U Click Me...I Click U Back

Wednesday, June 25, 2014

Kakak Alyaa

As salam

jarang cerita pasal kakak alyaa..
selalu cerita pasal dak Aish..
yelar selalu anak2 yang kecik nih banyak benda yang syiok2 nak kongsikan??
boleh cakap 2-3 perkataan terus up kat blog..
hahahhaa..

Kakak Alyaa dah besar ..
dah sekolah menengah pun...


ramai jugak yang cakap rupa dia rupa aku..
tapi takde sangat la aku rasa..
dia banyak ikut belah abah dia..
baka laki den memang kuat..
den pun kalah!!!


muka derang ni semua sepesen kot..
kalau yang girls masa baru2 lahir tuh..
macam sinchan..hahahaha...
semua mata sepet tembam muka jepun..

bila dah meningkat hari baru nampak lain sikit...

ni masa kat Kelab Darul Ehsan..
budak2 pengawas tingkatan 1 hingga 5 ada Hitea kat sini...
nanti aku share gambar2 dia kat Hitea nih..
sebab gambar2 mostly kat kawan2 dia..
belum dapat copy dia lagi..

bila tengok gambar ni kemahen kan ko kakak...
segala2 baju tu semua baru tau..
sampai ke kasut pun aku beli baru...
moncong je muka kakngah sebab jeles!!!
hahahaha

kakak ni jiwa dia sensitif sikit
ko marah2 dia cepat je buat muka..
degil jugakla..
sama je semua degil..
ikut sapa ntah...oppssss
tapi kalau kami gaduh tak sampai 5 minit dah baik..

kalau nak tegur ke nak hape ke..
aku kena cakap elok2 dengan dia
jiwa remajakan suka memberontak??
so aku kalau nak marah pun aku selit2kan dengan lawak..
barula dia dengar dan gelak ngekeh2..

suka sangat selfie..
dalam hp aku belambak2 gambar dia selfie..
dengan dak Aish pun terjebak..
haru betul!!!


10 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Yaya bertudung mirip ur mom :)

Shark Kay said... Reply Comment

nama pn kakak,
ofkos ler kena lebih sket dress..
heheh..
comel-comel nie anak cikgu.

Tina Othman said... Reply Comment

dah anak dara sangat dah, tak sabar nak tunggu time ni hehe

Aeen said... Reply Comment

suka tgk muka kakak..dy suka senyum...:)

Nad MamaZN said... Reply Comment

cantek dah kak long :)
pasni cite pasal kak ngah plak, kak.. xpenah la plak baca cite pasal dia. dak aish dh slalu sgt kekekeke :P

Yumida Huda said... Reply Comment

sm dgn adik yumida kak
kuat berselfie
ayu adik akak tu..
Buffet Ramadhan Casa Ombak menawarkan juadah berbuka puasa yang pastinya menepati citarasa kita semua!
Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

TeacherAzimah said... Reply Comment

Tak lama lg dapat menantu lar you rine hehe.. Antar kad jemputan tau! Patut anak dara mcm ni org dok imagine mak dah ujung 40an...tp u?? Mcm adik beradik tu best tul.

safurara said... Reply Comment

hehehe lawa lah alya ni! agak2 alya baca x blog ummi dia.hikhik.alya,awak dh besar nt xyah makeup ye.bia je natural beauty mcm ni.lawa~

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Rine dah merasa ada anak remaja.. best kan boleh buat kawan dah..
nway kakak cantik lah.. nnt dah besar sikit lagi boleh share2 baju kasut semua Ummi ye.. tak payah beli baru lah kak ngah tak muncung2 hehehe

athi FATHIYAH said... Reply Comment

clean je muka kakak ni..
kalau zaman i umur cmni, dah bersepah jururawat singgah..

pakai pencuci muka apa ni kakak alyaa ni?