U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 5, 2014

Movie Time at Paradigm Mall

As salam

hari ni lewat bersiaran sebab hujan lebat pagi tadi..
bangun awal2 ingat nak buat nasi lemak..
sudah2 lewat buat nasi lemak..
kehkehkeh

so awal2 aku buat sandwich telur cramble with mayor je kat anak2
jadila sementara nasi lemak siap...
hehehe..

semalam dok membizi ngan anak2 demam
aish ngn kak ngah demam
membawak depa ke klinik tengahari semalam..
huhuhu
yang tu ada cerita jugak..
nantila aku story..
banyak benda tertangguh nak cerita

nak cerita kisah anak2 aku gi tengok wayang dengan anak sedara derang..
kira cucu2 aku ler.
ye aku memang tok ummi vogue
lalalalala
*jangan muntah ek

ini semua unplanned punya kisah
hubs aku busykan
dia suruh aku gi jenguk anak2 tiri aku kat umah subang
then on the way tuh suruh aku gi makan nasi lemak mek kat KJ
memang sedapla nasi lemak mek nih
since aku baru kawen sampai dah 16 tahun ni masih setia makan kat sini once a while
bertambah lagi mehantu aku dok kat sini.. fuza musa
so kira dating2 la kami kat sini

memula letak gambar tak senonoh tuan rumah kedaung...
all taken by fuza musa..
sungguh2 menikmati
aish dari umh sampai KJ dok tak jaga2...
sedap melena!!!
umminya sedap melantak..

korang kalau nak makan nasi lemak Mek kat Kelana Jaya nih
boleh la pergi ke Jalan SS5C/9 Petaling Jaya
kalau tak silap la..
memang sedap la bagi tekak aku

sempat lagi menjolorkan monopod berselfie...
selamber reramai tu kami berselfie..
berselfie anak mehantu dan cucu2...
wakakaka...

then tetiba kakak alya cakap nak ajak aku gi tengok wayang...
aku cakap mana abah bagi..
nanti abah bising aku cakap..
then mehantu aku kol anak hubs aku yang kerja kat bandung
bagitahu adik2nya nak tengok wayang...
anak hubs aku suruh mehantu aku bawak gi tengok kat paradigm..
aku cakap kol abah dulu mintak izin..
so telefonla si kak ngah mengayat abah dia..
at last dapat jugak derang izin untuk berjimba kat paradigm..

 then ready to go
memang dari KJ nak ke Paradigm tu tak sampai 10 minit..
berhimpit2 la dalam kereta aku macam sardin..
apadehallll

this is our first time been here...
been at paradigm mall..
kesian kan??

so terus naik tingkat atas nak tengok movie apa erk...
aku dah cakap kat fuza aku takmo join sebab dak aish kecik lagikan?
so bia derang jela yang menengok
kita cuci2 mata kat paradigm je la..

sakan betul budak2 ni kalau dibawak berjalan...
yang paling sakan anak2 aku la
sebab first time kot dapat tengok wayang
so kejakunan tu tahap tinggi la sikit.
bahahaha

 dengan my mehantu...

maklumla kalau ambik gambar guna hp camgini la kualiti dia
tak kose kan nak pegang2 kamera skang ni
hiksss...

nak fefeling posing jugak kat sini..
bukan selalu boleh mai..
ater jauh kot..
hubs aku pulak jarang2 sekali lepas aku keluar dengan anak2 jep..

setel beli tickets untuk dorang semua...

tengok citer maleficent...
nasib lepas masuk sebab ada kakak alyaa...
sebab cerita ni mesti ada dewasa umur 18 tahun keatas
then deal dengan penjaga tiket tu dia kata ok je ada budak 13 tahun
so settled...
here we go!!!

sementara tunggu wayang nak mula..
mehla posing2 dulu..

ok..ready dah nak masuk bilik wayang memasing...
enjoy anak2!!!

 bye..bye..
see uols after 2 hours time...
enjoy ur movie!!!

aku ngan fuza buat apa ye while they watching movie??

tunggu next entry...
penat dah menaip nih..
hahahaha








12 comments:

Falsya said... Reply Comment

Takat 10minit je kan kak..ape de hal nak podok2..hehehe..bile laaaaaa nak dpt tgk wayang nieeeee..dh lama dh xtgk wayang..

Kurlas tok ummi nie..mmg vogue sgttt niehhh..hehehe..

Fuza Musa said... Reply Comment

meriah!!

Nad MamaZN said... Reply Comment

best gak pi paradigm ni. tp lif dia bapak selowww! hahaha!

mrs kayrul said... Reply Comment

dah sampai situ takk menyinggah kat kaison ke...

ameris said... Reply Comment

syoknya bole tgk wayang. kite pls kawin xdenya wayang mayang ni rine..

Bahrain said... Reply Comment

Lama nak menuggu diorang habis tengok movie.

Julia Johari said... Reply Comment

Seriessssssss puas hati baca entry ni...julia boleh rasa happy sgt...itu belum join lg tuh hehehe...happy weekend yg sgt menarik....aish encem laaaaaaaaaa

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hoho bestlah budak2.. mak2 budak semua mst gi cuci2 mata dalam masa 2jam kann. hehehe

kathy jem said... Reply Comment

bestnye tengok movie dgn anak2...

Fuza Musa said... Reply Comment

Eh
Gambar tu xd atirah u

Aty_Fared said... Reply Comment

akak...saya tau kedai nasik lemak tu.. saya pon sukaaaa...

LydSunshine said... Reply Comment

kamceng betul RIn dgn menantu. Untung la menantu dpt MIL yg supporting lagi vogue gedevas mcm Rin ni. Heheh.

Tak kesian sgt kat anak2 RIn kalo first time sampai paradigm mall. Sbb saya lagi kesian tka pernah jejak kaki lagi kat situ. Hehhe.