U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 3, 2014

Throwback

As salam..

semalam dok nyembang2 dalam group whatsapp U yang aku belajo dulu..
derang post gambar2 masa aku belajo2 dulu..
bkn gambar sorang2 la..
reramai ngan derang..
muka pun suci betul masa tu..
pakai bedak bodo2 ngan lipstik je pandai kot masa tuh..
bahahaha

so hari ni rasa macam  nak buat entry pasal zaman2 belajar dulu...

hahaha..
gelak guling2 tengok pakaian aku masa time nih..
giler lah..
tahu ke yang mana satu aku??
carila sendiri erk..
konon nak jadi minah rappers la kononnya...
ni masa zaman aku sekolah menengah..
tak silap tingkatan 3 kot..
zaman 4u2c tengah glemer...fiona!!!
zaman tak pakai tudung nih...uhuk
so kena cover la apa yang patut kat situ..
masa ni aku ada camping kat bukit cerakah s.alam...
dulu aku memang aktif camping2 nih..
tapi bila anak nak gi camping aku tak bagi...T_____________T

kawan yang aku peluk tu pandai tau..
lepas tingkatan 3 dia dapat masuk boarding school..
tapi tak sempat SPM dia meninggal dunia
punca dia demam panas jek..
al fatihah untuk arwah Sufi...:(

gambar ni memang betul2 berharga sangat kat aku..
sebab bukti dulu aku berani giler buat benda2 camnih...
dulu aku memang lasak...
macam tomboy giteww...
sekarang dah tak arr..
sekarang budget umi melayu terakhir...
haktuiiiii!!!

tinggal dah zaman sekolah di Air Panas Girl School

masuk zaman belajo di UiTM, Shah Alam...
ni semua bff aku masa buat diploma dulu...
aku buat Diploma in Building di FSPU...
 course ni berat jugak untuk aku sebab banyak calculation..
masa ni aku dah kawen tau..tapi belum ada anak..
ye..jangan nak buat muka terkejut sangat la..
aku kawen umur 18 tahun
lalalalalalalala

ada tak macam tunggul kayu je posing aku??
bahahaha
ni masa buat projek berkumpulan masa sem 5 kot kalau aku tak silap la..
zaman ni mana ada tudung lain selain dari bawal..'
selekeh je pun cara pakainya..
hhahahaha..
kalau aku tak jadi cikgu..
nila kot keje aku dok kat site...
tu sebab hubs aku tak bagi kot...
suruh jugak jadi cikgu..
"baikla bang"...giteww...
jawapan seorang isteri solehah...
kikikiki

ni zaman belajo nak jadi cikgu..
aku belajo kat UPSI la paling lama
2003-2007... (4 tahun)
dah tua baru nak jadi cikgu katanya...
ni masa kami kena buat 1 persembahan teater kanak2..
aku rasa derang2 ni semua hebat la..
memang terbaik la turn out teater kitaorang...
dapat la sijil semua orang ..
aku tak berlakon pun masa nih..
aku hanya bertugas di belakang tabir aje...
bila share gambo2 ni dalam group ramai yang mengaku dah gemuk..
bla..bla..
alahai ahkak pun dah gemuk dik...
masa ni aku dah ada anak 2...
bila dah habis belajo baru aku lekat kat yaya...
kalau tak belajar rasanya berderet2 dah anak aku..
ngeeee....

kenangan belajar di peringkat U ni yang paling best la untuk dikenang..
dengan stress belajo nya..
dengan nak siap assignmentsnya
dahla suka siapkan last minute...
hehehehe
pastu masa ni kena berjimat cermat sebab hubs kerja sorang
aku tak kerja
anak dah ada 2 kan?
tapi memang the moment worth to remember la..
korang2 punya cerita plak camne??

8 comments:

achiek anis said... Reply Comment

eh...sama fakulti plak kat FSPU tu...bgunan sama ada lg ek....ngeee...tp sy msk thn 2009...ngeee

Syima Syaz said... Reply Comment

kak, saya pernah dapat tawaran maktab, tapi masa tu saya dlm part 1 uitm. kat perak plak tu... jadi saya tolak.skrg menyesal! hahahaa..

belajar lain, keje lain.

eima said... Reply Comment

wahhhhh ...cerita lama yg cam ni aku suka nk baca ...hihi

aku tau ..kenai sgt biar la gambo kelabu rambut pelsu ....warna maroon tu cekgu kan

Falsya said... Reply Comment

hehhee....sangat kami rappers yooo..ahahahaha...gambo2 lama falsya tah mana dh ilangnye kak..

Nad MamaZN said... Reply Comment

klu akak xbgtau akak peluk kawan tu mmg saya xtau akak yg mana 1 hehe..
klu x skrg ni profesion akak qs la ek? ;)

Julia Johari said... Reply Comment

Hardcore sungguh sis ni ye...tak sangka...byk betul kenangan akak semasa belajar dulu....wauuu akak kahwin umur 18 tahun...weeeee ceritalah byk2 pasai kahwin nak dengar gak cm ne sis zaman bercinta...tetttttttttt hehehhe

TeacherAzimah said... Reply Comment

Wahhhhh rine 18thn kawen so cooollll. Patut sekarang mcm kawan2 jer dgn anak2 tu ek. Jeles tgk anak2 dah besar hehe. Best kn bila kenang2 blk zaman dolu2 ni. Tp i takleh nak review sgt kang ada yg jeles :p

LydSunshine said... Reply Comment

tomboy2 rin pon laris okey umur 18 dh kawen. cite lo cemana kisah percintaan rin tu. Mesti menarik.