U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 17, 2014

Iftar Ramadhan 2014 ~ Berbuka di Restoran Hadramawt Garden

As salam..

actually lama dah peristiwa beriftar di luar nih..
tapi baru berkesempatan nak up kat sini..
hehhh...

AWAS : Jangan terliur!!
bahahahaha
ni set family..
segabak beso pinggan..
atas tu daging kambing...
tengok gambo nih menangis tepi bucu katil sebab teringat2..
(saje nak sakat uols letak gambo makanan dulu)


ni aku snap masa nak book tempat..
sekali dia tak bukak lagi..
nasib baik dekat je dengan rumah..
so aku decided nak datang lepas asar untuk book tempat..

aku belum pernah makan kat sini..
tapi sebab dah takde pilihan kat area Danau Kota..
maka restoran ni jela jadi pilihan kami...

oh..btw selalunya kami kalau berbuka secara berjemaah ni jarang diawal2 ramadhan..
selalu dh akhir2 baru planning berbuka di luar dengan anak2 tiri aku..
tapi kali ni sebab anak tiri aku yang kerja kat bandung ada balik sekejap..
maka dia pakat nak belanja semua kami dan suruh aku reserve tempat..
rezeki jangan ditolak kekdahnya..
semoga murah rezeki adli lutfi..(anak sulong hubs)


menu utama kat sini ialah nasi ala2 arab..
macam beriani segala bagai tuh la..
tapi actually ada jugak ala2 western kalau korang tak makan ala2 arab
cuma masa bulan pose ni rasanya derang tak serve yang western...
uhuk..

sori ek..
aku tak banyak snap gambar menu dia..
ada yang blurry pun ye..
so malas aku nak letak sini..
ngeeee..

dak Aish awal2 lagi dah 'berbuka'

'sibuk' pilih menu nak makan apa..
yolah tuh!!!

aku pilih menu nih..
bagi aku sedap la..
cuma nasi dia agak masin sikit..
mungkin dia nak balancekan dengan ayam dia tuh kot...
tapi yang penting mulut dan perut boleh terimala..
orang dah belanja...
jangan banyak cakap ko!!

sebahagian keluarga Hj Abdullah (hubs aku)
yang berbaju hitam pandang kamera tu la anak sulong hubs aku..
semoga dimurahkan rezeki sentiasa ye...

 my dara pingitan...hiks..
sakan tengah makan..

derang ni awal2 lagi dah 'berbuka'
sama baya nih..
sorang anak sendiri..
sorang cucu..
hehehe...

takde benda best sangat nak direviewkan pun..
aku rasa ada banyak lagi restoran makanan arab yang sedap2 kat area KL..
cuma sebab nak dekat ngan umah aku sebab takmo hubs aku yang kena gerak jejauh..
tu yang cari area dekat2 rumah aku jek..


tapi kalau korang nak try pun boleh..
restoran ni berdekatan dengan mymydin Platinum Walk Danau Kota
landmark dia dekat dengan Old Town White Coffee..dia ada kat belakang tuh..
alamat specifik aku takdela erk..
sebab kalau google pun tarak jugak..
hahahaha..

13 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Best yer tempat makan ni sis...meriahhh....sonok tgk family suami sis keluarga besar :)

Nad MamaZN said... Reply Comment

nmpk menarik gak tu
lg best bila makan reramai camni ;)

mama tisya said... Reply Comment

yummmm...oh kt are platinum walk

syawalsimpsons said... Reply Comment

adohai sedapnya kakak...

athi FATHIYAH said... Reply Comment

mmg kasik meleleh ni
dah la smlm berbuka nasi arab tp makan kuah kurma kambing jer, kambing nye dah habis..
beli kat bazaar, dtg kol 6.30 dah licin semua...

athi FATHIYAH said... Reply Comment

mmg kasik meleleh ni
dah la smlm berbuka nasi arab tp makan kuah kurma kambing jer, kambing nye dah habis..
beli kat bazaar, dtg kol 6.30 dah licin semua...

Nana said... Reply Comment

penah makan sini sekali
amrul mmg suke nasi arab
sampai suh saya blaja buat nasi arab hehee

Naemah Umi said... Reply Comment

ahhh meroyan umi tau tgk pic makanan tu...saje nyakat ek...

umi blum pernah try nasi arab kat sini...tgk cam best...tak tau la bila dpt terjah sini..ada rezeki ada la tu kan :)

lieyalatif said... Reply Comment

ceh rin...siap ckp awas jgn teliur...gile tak terliur.... lieya punye peberet kot nasi nasi arab nieh...selalu mkn kat saba jek...pernah sekali try hadramawt kat kl tu..... paling dekat dgn umah kat mr kabab tu laaaa....

adoi saje laa rin ni bikin terliur tau...esok malas masak le...ajak en laki pi buke mkn nasi arab ler....huhuhuhu

eima said... Reply Comment

wahhh best gile ... muda2 dah ade cucu dah ... mmg terbaik la .... ai suka family yg happening cam ni ...

DYatie said... Reply Comment

Mcm sedap je! Hehehehe. Best kak ad big family

Si DauN CeRi said... Reply Comment

akak... perut saya berbunyi ni.. hahahah

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Wah nmpk menarik rine.


Ooo masa kaklong g bandung dulu tu g dgn abg dia ni ke rine? Teringat kaklong g sana pas exam tu dulu.