesini sbb takut jem .. huhu teringin nk pi tp sbb mls nk bersesak ... tak yah pi senang ...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

nak pegi mengukur jugak!!!! taon ni raya kl. malam raya lah pegi ukur.. hehe

athi FATHIYAH said... Reply Comment

huntungler dok kl..

saya zaman single mmg ukur jalan tar hujung ke hujung...

Nad MamaZN said... Reply Comment

bestnyaaaaa!
saya teringin nak jalan kt jalan tar
kali terakhir 6-7tahun yg lepas kot huhu

Ibu Dilah said... Reply Comment

amboiii.. gigih ummi bawak anak2 g shopping ye.. sy nak handle anak 2 org ni pun kelam kabut..susah tul nak pilih barang.. haha..

TeacherAzimah said... Reply Comment

oh bertabah nya awak rine bawak 4 askar ke jalan tar. i tak sanggup ler klu bulan pose ni. kalau tak pose ok no hal. bln pose dok diam2 aje kat rumah hehe

syawalsimpsons said... Reply Comment

kami pon ke sana jugak kakak ari yg sama..hahahahh

Falsya said... Reply Comment

Selalu dulu mlm raya mesti dtg sini..xde beli ape pun saje nyebuk2..hehe..tp skang nie bile dh ade qisya mmg idok le nk bersesak2..hehe

PinKy MoMMa said... Reply Comment

kakkkkk..teringin nak pegi tapi ku cancel laju laju sbb apaknyer jauh hukhukhukk..tapi atok dh ajak gi malam raya nnt..aduh mampu ke nak harung jalan tar tu malam raya sbb malam raya lg ramaiii

psstttt..anak ngan mak mcm adik badik jer..selim kak oii..jelesss

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

petang2 tak jammed?? clearnya diluar jangkaan tu Rine..
Aisy buat hal sebab dia penat puasa siang hari kot Ummi?? hahahaha

Syima Syaz said... Reply Comment

kak baju melayu carik kat JJ je saya tengok cantik2 n kualiti ok.murah pun murah... maksud saya dalam jaya jusco tu la bukan luar-luar tu...

ameris said... Reply Comment

saya kuar gak gi sogo masa nuzul quran ari tu, tp anak tinggal dgn pengasuh. tak sanggup nk bawa, dah tau sogo cemana..

juelee said... Reply Comment

dah besar dah anak dara tu.. sama tinggi ngn ummi dia.. hihi salah satu sebab kita malas nk buka puasa kat luar tu la dia takot anak2 bt perangai, kang makan tersangkut2 kat tekak hihihi

LydSunshine said... Reply Comment

RIn, assalamualaikum... RIndunya kat dak Aish hensem tu.

Tak tau plak bila dah petang baru lengang. Kalo dulu2 org shopping petang, pagi yg lengang. Then dah tukar, pagi plak yg sesak. So, buka puase tu Rin makan sikit je la. Balik umah mesti cari makanan lagi kan.