U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 10, 2014

Semalam

As salam...

semalam habis je sekolah aku setelkan relief2 cikgu yang tak datang esk
pastu aku gerak balik ..
solat zohor terus lena..
memang lena sesungguh2 nya
dak Aish abah dia tolong jaga..

entah kenapa aku penat sangat semalam..
mungkin sebab stress kot kat sekolah setiap pagi dah busy
dalam kul 4.30 aku bangun..
hubs tanya aku nak masak apa..
aku cakap aku dah ada menu nak masak sebab bahan2 pun dah beli..

pastu aku buat stok cili kering sebab nak kisar
stok yang sebelum ni baru habis..
so siang cili dulu baru mandi..
solat asar gerak ambik Kakak kat sekolah menengah..
dia balik every 530..

lepas ambik dia singgah sekejap bazar ramadhan kat area melawati tu..
just nak tapau soya panas dengan kuih sikit2 la untuk berbuka..
bulan pose kali ni aku hanya sempat buat agar2 jek..
hat kuih2 semua memang takdan la..
huhuhuhu

tu pun dah janji dengan anak2 nak buat kek batik
belum lagi buat2nya...
alahai..apa ke malas sangat ummi engkorang ni pun tak tahula..
hahahaha

tunggu next week la baru aku buat kek batik..
minggu ni busy sikit ummi korang..
busy tido erk..
derrrrrrrrrr.....

 semalam buat asam pedas ikan bawal...
jadila untuk santapan lepas berbuka..

sotong goreng kunyit untuk hubs..
his favourite ever kalau masak2 kunyit nih..
boh kicap kalu dia tak makan sangat...
macam2 peel...
layankan aje la kan...

eh korang jangan marah plak aku up gambo makanan pagi2 nih..
hiksssss!!!!

14 comments:

safurara said... Reply Comment

marah ni marah,sedap betul asam pedas tu! haih!

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi telan air liuq ni kakak tgk sotong tu

eima said... Reply Comment

cantik gambar asam pedas tu mesti sedap kan ....ai tak reti masak asam pedas... nk resepi ...

MizzTina said... Reply Comment

marah tu tidak...terliur je.. kakaka

Naemah Umi said... Reply Comment

Sedap plak tgk asam pedas bawal tu...hurmm leh jd menu bukak puasa hari ni hehehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

saya pun sejak 2 menjak ni malas jek rasa..rasa nak tido je haha

ZazaMyMoon said... Reply Comment

semalam I pun buat asam podeh.. tp ikan tenggiri.. adoii sedapnya tengok sotong tu.. ingat petang ni nak masak paprik sotong & udang.. skali tengok sotong masak kunyit Rine terus I google carik recipe.. tgk lah apa yg akan jadi ptg karang.. paptik atau masak kunyit hehe

Falsya said... Reply Comment

adehhh kak rin..smp tertelan air liur falsya tgk..xtipuuu..;)

ameris said... Reply Comment

wahh kat umah ada bawal. boleh laa wat asam pedas.

Aty_Fared said... Reply Comment

cakap pasal lauk sotong.. saya kan..tak ghti masak sotong..banyak kali masak mesti tak jadi..tak tau kenapa.. mesti tak sdap..liat lah..mentah la..nyampah tau.. saya suka lauk sotong macam akak tu lah..nyumnyummm..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Nmpk sdap sotong tu rine. LM pun x mkn klu kicap2 tu. klu x nk pedas biar kunyit je sudah. Kalau dah hitam tu babai la. hihi pelik je kan

LYAfrina said... Reply Comment

Lya suka asam pedas.. lg2 ikan tgiri mmg sdp.. asam pdas ayam pon sdp

Mummydearie said... Reply Comment

Oh, memang terliur tapi tahan ajelah dah namanya puasa :) Selalu juga google resepi pepagi untuk juadah berbuka ni.

Si DauN CeRi said... Reply Comment

mantap lah. saya skrol gamabar2 akak, terus meningkat produksi air liur saya. hahahah


uii puasa tqah, puasa